Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2021 18:13
Kachna11

XXX.XXX.134.212

Dobrý den.

Potřebuji poradit, nebo se spíš ujistit.
Rýžovník šedý a zebřičky, jak je zimovat? Můžou zůstat venku celoročně, nebo ne?
Vím že je to ho tady napsáno hodně, ale chci radu od vás zkušených chovatelů.
Děkuji všem za rady.

J. M. Kachna11

27.10.2021 18:31
exotchov

XXX.XXX.168.151

Kachna11 napsal(a):
Dobrý den.

Potřebuji poradit, nebo se spíš ujistit.
Rýžovník šedý a zebřičky, jak je zimovat? Můžou zůstat venku celoročně, nebo ne?
Vím že je to ho tady napsáno hodně, ale chci radu od vás zkušených chovatelů.
Děkuji všem za rady.

J. M. Kachna11

Jak poznate kdo je skuseny a kdo blafuje. Ano za urcitych podminek se da ptactvo nechat prezimovat .Kryty suchy prostor ,bez pruvanu na skodu nebude ani osvetleni pro nutne prodlouzeni dne. Osobne bych navstivil chovatele a vse omrknul.

27.10.2021 19:08
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

exotchov napsal(a):
Jak poznate kdo je skuseny a kdo blafuje. Ano za urcitych podminek se da ptactvo nechat prezimovat .Kryty suchy prostor ,bez pruvanu na skodu nebude ani osvetleni pro nutne prodlouzeni dne. Osobne bych navstivil chovatele a vse omrknul.

Naprosto souhlasím. Spí v budkách, mráz tedy nehrozí. Je dobře připomenuto přisvěcování. Bez něho zebřičky zimu přežijí, ale jsou vysílené hladověním. Zkuste nedat zebřičkám proso 2 dny a uvidíte,. Když nebude týden voda, nic se neděje. A ještě problém venku myši.
Vše jsem za desítky let absolvoval a nyní na zimu stěhuji dovnitř. Mohu se ptákům věnovat i večer, kdy je venku od 17 hod tma až do skoro do osmi ráno a to je dlouuho.
Vycházel bych z délky dne odkud pocházejí, ikdyž zebřička a rýžovník je téměř domestikovaný druh

27.10.2021 19:49
cvrdlikacek

XXX.XXX.79.10

A další věc,ty ptaci na to musejí být zvyklý,nejlépe koupit od někoho kdo chov celoročně venku provozuje.jinak já je mám také celoročně venku,neprisvecuji ale v nějakém článku jsem si před pár lety četl jak jeden chovatel výstavních zebricek chová též celoročně venku a dával jim kousek špeku,vyzkoušel jsem to také berou jej a že by stradali se mi nezdá.at se daří

27.10.2021 19:50
V.N.

XXX.XXX.62.2

Moudivláček napsal(a):
Naprosto souhlasím. Spí v budkách, mráz tedy nehrozí. Je dobře připomenuto přisvěcování. Bez něho zebřičky zimu přežijí, ale jsou vysílené hladověním. Zkuste nedat zebřičkám proso 2 dny a uvidíte,. Když nebude týden voda, nic se neděje. A ještě problém venku myši.
Vše jsem za desítky let absolvoval a nyní na zimu stěhuji dovnitř. Mohu se ptákům věnovat i večer, kdy je venku od 17 hod tma až do skoro do osmi ráno a to je dlouuho.
Vycházel bych z délky dne odkud pocházejí, ikdyž zebřička a rýžovník je téměř domestikovaný druh

Dobrý večer...měli sme volieru o delce 15 m šířce 4 m vyšce 3,5 metru byli v ní zebry,kanaři,sojkovci,korunkati křepelky,snovači,motylci,zlatoprsky,zvonohlíci,prostě vše co zustalo po transportu z třetích zemí...na zimu jsem odchytl vše aspon jsem si myslel,že vše ....budky na hnízdění zustali,misky s krmením take ....začal padat sníh..kolega přijel na navštevu a mezi vločkami litali zebry a kanaří...koukáme na ně a já jsem řekl nepochytal jsem je zřejmě všechny....přežili a na jaře vyvedli mládata...vodu brali se sněhem ...

27.10.2021 20:39
Kachna11

XXX.XXX.134.212

Děkuji všem super diskuze, super názory. Osobně jsem byl u chovatele, který měl velikánskou voliéru a v ní spoustu papoušku a mezi tím zebřičky. Na otázku jak je chytá, mi řekl, že nechytá, ze tam jsou celoročně a to tam neměl skoro žádné zavětří. Proto potřebuji vědět jak to mají ostatní, já mam možnost je dát do místnosti s průletem a teplotou okolo 5 stupňů při venkovních mrazech. Otázka.... můžou tam být rýžovník a zebra?

28.10.2021 13:00
hopi

XXX.XXX.208.90

Jestli máte možnost je dát do místnosti,kde je 5 st.tak neváhejte,jistě jim tam bude lépe a rýžovníkům také!

Přidejte reakci

Přidat smajlík