Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mickee

14.12.2021 22:49
Mickee

XXX.XXX.228.171

Hezký den.

Přeperuje mi mladá samička a mě by zajímal přesný název mutace, poradíte prosím?

Přechází z modré do spíše tyrkysova, vlnkovaní tmavne (světle šedá do tmavší šedé, bílá až do bíložluté). Pírka jsou šedá se světlými okraji.

Zatím neplánuji chovat, mám ji jako mazlíka, ale spíš tak ze zvědavosti.

Děkuji moc.

14.12.2021 23:31
jarat

XXX.XXX.205.181

Ještě by to chtělo fotku z druhé strany, ale vypadá to na šedokřídlou.

Mickee

15.12.2021 10:53
Mickee

XXX.XXX.228.171

Tady je zezadu, první fotka byla starší, tato je novější, tak už je trochu více vybavena.

15.12.2021 20:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

0,1 modrá žlutolící šedokřídlá perlová (1f)

15.12.2021 20:15
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

lupus4 napsal(a):

Podle čeho tak soudíte?

15.12.2021 20:18
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

lupus4 napsal(a):

Podle čeho jste to tak rychle poznal ?

15.12.2021 20:23
JoPe

XXX.XXX.82.6

Žlutolící modrá šedokřídlá to je, ale není to perlová kresba. Zde foto1f perlová žlutolící.

15.12.2021 21:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

Moudivláček napsal(a):
Podle čeho jste to tak rychle poznal ?

že by podle fota ?

pro jope

tak jsem si to musel hodně zvětšit a máte pravdu - ty bílý konečky tam jsou , takže perla ne

už jsem starší kus a oči "jako ostříž" už dávno nemám

Mickee

15.12.2021 22:19
Mickee

XXX.XXX.228.171

Děkuji všem za odpovědi. :)

16.12.2021 23:19
zosrnia

XXX.XXX.169.115

Mickee napsal(a):
Hezký den.

Přeperuje mi mladá samička a mě by zajímal přesný název mutace, poradíte prosím?

Přechází z modré do spíše tyrkysova, vlnkovaní tmavne (světle šedá do tmavší šedé, bílá až do bíložluté). Pírka jsou šedá se světlými okraji.

Zatím neplánuji chovat, mám ji jako mazlíka, ale spíš tak ze zvědavosti.

Děkuji moc.

presne také by som potreboval pre zmenu krvi do dúhoviek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.12.2021 15:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

JoPe napsal(a):
Žlutolící modrá šedokřídlá to je, ale není to perlová kresba. Zde foto1f perlová žlutolící.

Váš odchov ?

17.12.2021 15:36
JoPe

XXX.XXX.82.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Váš odchov ?

To je fotka z galerie chovatele p. Kohouta od kterého pochází část mého chovu.

alfonzo

17.12.2021 15:48
alfonzo

XXX.XXX.0.243

JoPe
Trošku si přileji do mlýna.Nechápu,že tento pták mohl být vítězem výstavy.Degenerační jev trčící letky křidélka napovídá,že vyhrává majitel,jak je za vodou,nikoli kvalita ptáka.Další už nemohu posoudit,nejsem posuzovatel,ale takovýto pták má dostat výluku.

17.12.2021 16:45
JoPe

XXX.XXX.82.6

alfonzo napsal(a):
JoPe
Trošku si přileji do mlýna.Nechápu,že tento pták mohl být vítězem výstavy.Degenerační jev trčící letky křidélka napovídá,že vyhrává majitel,jak je za vodou,nikoli kvalita ptáka.Další už nemohu posoudit,nejsem posuzovatel,ale takovýto pták má dostat výluku.

Je to mládě v uvolněném postoji a typově těžcí ptáci tohle někteří v klidu dělají a za normálních okolností mají křídlo správně složené. U pěkných výstaváků to bývá způsobeno hrubým peřím a nelze to porovnávat s běžnou andulkou.
Už si nepamatuji, kdy mu tento pták vyhrál v mladých, ani nevím kdo to posuzoval, ale mám doma jeho stejně zbarveného bratra, který je navíc opalínový.Jsou mu zhruba 4 roky a nevykazuje žádné vážné exteriérové nedostatky a rovněž tak jeho potomci po různých samicích.Na mém profilu je jeho dcera jako mládě v r.20 1f perlová modrá opalínová žlutolící, tak si jí prozkoumejte.

alfonzo

17.12.2021 17:09
alfonzo

XXX.XXX.0.243

JoPe
Děkuji za vysvětlení.Jinak,za tím co jsem napsal si stojím.Znám mnoho úspěšných chovatelů Andulek,kteří zrovna z těchto důvodů opustili klub,jsou mí kamarádi,nemohli se na ty podvody dívat.Někteří ,když na podvod upozornili,byli vyloučeni z klubu za jednání proti jménu klubu,takže fraška v přímém přenosu.
Jen jsem si otevřel fotky z jejich výstav,mezi vítězi ptáci s letkami tvaru bumerangu,jestli dobře vidím i někde nerozvinuté peří,takže výluka.
Je to takto dnes naprosto u všeho,výstava je akce snobů,kteří si utvrzují své ego.Jenže i obyčejný člověk jako jsem já,neznalý standardu výstavních andulek vidí co zdravému kvalitnímu ptáku nepřísluší.

17.12.2021 17:23
JoPe

XXX.XXX.82.6

alfonzo napsal(a):
JoPe
Děkuji za vysvětlení.Jinak,za tím co jsem napsal si stojím.Znám mnoho úspěšných chovatelů Andulek,kteří zrovna z těchto důvodů opustili klub,jsou mí kamarádi,nemohli se na ty podvody dívat.Někteří ,když na podvod upozornili,byli vyloučeni z klubu za jednání proti jménu klubu,takže fraška v přímém přenosu.
Jen jsem si otevřel fotky z jejich výstav,mezi vítězi ptáci s letkami tvaru bumerangu,jestli dobře vidím i někde nerozvinuté peří,takže výluka.
Je to takto dnes naprosto u všeho,výstava je akce snobů,kteří si utvrzují své ego.Jenže i obyčejný člověk jako jsem já,neznalý standardu výstavních andulek vidí co zdravému kvalitnímu ptáku nepřísluší.

Já neobhajuji nesprávná rozhodnutí, nejsem v jejich klubu a jedu si "po svém." Organizační záležitosti a fukcionaření, včetně soutěží mě už neberou. Dostali jsme se příliš daleko od původního dotazu. Zadavatel z toho může být celkem nesvůj.

alfonzo

17.12.2021 17:30
alfonzo

XXX.XXX.0.243

To máte pravdu,opravdu o to nejde,jen jsem upozornil na vadu u ptáka,jehož fotku jste vložil,pochází ze stránek klubu andulkářů a tam jsem zjistil,že tento pták byl obodován jako vítěz,což je z mého hlediska zarážející.
Omlouvám se ,že jsem diskuzi odklonil od základního tématu.

17.12.2021 17:41
JoPe

XXX.XXX.82.6

alfonzo napsal(a):
To máte pravdu,opravdu o to nejde,jen jsem upozornil na vadu u ptáka,jehož fotku jste vložil,pochází ze stránek klubu andulkářů a tam jsem zjistil,že tento pták byl obodován jako vítěz,což je z mého hlediska zarážející.
Omlouvám se ,že jsem diskuzi odklonil od základního tématu.

V pohodě Chtěl jsem než ukázat ten rozdíl mezi těmi mutacemi a bylo rychlejší něco barevně typického zkopírovat, než dát vlastní foto i když také pár kusů stejně zbarvených mám. Teď mají zrovna maličká mláďata a jsou upatlaní, jak je krmí a to by nebyly pěkné fotky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík