Cydectin+can-tax

Prodám Kanára - Mám pár ampulí navíc. Na plicni roztoče u kanaru a amadiny...
Dobrý den, pomůžete prosím?
Sháním dvě samičky kanárů. Samečky mám, ale jak poznám samičku, kromě tedy zpěv u samců.
Paní nabízela, ale pohlaví nevěděla jak má určit a já tedy nevím. Vím, že sameček má tuplik u kloaky, ale je i jiná možnost jak stoprocentně poznat?
Poraďte prosím, děkuji.
A krásný den přeji.
Jirkarybar
XXX.XXX.201.247
Zkušený chovatel dokáže poznat dle tvaru kloaky.. avšak bezpečný znak u samců je skutečně jen zpěv a samiček snesené vejce...
Výjimkou jsou kanárci mozaikový..tam lze bezpečně určit pohlaví i dle zbarvení .. velikosti a sytosti mozaikové kresby.. tak pokud by vám nezáleželo na konkr.barevnem rázu.. můžete zkusit sehnat samičky mozaikovým faktorem..
Jirkarybar
XXX.XXX.201.247
jindriska123
napsal(a):
Dobrý den děkuji za odpověď. Nabízené mě byly žluto bílé a oranžovo bílé, pak žlutá. U všech sice jsem koukala že mají tuflik u kloaky ale přesně jsi nejsem právě jistá zda se u všech jednalo o kluky. A paní která nabídla už vůbec ne.
Žlutobílé a oranžovobílé!!?! Nebyly to náhodou právě mozaiky!? Taková kombinace barev jinak možná není!
Jirkarybar
XXX.XXX.201.247
No myslím že hned v první reakci jsem zodpověděl 🙄🤭
alfonzo
XXX.XXX.0.243
jindriska123
Dobrý den,při určování pohlaví u kanárů vždy záleží na stáří,mladé samičky také švrdlají podobně samečkům.Takže podle zpěvu,ale až když samečci opravdu trilkují,samičky nikoli.
Podle výstupku u kloaky je to stoprocentní,sameček má výstupek opravdu znatelný.
Vždy záleží na férovosti prodejce,aby udal správné stáří.Okolo půl roku už je to u samců znatelně vidět.Jenže,žádané jsou hlavně samičky a tak se podvádí,prodají vám ptáka s vylhaným stářím,máte pocit ,že kupujete samičku a po pár měsících je z ní sameček.
Ono těch poznatků je více,ale to je těžké začínajícím popisovat,postoj,tvar hlavičky,celkové chování,ale to člověk zjistí až po letech chovu těchto krasavců.Již je nechovám,ale měl jsem jich jeden čas spoustu.
Takže na závěr,koupit od ,nejlépe známého férového chovatele,nebo to prostě risknout.
Dobrý den děkuji za napsáni. Cením si toho já bohužel doposud samička nesehnala. Trošku jsem už zoufalá. Jedině burza ale to se právě bojím že mě podvedou. Cožpak korely andulky a Kakariki už mám v Merkur dělám je několik let ale kanárky nikoli v tom jsem opravdu začátečnice. Děkuji moc a přeji krásný den a pevné zdravíčko.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
JJ
Děkuji,klidně písněte,rád se podělím i opdalší poznatky z dlouholetého chovu kanárů,žádné špičky,mě se líbí,čím víc barevní a strakatí,kámoši kanárkáři mě říkali,že dělám kanáry pro výkup,jediný tam neskončil,teprve,až když jsem je rázem rušil celý chov.
Choval jsem je celoročně po dvou samičkách s jedním samcem ve venkovních voliérách,sice toho takto člověk moc neodchová,ale ta radost z pohledu peníze za odchovy nenahradí.Vždyť kanárci jsou absolutně nenároční na krmení,od jara hlavně zelené,trošku směsi,kterou jsem si vždy míchal sám od oka,všeho přiměřeně,na zimu trošku semence a slunečnice,aby měli energii do chladu a vše OK.
Jinak každého koupeného jedince jsem dával zvlášť,stříknul Biokillem proti roztočům a po týdnu,pokud měl i trus v pořádku šel mezi ostatní.Na tuto prevenci si dejte velký pozor,kámoši kanarkáři si mezi sebou půjčují přepravky a pak jim řeším problémy s nemocnými chovy.Prostě jsou na burze,jeden nemá přepravku,půjčí od druhého,ten koupí nemocného kanára a vrátí přepravku,majitel jí dá do chovatelského zařízení,pak v ní přenese své kanáry z jedné voliéry do druhé a je vymalováno,to naprosto stačí,jsou na nemoce velice vnímaví .Když výjimečně půjčím přepravku,vždy jde do vaničky se savem,jsem už vyškolen,párkráte mě to před lety postihlo a není to nic příjemného.
Ať se Vám kanárci daří.
Bohuslava
XXX.XXX.134.195
Dobrý večer, mám prosím dotaz chtěla bych kanárka kvůli jeho zpěvu. Doporučit mi jak postupovat. Chovala jsem andulky,a žebříčky.
Bohuslava
napsal(a):
Dobrý večer, mám prosím dotaz chtěla bych kanárka kvůli jeho zpěvu. Doporučit mi jak postupovat. Chovala jsem andulky,a žebříčky.
Něco si o kanárcích nastudujte, pak si nachystejte vhodnou klec s krmením pro kanárky a kupte si SAMCE, nejlépe mladého kroužek 2022. Ještě mám jednoho volného.