Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2021 14:30
Kubajz

XXX.XXX.105.46

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, zda někdo v nedávné době řešil či realizoval výstavbu celoročních voliér jako vytápěné zimoviště s výlety, při kterém ohlašoval stavbu?
A samotný dotaz: zda se do těch zmiňovaných 25m zástavby bez nutnosti stavebního povolení počítají i výlety z al. profilů a pletiva nebo jen to samotné zděné zimoviště?

Moc díky za věcné názory a zkušenosti.

11.11.2021 16:07
chov.amazonku

XXX.XXX.113.30

Kubajz napsal(a):
Ahoj,

chtěl bych se zeptat, zda někdo v nedávné době řešil či realizoval výstavbu celoročních voliér jako vytápěné zimoviště s výlety, při kterém ohlašoval stavbu?
A samotný dotaz: zda se do těch zmiňovaných 25m zástavby bez nutnosti stavebního povolení počítají i výlety z al. profilů a pletiva nebo jen to samotné zděné zimoviště?

Moc díky za věcné názory a zkušenosti.

Stavěl jsem letos pro kakadu 22m a stačilo mě jen na obec dát ohlášení o stavbě a to je celé..výlety se nepočítají..Pokud je stavba méně než 2m od sousedů musíte mít jejich povolení..

11.11.2021 16:43
exotchov

XXX.XXX.168.151

Kazdy katastralni urad vam rekne co a jak. Ja jsem po revoluci zacal stavet,nechteli nic. V loni delali zamereni-geodezie a najednou co bylo zdene povazovaly za stavbu s nutnosti stavebniho povoleni. Dodatek me stal 30tisic.

11.11.2021 18:20
hicks

XXX.XXX.183.35

Bohužel realita je jiná a nikdo to nechce řešit protože nechce znát pravdu. Zákony jsou takové že se dají vyložit různými způsoby, proto každý stavební úřad se na to dívá jinak. Budova pro CHOVATELSKÉ ÚČELY je do 16m čtverečních bez povolení a ohlášení. Budova do 25m čtverečních je bez povolení i ohlášení ale nikoliv pro chov zvířat což se hodně lidem plete. Samozřejmě platí 2m od sousední hranice a je úplně jedno že je to vaše, nebo sousedova strana.

Co se týká venkovních výletu a to asi zde dostanu hodně vyhubováno. Bohužel se počítají jako celek s vnitřkem. Tohle se dá ještě nějak obkecat a vymluvit se. Zákon říká že konstrukce volně přenosné nepotřebuji povolení ani ohlášení. Ale je na každém stavebním úřadě jak se na tuto skutečnost bude dívat. Zda VOLNĚ PREMISTITELNÉ znamená že konstrukcí sám chytnete a přenesete, nebo konstrukci stěží ve dvou odtahnete. Stěžejní je že konstrukce nesmí být KONSTRUKČNĚ PROPOJENA s vnitřní části což u nás chovatelů jsou vyletová okénka. Mám ale nápad kterým toto chci vyřešit ale určitě ho zde nebudu zmiňovat z jistých důvodu.

Pokud mě někdo vyvede z omylu budu jedině rád, protože v poslední době řeším tyto věci poměrně často a hledám různé kličky, jak nemít pozdější problémy.

Prosím reakce typu NA SVÉM POZEMKU SI MŮŽU DĚLAT COKOLIV si nechte pro kamarády do hospody. Realita je bohužel jiná.

11.11.2021 22:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

jj, je to jak píšete + novela, kde to bude zase jinak. Platnost od 29.07.2021
Účinnost od 01.07.2023 (za 2 roky)

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.11.2021 23:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

Má zkušenost.
Nedoržení vzdálenosti 2m od sousedního pozemku,problém!
Staba na hranici pozemku můj případ,problém!! (a nezáleží na velikosti)
Nutné vyjímky atd. Každá vyjímka mě stála 5000kč.
A jakmile je to propojeno v jeden celek a je jedeno jestli jsou výlety dřevěné,kovové nebo hliníkové už je to berou jako celek,a poku navážete další volierou metry se načítají atd.
Obyčejná voliera se střešních latí (i přenosná) blíž jak dva mery -problém -nutné stavební povolení,asi tak.Bohužel má zkušenost,kopec starostí,nutné dodatečné povolení,plány,zaměření,všude nutná kulatý razítka( ne zrovna levný)je to braný jako stavba se vším všudy - revize elektrika,komín atd.
Asi tak.Pavel

12.11.2021 07:20
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.246.100

Dva týdny zpátky byl u mě odhadce kvůli domu, respektive odhadu kvůli hypotece a byl problém s voliérou, betonové základy, zděný zálet, problem byl že taková stavba musela být do 15m2 jinak je potřeba povolení, projekt a dokumentace, mám tedy dvě možnosti, buď ji zbourat nebo zlegalizovat

12.11.2021 09:17
Kubajz

XXX.XXX.105.46

Se sousedem jsem domluvený a podepíše mi souhlas, zadní stěna zimoviště bude tvořit část plotu dělící pozemky

Ale jak tady ty zkušenosti čtu, pokud chce mít člověk více než jednu voliéru pro drobotinu, resp. můj záměr jsou voliéry pro páry 4x Amazoňané, 2x Amazonci a 2x malé druhy Arů cca 8 voliér ..tak je stavební povolení nutnost ať se děje co chce.

12.11.2021 13:31
exotchov

XXX.XXX.168.151

Kubajz napsal(a):
Se sousedem jsem domluvený a podepíše mi souhlas, zadní stěna zimoviště bude tvořit část plotu dělící pozemky

Ale jak tady ty zkušenosti čtu, pokud chce mít člověk více než jednu voliéru pro drobotinu, resp. můj záměr jsou voliéry pro páry 4x Amazoňané, 2x Amazonci a 2x malé druhy Arů cca 8 voliér ..tak je stavební povolení nutnost ať se děje co chce.

Ano mutne bude.Nevite co se v budoucnu muze stat .

22.11.2021 21:56
Ondra.b

XXX.XXX.103.72

Já teď dělal jen 5x3 abych se vešel do 16m2 což je brané že do 16m2 nepotřebuji nic - omyl. Nevztahuje se na chovatelské zarizeni takže i na tohle jsem řešil ohlasku atd....

23.11.2021 10:23
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.15.190

Ondra.b napsal(a):
Já teď dělal jen 5x3 abych se vešel do 16m2 což je brané že do 16m2 nepotřebuji nic - omyl. Nevztahuje se na chovatelské zarizeni takže i na tohle jsem řešil ohlasku atd....

přesně tak nevztahuje se na chovatelské zařízení, tak že to postavit jako místnost a pak dodatečně pustit ptactvo, které tam bude jen na dobu nezbytně nutnou, dočasně když by se někdo zajímal. to je jako když máte papouška doma v kleci a volně ho vypustíte na dobu nezbytně nutnou prolétnout po místnosti, která je větší jak 16m2 ta se po vypuštění také nestává chovatelským zařízením

24.11.2021 19:30
Ondra.b

XXX.XXX.103.72

Luboš Jedlinský napsal(a):
přesně tak nevztahuje se na chovatelské zařízení, tak že to postavit jako místnost a pak dodatečně pustit ptactvo, které tam bude jen na dobu nezbytně nutnou, dočasně když by se někdo zajímal. to je jako když máte papouška doma v kleci a volně ho vypustíte na dobu nezbytně nutnou prolétnout po místnosti, která je větší jak 16m2 ta se po vypuštění také nestává chovatelským zařízením

Ano mám, ohlášení stavby + výkres + s čeho stavba je + kolik kusů ptactva se tam bude cca chovat + podpis souseda + to prošlo kolečkem životního, vodohospodářské atd. Ale raději ať je vše černé na bílém než se pak s někým dohadovat. Ale každý ať si zajde zjistit každý úřad to má jinak nebo si to jinak vykládá.....

24.11.2021 19:31
Ondra.b

XXX.XXX.103.72

Ondra.b napsal(a):
Ano mám, ohlášení stavby + výkres + s čeho stavba je + kolik kusů ptactva se tam bude cca chovat + podpis souseda + to prošlo kolečkem životního, vodohospodářské atd. Ale raději ať je vše černé na bílém než se pak s někým dohadovat. Ale každý ať si zajde zjistit každý úřad to má jinak nebo si to jinak vykládá.....

A nad 16m2 už jsem na jiné voliery co mám řešil klasické stavební povolení + výjimka na hranici pozemku + projekt a vše okolo

6.2.2022 11:58
kakapo2

XXX.XXX.73.244

chov.amazonku napsal(a):
Stavěl jsem letos pro kakadu 22m a stačilo mě jen na obec dát ohlášení o stavbě a to je celé..výlety se nepočítají..Pokud je stavba méně než 2m od sousedů musíte mít jejich povolení..

To je divne,mne sousedi po 15 letech zazalovali na stavedni urad kvuli nelegalnim stavbam...Mel jsem tu komisi ze stavebniho uradu a ikdyz mam jen 2m zdene prepazky,zdenou zadni stenu a 3m konstrukce k tem stenam tak i tak musim si ted delat zpetne stavebni povoleni a mnoho dalsich papiru od veteriny atd...obrovske problemy mam ted...

6.2.2022 13:45
JoPe

XXX.XXX.82.8

kakapo2 napsal(a):
To je divne,mne sousedi po 15 letech zazalovali na stavedni urad kvuli nelegalnim stavbam...Mel jsem tu komisi ze stavebniho uradu a ikdyz mam jen 2m zdene prepazky,zdenou zadni stenu a 3m konstrukce k tem stenam tak i tak musim si ted delat zpetne stavebni povoleni a mnoho dalsich papiru od veteriny atd...obrovske problemy mam ted...

Stejní sousedi a po tolika letech.....co ste jim provedl ?

6.2.2022 17:23
kakapo2

XXX.XXX.73.244

JoPe napsal(a):
Stejní sousedi a po tolika letech.....co ste jim provedl ?

Ja nevim,jim nic,jen sem se rozvedl vloni..Se zblaznili...hazeji mi tam kameny,mavali smetakem na kterem je hadra,bouchaji motykou do plechove strechy voliery...Mam to natocene vse na kamere,slusne sem jim rikal,ze to nemuzou..Nic nepomaha...Rikali,ze je rano budi,tak jsem jim rekl,ze jim zaplatim venkovni rolety na okna,ale nechteji..chteji delat jen problemy..

6.2.2022 19:29
JoPe

XXX.XXX.82.8

kakapo2 napsal(a):
Ja nevim,jim nic,jen sem se rozvedl vloni..Se zblaznili...hazeji mi tam kameny,mavali smetakem na kterem je hadra,bouchaji motykou do plechove strechy voliery...Mam to natocene vse na kamere,slusne sem jim rikal,ze to nemuzou..Nic nepomaha...Rikali,ze je rano budi,tak jsem jim rekl,ze jim zaplatim venkovni rolety na okna,ale nechteji..chteji delat jen problemy..

Možná jim schází vaše bejvalka, nebo to uměla takticky vyžehlit.

6.2.2022 19:32
z jarda

XXX.XXX.139.214

Zdravím, no to je nemilé, když máte takové dobráky za sousedy! Klobouk dolů před vaší tolerancí a vaší nabídkou!
No, ale teda, když to nejde po dobrém, tak co teda zvolit jiný postup a trošku jim to vysvětlit stručně a ručně?! Je to váš majetek a na vašem prostoru (předpokládám). Volně létající ptáci nebo psi a kočky, kohout, projíždějící auta - to jim nevadí?! Zappe

6.2.2022 19:59
kakapo2

XXX.XXX.73.244

z jarda napsal(a):
Zdravím, no to je nemilé, když máte takové dobráky za sousedy! Klobouk dolů před vaší tolerancí a vaší nabídkou!
No, ale teda, když to nejde po dobrém, tak co teda zvolit jiný postup a trošku jim to vysvětlit stručně a ručně?! Je to váš majetek a na vašem prostoru (předpokládám). Volně létající ptáci nebo psi a kočky, kohout, projíždějící auta - to jim nevadí?! Zappe

Ano asi to bude muset jit po zlem,bohuzel,nastesti zacali az v lete kdy amazonani a jini uz meli mlade vyvedene....Letos to bude boj a moje nervy.

6.2.2022 20:01
kakapo2

XXX.XXX.73.244

JoPe napsal(a):
Možná jim schází vaše bejvalka, nebo to uměla takticky vyžehlit.

Moje byvala zena se s nema nejak moc taky nebavila,mozna sem tam v zahrade pres plot,nikdy u nich nebyla.Poprve a naposledy pred rokem kdyz uz tu nebydlela byla tam na kafe...Zatim co ja jsem u nich pred tim byl...Nastavovat jim anteny a dat dohromady televizi atd

6.2.2022 22:24
alex66

XXX.XXX.210.120

kakapo2 napsal(a):
Moje byvala zena se s nema nejak moc taky nebavila,mozna sem tam v zahrade pres plot,nikdy u nich nebyla.Poprve a naposledy pred rokem kdyz uz tu nebydlela byla tam na kafe...Zatim co ja jsem u nich pred tim byl...Nastavovat jim anteny a dat dohromady televizi atd

Pro dobrotu na žebrotu.

7.2.2022 08:46
Ondra.b

XXX.XXX.72.18

alex66 napsal(a):
Pro dobrotu na žebrotu.

Pokud máte natočeno že vám mlátí do volier - je to týrání zvířat. To může k soudu. Je to to samé jako by jste mlátil psa na řetězu... Pták s tama nemůže pryč.... Měl jsem podobného souseda.... Furt problémy. Pak mi ruply nervy a uletela ruka.....od té doby byl klid ale není to řešení.

7.2.2022 09:53
kakapo2

XXX.XXX.73.244

Ondra.b napsal(a):
Pokud máte natočeno že vám mlátí do volier - je to týrání zvířat. To může k soudu. Je to to samé jako by jste mlátil psa na řetězu... Pták s tama nemůže pryč.... Měl jsem podobného souseda.... Furt problémy. Pak mi ruply nervy a uletela ruka.....od té doby byl klid ale není to řešení.

Je to vse slozite a smutne,ja nechci k soudu,chci vyresit vse po dobrem,toto jaro se bude rozhodovat.Jiz se pracuje na dodatecnem stavebnim povoleni.

8.2.2022 19:09
jf97

XXX.XXX.62.118

To je teda diskuze, slzu jsem zamáčknul, co příspěvek to s - ráč. Zákony jsou nato aby se porušovaly, nevšimli jste si u poslanců, ministrů a dalších ho _ vad. Jen vy řešíte nesmysly, měkoty.

8.2.2022 19:30
kakapo2

XXX.XXX.22.209

jf97 napsal(a):
To je teda diskuze, slzu jsem zamáčknul, co příspěvek to s - ráč. Zákony jsou nato aby se porušovaly, nevšimli jste si u poslanců, ministrů a dalších ho _ vad. Jen vy řešíte nesmysly, měkoty.

Vy jste nějaký chytrý. Zajímalo by mne co by jste dělal kdyby vám nad volierama sousedí mávali smetakem na kterém jsou přivázané hadry tak,že vám budou papoušci létat jak zblazneni a tím pádem nemožnost zahnízdění.Nekolikrat denně...nebo mlátit palicí na kovovou konev

Přidejte reakci

Přidat smajlík