Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lucka161

5.12.2021 09:36
lucka161

XXX.XXX.228.230

Dobrý den,

moje andulka má problém, již druhý den zvrací, žlutou tekutinu, první den, měla i pěnu u zobáku, ale tu jíž nemá. Jinak se chová normálně.
Byla jsem u 5 lékařů v Praze, ale všude mě poslali jinam.
A telefonicky mi to nikde neberou.

alfonzo

5.12.2021 09:54
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,může jí jen špatně trávit,nevypadá schouleně.Někdy postačí podat do volete trošku jablečné šťávy,podporuje trávení a stav se upraví,nebo do nápoje přidat pár kapek octa,srovná se to též.
Jablečnou šťávu získávám z oloupaného jablka na kostičky rozkrájeného ,dám do plátěného hadříku a stisknu,šťávu chytnu do misky,pak do stříkačky a podám.
Veterináři většinou nic neumějí,proč vám zde nepomohou,jsou tu nonstop,ale jen zdarma sbírají rozumy,to bych uměl také.Máte tady i veterinářku na drůbež,napíše co má chcípnout ,tak chcípne,to by opravdu nikoho nenapadlo.Základem je být praktik a rychle si vědět rady,papoušci hynou rychle,minuty hrají velkou roli,nemocná slepice žije týden než vydechne naposled.
Veti,nemějte pocit,že vás napadám,jen konstatuji holou skutečnost,trošku se nad sebou zmyslete, buďte sebekritičtí a dělejte svoji práci pro záchranu života,né jen pro peníze.

5.12.2021 13:09
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

alfonzo napsal(a):
Dobrý den,může jí jen špatně trávit,nevypadá schouleně.Někdy postačí podat do volete trošku jablečné šťávy,podporuje trávení a stav se upraví,nebo do nápoje přidat pár kapek octa,srovná se to též.
Jablečnou šťávu získávám z oloupaného jablka na kostičky rozkrájeného ,dám do plátěného hadříku a stisknu,šťávu chytnu do misky,pak do stříkačky a podám.
Veterináři většinou nic neumějí,proč vám zde nepomohou,jsou tu nonstop,ale jen zdarma sbírají rozumy,to bych uměl také.Máte tady i veterinářku na drůbež,napíše co má chcípnout ,tak chcípne,to by opravdu nikoho nenapadlo.Základem je být praktik a rychle si vědět rady,papoušci hynou rychle,minuty hrají velkou roli,nemocná slepice žije týden než vydechne naposled.
Veti,nemějte pocit,že vás napadám,jen konstatuji holou skutečnost,trošku se nad sebou zmyslete, buďte sebekritičtí a dělejte svoji práci pro záchranu života,né jen pro peníze.

Pane, jaksi jste se dal častěji do diskuze. Trochu jsem Vás před pár dny zkritizoval, ale nyní Vám za odpovědi dávám plus, abych neříkal profesionálně deformovaný jedničku.
Mě zarazila věta tazatelky, že byla u pěti veterinářů v Praze a nic.
Vím, že dnes je specializace a kdo léčí psy a kočky nemusí rozumět ani obyčejné andulce, ale může si to nastudovat rychleji než obyčejný chovatel.
Ta paní nepíše, co ta andulky žere. Nemohu vědět, zda se jedná o překyselení nemo naopak o něco jiného. To ví jen ten, co vidí jak žere a jaký je trus. A jestli se to projevilo náhle.
To vám i ten nejzkušenější veterinář nemůže říct, když o tom nic neví. Tím se jich trochu zastávám.
Poslal bych vás též jinam.

alfonzo

5.12.2021 13:23
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Moudivláček
Zdravím Vás,venku zima,doma sice práce dost,ale je mě mizerně,bolesti,nemůžu na nohy,tak po chvilkách pomáhám zvířátkům a jejich majitelům zde.Poděluji se o své zkušenosti jak bych řešil u svých svěřenců.
Hlavně nechválit,jak si o to někdo řekne,zase bude mela.Fóry na tělo snesu v pohodě,ale nemusím sprosté hulváty a zlé lidi,asi tak.
Ať se daří.

alfonzo

5.12.2021 15:07
alfonzo

XXX.XXX.0.243

lucka161
Dobrý den,ještě taková důležitá drobnost,jak často zvrací?Koukám,že máte samečka,již pohlavně dospělého,máte tam zrcátko,on to nechápe,vidí parťáka samici,on to nepozná,může jí chtít krmit,což je u andulek normální jev.Vyvrhuje proto krmivo a je upatlaný.Vyndejte zrcátko a třeba bude klid,nebylo by to poprvé,že se toto lidem u andulek stává.Jinak sameček na první pohled je v kondici,proto přemýšlím i tímto směrem k řešení problému.

5.12.2021 21:37
Gloria

XXX.XXX.75.64

Dobrý den taky bych se přiklonil k variantě obou pánů prvně krmení a posléze i samotné zrcátko přeji vše dobré

6.12.2021 20:04
V.N.

XXX.XXX.62.2

alfonzo napsal(a):
lucka161
Dobrý den,ještě taková důležitá drobnost,jak často zvrací?Koukám,že máte samečka,již pohlavně dospělého,máte tam zrcátko,on to nechápe,vidí parťáka samici,on to nepozná,může jí chtít krmit,což je u andulek normální jev.Vyvrhuje proto krmivo a je upatlaný.Vyndejte zrcátko a třeba bude klid,nebylo by to poprvé,že se toto lidem u andulek stává.Jinak sameček na první pohled je v kondici,proto přemýšlím i tímto směrem k řešení problému.

Pohlavně dospěl...chce krmit partnerku...i když tam nebude zrcatko...

alfonzo

6.12.2021 22:00
alfonzo

XXX.XXX.0.243

V.N.
Tak v tomto případě nemáte pravdu,zrcátko samce stimuluje k vyvrhování krmiva,přesně jak jsem uvedl výše.Normálně bez zrcátka hormonálně vyspělý samec se takto neublemtá na celé hlavě.Pár takových jsem za leta viděl na vlastní oči u kamarádů,zrcátko není dobrá volba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík