Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2021 13:57
Ondra Karasek

XXX.XXX.72.189

Dobrý den,

jaký materiál na chovnou klec pro 1 pár andulek? Jelikož vím rozměry min. 40 výška,40 šířka a 60 délka.

Předem děkuji za vaše odpovědi.

12.12.2021 15:58
lupus4

XXX.XXX.205.61

malé

12.12.2021 16:12
Pepa123

XXX.XXX.71.234

lupus4 napsal(a):
malé

Souhlasím s vámi. Bohužel viděl jsem u rádoby chovatelů i menší. Měl jsem kdysi dávno na 1 pár andulek klec v.š.d 60/50/120 a bylo to na pováženou, místo letu skákání.. Stavěl sem jí sám z menších střešních latí a podle danného místa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2021 18:10

Ondra Karasek napsal(a):
Dobrý den,

jaký materiál na chovnou klec pro 1 pár andulek? Jelikož vím rozměry min. 40 výška,40 šířka a 60 délka.

Předem děkuji za vaše odpovědi.

Minimální délka klece by měla být aspoň metr hloubka i výška padesát ....materiál by měl být snadno omyvatelný atd. V dnešní době jde tyto chovné klece koupit jsou i tady na inzerci a pokud nevíte jaký materiál na výrobu použít opět doporučuji podívat se na inzerci z čeho to vyrábějí😉 mají to tam uvedeno 😉

12.12.2021 20:34
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Pepa123 napsal(a):
Souhlasím s vámi. Bohužel viděl jsem u rádoby chovatelů i menší. Měl jsem kdysi dávno na 1 pár andulek klec v.š.d 60/50/120 a bylo to na pováženou, místo letu skákání.. Stavěl sem jí sám z menších střešních latí a podle danného místa.

Pane, píšete velikost klece kdysi dávno. Měl jsem to také tak, je to 37 let. v budce 8 mláďat bez vady vylétlých. Nebylo žádné krmení mimo prosa, ovsa, trochu slunečnice a toho, co příroda dala.
Dnes je vše jinak a i ty zdegenerované andulky jsou jiné. Členové klubu výstavních andulek, Vás nekritizuji.

12.12.2021 21:00

Moudivláček napsal(a):
Pane, píšete velikost klece kdysi dávno. Měl jsem to také tak, je to 37 let. v budce 8 mláďat bez vady vylétlých. Nebylo žádné krmení mimo prosa, ovsa, trochu slunečnice a toho, co příroda dala.
Dnes je vše jinak a i ty zdegenerované andulky jsou jiné. Členové klubu výstavních andulek, Vás nekritizuji.

Kolik jste těch "zdegenerovaných" andulek odchoval že máte pocit že jsou jiné ??? Předpokládám že ani jednu 😉

12.12.2021 21:40
JoPe

XXX.XXX.82.6

Moudivláček napsal(a):

Trochu mě to nakrklo, mám je v oblibě. Ani dnešní andulky nejsou všechny zdegenerované, záleží jak se jim kdo věnuje. I těch 8 zdravých mladých je možné odchovat u běžných andulek, ale proč to množit jako myši a dávat někam do výkupu? Chovám postavové,mají méně mladých, nejsem členem klubu, bavím se genetikou a mám jich málo. Ani tyto nejsou zdegenerované, létají, jsou čilé, dožívají se zhruba 5 let, ale aby takové byly, jak popisuji, tak nestačí jen proso a oves. Musí dostat pořádné krmení a když mají mladé, tak i dvakrát denně. Zkrátka když dva dělají totéž, nemusí to být vždy totéž.

Pro zadavatele rozměry klecí mám 120x60x70, každá klec má vyjímatelný šuplík, led osvětlení, budku zvenčí a vyráběl jsem je sám ze dřeva a svařovaného pletiva 16x16. Ptáci jsou v nich jen po dobu hnízdění zhruba 4 měsíce a zbylou část roku jsou ve venkovních voliérách.

Přidávám pohled na jednu skupinku odchovnýcch klecí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík