Kanár

Prodám Kanára - Prodávám dva kanárky, samce a samici, a hledám pro ně nový...
1500 Kč
Dobry den,
Zajimalo by mne, zda je realne chovat zpevne ci postavove kanarky v malem byte?
Nemam moc na mysli mit jednoho ptacka, spise maly chov s nejakym chovatelskym cilem.
V teple sezone bych si predstavovala, ze by ptaci mohli zit ve volierkach venku, ale v zime nemam k dispozici jine prostory nez nase skromne obydli.
Je tu nekdo, kdo take nema moznost ptaci mistnosti, popr. treba chova v byte?
Dekuji predem za inspiraci a tipy.
Eva
alfonzo
XXX.XXX.0.243
efulin1
Dobrý den,nechci kazit váš nápad.Kanáry můžete chovat celoročně venku,choval jsem takto desítky let a mrazy byly i pod minus dvacet.
Základem je zdravý chov a vydatné krmivo,jak jse již uvedl ve vedlejším vláknu,přidat olejnatá semena,slunečnici,semenec.
Kanáři nemají rádi průvan v noci,takže,prostor se závětřím,hlavně né celou voliéru potáhnout igelitem,je potom obrovský výkyv teplot.Při slunečných mrazivých dnech je pod igelitem přes dvacet nad nulou a v noci dvacet pod,to je fatální chyba.
Choval jsem v dřevěné voliéře se záletem bez temperování i bez záletu se závětřím.
Venku jsou podstatně menší ztráty než někde v teple v přeplněné kleci,nebo voliérce.
Zima jim venku opravdu není,hned se koupou při výměně vody a také v sychravých dnech na dešti.
Kanáři jsou již velice domestikovaní,jen nesmíte dát koupené z tepla ven do chladu.Postupné ochlazování nevadí ani kanárům z bytových chovů.
alfonzo
napsal(a):
efulin1
Dobrý den,nechci kazit váš nápad.Kanáry můžete chovat celoročně venku,choval jsem takto desítky let a mrazy byly i pod minus dvacet.
Základem je zdravý chov a vydatné krmivo,jak jse již uvedl ve vedlejším vláknu,přidat olejnatá semena,slunečnici,semenec.
Kanáři nemají rádi průvan v noci,takže,prostor se závětřím,hlavně né celou voliéru potáhnout igelitem,je potom obrovský výkyv teplot.Při slunečných mrazivých dnech je pod igelitem přes dvacet nad nulou a v noci dvacet pod,to je fatální chyba.
Choval jsem v dřevěné voliéře se záletem bez temperování i bez záletu se závětřím.
Venku jsou podstatně menší ztráty než někde v teple v přeplněné kleci,nebo voliérce.
Zima jim venku opravdu není,hned se koupou při výměně vody a také v sychravých dnech na dešti.
Kanáři jsou již velice domestikovaní,jen nesmíte dát koupené z tepla ven do chladu.Postupné ochlazování nevadí ani kanárům z bytových chovů.
Dobry den,
nic nekazite, ja si rada rozsirim obzory a zkusenosti chovatelu jsou pro mne cenne. Velmi za jejich sdileni dekuji. Laka mne chov harckych anebo pak z postavovych fife fancy. Jeste jsme se s rodinou nerozhodli definitivne. Chov venku mne napadl, ale prislo mi drsne chtit po ptacich i vykon (tedy souteze) i otuzilost vuci chladu.
Jeste jednou diky za ochotu a tipy,
Eva
Celoročne obývaná voliera postavovými kanárikmy fife fancy....v minulosti tam boli hýle mexické. Na prednú stenu sa dá vkladať polykarbonát.Mám kanáriky aj vo vnútornom chove, ale tieto sú určite zdravšie a na jar omnoho aktívnejšie. Len treba dodržať správne krmenie a zabezpečiť aby nebol prievan Niekedy som používal aj vyhrievacie bidlá, ale už nepoužívam....netreba.Pekný deň.
Karel Vavřena měl kvalitní chov harckých kanárů (byl i mistr republiky) v obýváku v paneláku. Ze sektorové knihovny měl udělaný regál, kde byly čtyři párovnice a nad tím polička pro šest klícek se samečky. Na podzim odejmul přední stěny hekovek a měl z toho školu pro kanáry. Na zahrádce měl malou volieru pro přezimování a pro prolet mladých, to by u vás šlo na balkově. Musel jen poctivě zametat řepku po podlaze. Bohužel nemám foto. K.E.
Tak chov harckých kanárů jen venku - pro soutěže ve zpěvu není možný. Protože "odposlechem" venkovních ptáků by se zcela jejich "soutěžní zpěv" pokazil. A pak s tím ve "školičce" ani sebelepší předzpěvák nic nenadělá
Je to alchymie, kterou už málokdo umí. A jelikož o tom asi moc nevíte, tak pro vás daleko jednodušší budou ti postavoví či barevní, nebo i ti dutopěvci, ale bez "soutěžních" ambicí