Andulka přírodní

Prodám Andulku vlnkovanou - Nabízím poslední dvě samičky Andulky přírodní,...
200 KčRicky
XXX.XXX.90.187
Dobrý den,
mé andulce (stará 15 měsíců, dle chovatele sameček?) se změnilo v posledním týdnu ozobí.
Na jedné straně výrazně zhnědlo a došlo k zabarvení peří nad ozobím (viz foto). Andulka poslední dobou působí spíš unaveně, někdy jen sedí s křídly odtaženými od těla. Navíc občas vydává zvuky podobné kýchání. Andulka přijímá potravu, i když trochu míň než obvykle.
Navštívil jsem veterináře, bohužel se na drobné ptactvo nespecializuje. Dostal jsem tedy jen preventivně kapky na vápenku.
Prosím o radu, zda se s podobným problémem už někdo nesetkal.
Děkuji
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Ricky
Dobrý den,podle fotografie vidím,že je v kleci čerstvě umístěno přírodní,neokousané,nepokálené bidlo ze staršího dřeva a to dřevo trošku pouští špínu.
Můj názor je takový,protože andulka má i špinavé peří na čelíčku,že si o to bidlo čistí zobák,tudíž má od té kůry znečištěné i ozobí s odstínem do hněda,takže můžete mít opravdu samce,jen s umazaným ozobím od hnědé kůry.Dejte bidýlko z čerstvého dřeva,nejlépe bezové,neklouže a nemaže.
Nějaký čas to bude trvat než se peří vyčistí,možná i to ozobí,uvidíte.
Ať se daří.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Možná máte pravdu,ale může mít to ozobí odřené od toho bidla i když na první pohled v typu to vypadá opravdu na samici,ale jsou i takoví samci.S tím ozobím mám podobný příběh.loni jsem dostal samici od příbuzných,dospělý pták,napaden slušně vápenkou,hnědé drsné ozobí.Po třech měsících po léčbě se ozobí vylouplo a je to nádherný samec,už měl i mladé.Takže mechanicky poškozené ozobí mění barvy,to jen pro zajímavost.
Ricky
XXX.XXX.90.187
Děkuji za odpovědi,
teď už andulka vypadá líp, je trochu čilejší, takže to snad není nic vážného. Doufám, že má ozobí jenom ušpiněné nebo odřené. Mám pocit, že se jí barva ozobí pořád mění, tak nevím 🤔
Uživatel s deaktivovaným účtem
No, fakt to spíš vypadá o něco umazané - vzhledem k té hnědé skvrně v peří.
Jaké ozobí měla andulky předtím? ideál fotky.
Jinak tady máte odkaz na veterináře, kteří dělají papoušky: https://www.ararauna.cz/veterinarni-ordinace/
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,na toto je veterina zbytečná,vyhozené peníze,andulka nemá žádný výtok z nosních dírek,ani z očí,což bývá také příčinou podobného znečištění.
Je na první pohled zdravá,jen umazaná ,jak jsem napsal výše od toho bidla se zaschlou špinavou kůrou.
Uživatel s deaktivovaným účtem
alfonzo
napsal(a):
Dobrý den,na toto je veterina zbytečná,vyhozené peníze,andulka nemá žádný výtok z nosních dírek,ani z očí,což bývá také příčinou podobného znečištění.
Je na první pohled zdravá,jen umazaná ,jak jsem napsal výše od toho bidla se zaschlou špinavou kůrou.
Však já pána na veterinu neženu. To pro příště, ať ví, kam s ní jít v případě něčeho vážného. 😉
alfonzo
XXX.XXX.0.243
pommovi
JJ,já to pochopil,že jste dali odkaz na vetrinu v případě zdravotního problému.