Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.11.2021 22:53
efulin1

XXX.XXX.166.101

Dobry den,

Zajimalo by mne, zda je realne chovat zpevne ci postavove kanarky v malem byte?
Nemam moc na mysli mit jednoho ptacka, spise maly chov s nejakym chovatelskym cilem.
V teple sezone bych si predstavovala, ze by ptaci mohli zit ve volierkach venku, ale v zime nemam k dispozici jine prostory nez nase skromne obydli.
Je tu nekdo, kdo take nema moznost ptaci mistnosti, popr. treba chova v byte?

Dekuji predem za inspiraci a tipy.

Eva

25.11.2021 23:26
Gloria

XXX.XXX.75.64

Můžete poslat Neil pošlu vám můj chov kanarů v bytě.

alfonzo

26.11.2021 14:24
alfonzo

XXX.XXX.0.243

efulin1
Dobrý den,nechci kazit váš nápad.Kanáry můžete chovat celoročně venku,choval jsem takto desítky let a mrazy byly i pod minus dvacet.
Základem je zdravý chov a vydatné krmivo,jak jse již uvedl ve vedlejším vláknu,přidat olejnatá semena,slunečnici,semenec.
Kanáři nemají rádi průvan v noci,takže,prostor se závětřím,hlavně né celou voliéru potáhnout igelitem,je potom obrovský výkyv teplot.Při slunečných mrazivých dnech je pod igelitem přes dvacet nad nulou a v noci dvacet pod,to je fatální chyba.
Choval jsem v dřevěné voliéře se záletem bez temperování i bez záletu se závětřím.
Venku jsou podstatně menší ztráty než někde v teple v přeplněné kleci,nebo voliérce.
Zima jim venku opravdu není,hned se koupou při výměně vody a také v sychravých dnech na dešti.
Kanáři jsou již velice domestikovaní,jen nesmíte dát koupené z tepla ven do chladu.Postupné ochlazování nevadí ani kanárům z bytových chovů.

30.11.2021 18:02
efulin1

XXX.XXX.2.76

alfonzo napsal(a):
efulin1
Dobrý den,nechci kazit váš nápad.Kanáry můžete chovat celoročně venku,choval jsem takto desítky let a mrazy byly i pod minus dvacet.
Základem je zdravý chov a vydatné krmivo,jak jse již uvedl ve vedlejším vláknu,přidat olejnatá semena,slunečnici,semenec.
Kanáři nemají rádi průvan v noci,takže,prostor se závětřím,hlavně né celou voliéru potáhnout igelitem,je potom obrovský výkyv teplot.Při slunečných mrazivých dnech je pod igelitem přes dvacet nad nulou a v noci dvacet pod,to je fatální chyba.
Choval jsem v dřevěné voliéře se záletem bez temperování i bez záletu se závětřím.
Venku jsou podstatně menší ztráty než někde v teple v přeplněné kleci,nebo voliérce.
Zima jim venku opravdu není,hned se koupou při výměně vody a také v sychravých dnech na dešti.
Kanáři jsou již velice domestikovaní,jen nesmíte dát koupené z tepla ven do chladu.Postupné ochlazování nevadí ani kanárům z bytových chovů.

Dobry den,

nic nekazite, ja si rada rozsirim obzory a zkusenosti chovatelu jsou pro mne cenne. Velmi za jejich sdileni dekuji. Laka mne chov harckych anebo pak z postavovych fife fancy. Jeste jsme se s rodinou nerozhodli definitivne. Chov venku mne napadl, ale prislo mi drsne chtit po ptacich i vykon (tedy souteze) i otuzilost vuci chladu.

Jeste jednou diky za ochotu a tipy,

Eva

2.12.2021 07:32
norw

XXX.XXX.182.253

Celoročne obývaná voliera postavovými kanárikmy fife fancy....v minulosti tam boli hýle mexické. Na prednú stenu sa dá vkladať polykarbonát.Mám kanáriky aj vo vnútornom chove, ale tieto sú určite zdravšie a na jar omnoho aktívnejšie. Len treba dodržať správne krmenie a zabezpečiť aby nebol prievan Niekedy som používal aj vyhrievacie bidlá, ale už nepoužívam....netreba.Pekný deň.

2.12.2021 19:34
edelmann

XXX.XXX.24.68

Karel Vavřena měl kvalitní chov harckých kanárů (byl i mistr republiky) v obýváku v paneláku. Ze sektorové knihovny měl udělaný regál, kde byly čtyři párovnice a nad tím polička pro šest klícek se samečky. Na podzim odejmul přední stěny hekovek a měl z toho školu pro kanáry. Na zahrádce měl malou volieru pro přezimování a pro prolet mladých, to by u vás šlo na balkově. Musel jen poctivě zametat řepku po podlaze. Bohužel nemám foto. K.E.

2.12.2021 20:35
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak chov harckých kanárů jen venku - pro soutěže ve zpěvu není možný. Protože "odposlechem" venkovních ptáků by se zcela jejich "soutěžní zpěv" pokazil. A pak s tím ve "školičce" ani sebelepší předzpěvák nic nenadělá
Je to alchymie, kterou už málokdo umí. A jelikož o tom asi moc nevíte, tak pro vás daleko jednodušší budou ti postavoví či barevní, nebo i ti dutopěvci, ale bez "soutěžních" ambicí

Přidejte reakci

Přidat smajlík