Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2021 09:50
jindriska123

XXX.XXX.168.118

Dobrý den, pomůžete prosím?
Sháním dvě samičky kanárů. Samečky mám, ale jak poznám samičku, kromě tedy zpěv u samců.
Paní nabízela, ale pohlaví nevěděla jak má určit a já tedy nevím. Vím, že sameček má tuplik u kloaky, ale je i jiná možnost jak stoprocentně poznat?
Poraďte prosím, děkuji.
A krásný den přeji.

Jirkarybar

21.11.2021 09:59
Jirkarybar

XXX.XXX.201.247

Zkušený chovatel dokáže poznat dle tvaru kloaky.. avšak bezpečný znak u samců je skutečně jen zpěv a samiček snesené vejce...
Výjimkou jsou kanárci mozaikový..tam lze bezpečně určit pohlaví i dle zbarvení .. velikosti a sytosti mozaikové kresby.. tak pokud by vám nezáleželo na konkr.barevnem rázu.. můžete zkusit sehnat samičky mozaikovým faktorem..

21.11.2021 10:05
jindriska123

XXX.XXX.168.118

Dobrý den děkuji za odpověď. Nabízené mě byly žluto bílé a oranžovo bílé, pak žlutá. U všech sice jsem koukala že mají tuflik u kloaky ale přesně jsi nejsem právě jistá zda se u všech jednalo o kluky. A paní která nabídla už vůbec ne.

Jirkarybar

21.11.2021 10:14
Jirkarybar

XXX.XXX.201.247

jindriska123 napsal(a):
Dobrý den děkuji za odpověď. Nabízené mě byly žluto bílé a oranžovo bílé, pak žlutá. U všech sice jsem koukala že mají tuflik u kloaky ale přesně jsi nejsem právě jistá zda se u všech jednalo o kluky. A paní která nabídla už vůbec ne.

Žlutobílé a oranžovobílé!!?! Nebyly to náhodou právě mozaiky!? Taková kombinace barev jinak možná není!

21.11.2021 11:28
jindriska123

XXX.XXX.168.118

Ano ale paní vždy otočila a koukala a byl tam jakoby timordlik ale já si jistá tedy nebyla když to neznám a paní už vůbec ne. Je tedy jiná možnost jak poznat holku u těchto třeba tvarem hlavy nebo ocasní pera atd....

Jirkarybar

21.11.2021 11:45
Jirkarybar

XXX.XXX.201.247

No myslím že hned v první reakci jsem zodpověděl 🙄🤭

alfonzo

21.11.2021 12:05
alfonzo

XXX.XXX.0.243

jindriska123
Dobrý den,při určování pohlaví u kanárů vždy záleží na stáří,mladé samičky také švrdlají podobně samečkům.Takže podle zpěvu,ale až když samečci opravdu trilkují,samičky nikoli.
Podle výstupku u kloaky je to stoprocentní,sameček má výstupek opravdu znatelný.
Vždy záleží na férovosti prodejce,aby udal správné stáří.Okolo půl roku už je to u samců znatelně vidět.Jenže,žádané jsou hlavně samičky a tak se podvádí,prodají vám ptáka s vylhaným stářím,máte pocit ,že kupujete samičku a po pár měsících je z ní sameček.
Ono těch poznatků je více,ale to je těžké začínajícím popisovat,postoj,tvar hlavičky,celkové chování,ale to člověk zjistí až po letech chovu těchto krasavců.Již je nechovám,ale měl jsem jich jeden čas spoustu.
Takže na závěr,koupit od ,nejlépe známého férového chovatele,nebo to prostě risknout.

21.11.2021 12:59
jindriska123

XXX.XXX.170.211

Dobrý den děkuji za napsáni. Cením si toho já bohužel doposud samička nesehnala. Trošku jsem už zoufalá. Jedině burza ale to se právě bojím že mě podvedou. Cožpak korely andulky a Kakariki už mám v Merkur dělám je několik let ale kanárky nikoli v tom jsem opravdu začátečnice. Děkuji moc a přeji krásný den a pevné zdravíčko.

alfonzo

21.11.2021 14:33
alfonzo

XXX.XXX.0.243

JJ
Děkuji,klidně písněte,rád se podělím i opdalší poznatky z dlouholetého chovu kanárů,žádné špičky,mě se líbí,čím víc barevní a strakatí,kámoši kanárkáři mě říkali,že dělám kanáry pro výkup,jediný tam neskončil,teprve,až když jsem je rázem rušil celý chov.
Choval jsem je celoročně po dvou samičkách s jedním samcem ve venkovních voliérách,sice toho takto člověk moc neodchová,ale ta radost z pohledu peníze za odchovy nenahradí.Vždyť kanárci jsou absolutně nenároční na krmení,od jara hlavně zelené,trošku směsi,kterou jsem si vždy míchal sám od oka,všeho přiměřeně,na zimu trošku semence a slunečnice,aby měli energii do chladu a vše OK.
Jinak každého koupeného jedince jsem dával zvlášť,stříknul Biokillem proti roztočům a po týdnu,pokud měl i trus v pořádku šel mezi ostatní.Na tuto prevenci si dejte velký pozor,kámoši kanarkáři si mezi sebou půjčují přepravky a pak jim řeším problémy s nemocnými chovy.Prostě jsou na burze,jeden nemá přepravku,půjčí od druhého,ten koupí nemocného kanára a vrátí přepravku,majitel jí dá do chovatelského zařízení,pak v ní přenese své kanáry z jedné voliéry do druhé a je vymalováno,to naprosto stačí,jsou na nemoce velice vnímaví .Když výjimečně půjčím přepravku,vždy jde do vaničky se savem,jsem už vyškolen,párkráte mě to před lety postihlo a není to nic příjemného.
Ať se Vám kanárci daří.

21.11.2021 15:49
jindriska123

XXX.XXX.170.211

A nevěděl by jste o někom ze středočeského kraje kdo by dvě samičky měl?? Děkuji za odepsani.

21.11.2021 16:03
klasterec

XXX.XXX.127.80

Tady na iFauně je po zadání "kanár" a kraj "středočeský" 13 inzerátů. Více nabízejí samečky, páry, ale i samičky

24.2.2022 13:35
Adéla Vašůtová

XXX.XXX.70.103

Dobry den kanarice má plošší hlavu
Samec má větší prostřední drap

25.2.2022 08:40
lupus4

XXX.XXX.205.61

Adéla Vašůtová napsal(a):
Dobry den kanarice má plošší hlavu
Samec má větší prostřední drap

...ten pokrok, kde se to zastaví...

Bohuslava

6.1.2023 20:20
Bohuslava

XXX.XXX.134.195

Dobrý večer, mám prosím dotaz chtěla bych kanárka kvůli jeho zpěvu. Doporučit mi jak postupovat. Chovala jsem andulky,a žebříčky.

6.1.2023 20:44
jarat

XXX.XXX.205.181

Bohuslava napsal(a):
Dobrý večer, mám prosím dotaz chtěla bych kanárka kvůli jeho zpěvu. Doporučit mi jak postupovat. Chovala jsem andulky,a žebříčky.

Něco si o kanárcích nastudujte, pak si nachystejte vhodnou klec s krmením pro kanárky a kupte si SAMCE, nejlépe mladého kroužek 2022. Ještě mám jednoho volného.

Přidejte reakci

Přidat smajlík