Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Aly

13.12.2021 11:47
Aly

XXX.XXX.27.216

Dobrý den,
mám samečka druhy den doma. Koupila jsem ho od chovatele z venkovní voliery. Bohužel nemá všechny letky a neléta.
Pan řekl, že je to tím, jak se dral z budky a ze mu to doroste a létat bude.
Jinak se necha pohladit jde i na prst, žere a vzal si i proso. Nikde jinde s peřím problém nemá. Myslíte, ze je to opravdu tak jak pan říká? Nerada bych nemocnou andulku. Předem děkuji.
PS. A kdy mu to zhruba doroste?

13.12.2021 13:12
jarat

XXX.XXX.45.129

Pan "chovatel" Vám vědomě lhal. Je to skokan - francouzské pelíchání.

13.12.2021 13:14
JoPe

XXX.XXX.82.6

Aly napsal(a):
Dobrý den,
mám samečka druhy den doma. Koupila jsem ho od chovatele z venkovní voliery. Bohužel nemá všechny letky a neléta.
Jinak se necha pohladit jde i na prst, žere a vzal si i proso. Nikde jinde s peřím problém nemá. Myslíte, ze je to opravdu tak jak pan říká? Nerada bych nemocnou andulku. Předem děkuji.

Je to špatný, měla ste si nechat před koupí poradit od zkušeného chovatele a takové mládě nekupovat. Jestli ho máte krátce, dovezte andulku zpět, protože tento stav nedáte do pořádku. Podívejte na web co se píše o francouzkém pelichání.

Aly

13.12.2021 15:33
Aly

XXX.XXX.27.216

Ach jo mám vztek a mrzí mě to i za tu andulku.

13.12.2021 15:37
juhaj

XXX.XXX.164.121

Hlavně si neberte už nic od pána, protože má nakažený chov, je to hodně nakažlivé. I když to není vidět, má to ptáček v sobě a pravděpodobně mu to zkrátí život.

Aly

13.12.2021 15:55
Aly

XXX.XXX.27.216

Dekuji za odpověď, určitě si žádného brát nebudu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2021 17:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak teď je otázka, zda to vadí teď konkrétně vám - že mládě nikdy nebude létat. Léčitelné to není. Pochybuju, že dotyčný vůbec zvedne telefon a bude ochotný ho vzít zpět., když měl žaludek ho prodat.

Bohužel i když ho teď vrátíte, ten vir doma mít budete. Takže i kdybyste tuto andulku dala pryč, musíte pořádně vše vydezinfkovat a počkat a pak doufat, že to vše stačilo, aby se nenakazil nový papoušek.

další info: https://zverolekarka.com/polyomaviroza/#Lecba_polyomavirozy

13.12.2021 19:10
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Aly napsal(a):
Dobrý den,

Dostala jste naprosto jasné odpovědi. Ten, co Vám ji prodal je nezodpovědný. Jedná se pár korun, měl ji "uspat", nechtěl jsem napsat zlikvidovat, abych nebyl útlocitnými kamenován a ne prodávat.
Jestli je pero vyzrálé a zlomí se nebo obrousí lezením po pletivu, což se u svařovaného pletiva na rozdíl od pleteného děje, je to rozdíl.
Je to s tím virem složité. Kdysi v r. 1980 jsem to měl u celého hnízda rozel. Tehdy se o tom vědělo málo a byly různé teorie. Hlavně u andulek. Pak ten pár měl další odchovy a v pořádku. Dnes bych to okamžitě likvidoval. Je fakt, že i dnes máte papoušky přenášející vir a jsou klinicky zdraví.
Nemusíme chodit daleko. Máme zde spoluobčany neočkované dokonce i očkované přenašeče současné pandemie a těší se dobrému zdraví.
Můj známý měl chov andulek asi 10 párů a jiné papoušky. Vzorná čistota a krmení na rozdíl od mého " trochu přírodního " chovu. Měl mladé andulky " skokany". Nedal na moji radu, aby je všechny dal pryč, protože si koupil pár araraun za těžce vydělané peníze. Ararauna po čase uhynula, koupil další a za rok byla i ta po smrti. Pak šly andulky pryč. Jak to bylo dál nevím. Ale tam byla i dilatace žlaznatého žaludku, což je něco trochu jiného a stejně nakažlivého. Nestrávená zrníčka v trusu a pod. Bohužel i veterinář, který aru léčil to neodhalil.
Za roky jsem měl mnoho úhynů, nechal dělat pitvu, něco to stojí, ale výsledek nic moc. Po smrti odhalím začervení, zvětšený předžaludek, zánět střev, krvácení po nárazu, z příznaků nějakou hypokalcemii, ale to si tu už hraji na něco na co nemám vždělání. Hlavně z toho uvedeného chovu nic domů nenést.
Máte -li jen toho samečka, je vám ho líto zabít, nechte si ho. Jistě Vám dlouho vydrží, jen ho nikam nenoste, ať někomu něco nenakazíte a hlavně ho neprodávejte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík