Galmektin, opakovať liečbu?

Kanár
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.12.2021 22:52
Valéry

XXX.XXX.97.15

Prosím ja som Galmektin pred mesiacom dostala od veterinárky na dýchacie problémy kanarika na 7dni 1ml do vody a pomohlo, ale zase sa to vrátilo.
Okolo nozdričiek máva červené akoby od krvi, skoro celú noc chraptí, funí, dfrkuje a klopká zobacikom. Robí to aj cez deň, ale menej. Často otvára zobacik. Niekedy sa pri Tom aj myka akoby chcel niečo dostať zo seba von.
Môžem mu kúpiť Galmektin 10mg a opakovať liečbu 1ml 7dní?
Ja totiž neviem či sú tie Galmektiny rôznych koncentracii, ako dávkovať a podávať. Ale rada by som už nešla cestou veterinára, ak by to šlo.
Vopred ďakujem za odpoveď.
Ozaj a v spoločnej klietke je aj samček. Môže to piť aj on preventívne? /Predtým to píl, mal vtedy na nohe absces, takže mu to malo pomôcť/. On zatiaľ takéto ťažkosti nemá.
Ďakujem vopred za odpoveď.
Veľmi potrebujem poradiť.

16.12.2021 23:08
Valéry

XXX.XXX.97.15

Oprava dávka bola 0,5 ml do napajacky s vodou každý deň 7dní.

17.12.2021 19:10
Valéry

XXX.XXX.97.15

Ospravedlňujem sa, už neviem príspevok zmazať. Dnes som bola u veterinárny a vravela, že sa pomýlila a ani minule ani teraz neliecila Galmektinom ale antibiotikami. Znovu ich nasadila, vraj aj tri týždne môže užívať, ale predpokladá, že sa kanárik už z toho nevylieči a bude stále chorlavy. Je mi to veľmi ľúto, mám ju krátko, ale veľmi dom si ju obľúbila.
Nedalo by sa ju nejako zachrániť?
Vraj má zrejme astmu. Na roztoče to nevyzerá lebo samček, s ktorým je v klietke to nemá. Nemohlo by to byť aj zo stresu? Zdá sa mi často vystresovaná, lebo on je veľmi dominantný a od vsadila ju odháňa. Bolo by riešením oddelený chov?
Vopred ďakujem za názor niekoho skúseného.

17.12.2021 19:33
edelmann

XXX.XXX.24.68

Kanárky s podobnými potížemi vždy preventivně ošetřím i proti roztočům dýchacích cest, To je nejčastější problém. Dávám kapku Cydectinu na zátylek, Galmektin je podobná látka, takže v tom nebude rozdíl. Ale léčba kanárků je svízelná. Že se u krmítka po podání zrní hašteří je normální, nakonec se dostane na oba. Stres budou mít spíše každý zvlášť, tedy pokud mají dostatečně velkou klec. K.E.

18.12.2021 07:11
Valéry

XXX.XXX.97.15

Ďakujem. Vážim si vašu odpoveď. A v tom prípade roztočov treba dať liek obidvom kanárikom aj keď len jeden má problémy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.12.2021 07:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Valéry napsal(a):
Ďakujem. Vážim si vašu odpoveď. A v tom prípade roztočov treba dať liek obidvom kanárikom aj keď len jeden má problémy?

ano.

alfonzo

18.12.2021 11:16
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Valery
Dobrý den,podejte pod křídlo na kůži kapku Ivomecu oběma kanárům.Základem úspěšné léčby je,po třech dnech,kdy již bude látka vstřebána do těla a stále působí ,důkladně vyčistit veškeré zařízení kde kanáři žijí.Jinak se vám opět nemoc vrátí.Roztoči totiž přežívají i mimo hostitele a po vyprchání antiparazitika se nastěhují zpět na kanáry.Takže vyčistit klec,vše vymýt dezinfekčním prostředkem.
Nemějte po pár dnech pocit,že roztoči nezmizeli,kanáři ještě špatně dýchají,nebo sýpou nějakou dobu.Některý nemusí již správně nehlučně dýchat nikdy,má od roztočů poškozeny průdušnice a plíce trvale.Pokud je léčba poskytnuta včas,kanáři se většinou uzdraví naprosto úplně.
Stále to však u nich musíte hlídat,roztoči přijdou vzduchem,nebo prašným krmivem.
Každého přikoupeného kanára karanténujte a pro jistotu přelečte antiparazitikem i když je bez příznaků,chovy drobotě jsou roztoči hodně promořeny,proto je důležitá prevence.

18.12.2021 20:58
Valéry

XXX.XXX.232.250

Ďakujem veľmi pekne za vašu podrobnú odpoveď. Sú to pre mňa veľmi cenné rady. Som úplný začiatočník.
Rada by som sa ešte opýtala, či je možnosť liečby bez nutnej manipulácie s kanárikom. Ja som veľmi nešikovna a už mi pri manipulácii s chorým kanárikom tento raz takmer uhynul. Ten bezpriznakovy mi zas vždy uleti. Antibiotiká podávam do vody. Je niektorý z liekov proti roztočom tiež do vody?
Čo sa týka dezinfekcie, tak každú sobotu dezinfikujem dno klietky a ostatné príslušenstvo umývam v horúcej vode. Stačí to? Spočiatku som pravidelne dezinfikovala všetko, ale drevené prírodné bydla a minerálny kameň sa mi po tej dezinfekcii nejako nepozdávali...ale ak treba, budem zase všetko striekať dezinfekciou.
Ešte vraz veľmi pekne ďakujem za radu. Je to veľká pomoc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík