Andulka přírodní

Prodám Andulku vlnkovanou - Nabízím poslední dvě samičky Andulky přírodní,...
200 KčVojtěch89
XXX.XXX.237.82
Včera jsem byl u veterináře s vápenkou andulka dostala pod křídlo a trošku na ozobí vakcínu. A dnes po 24 hodinách andulka uhynula. Co se stalo??
Vojtěch89
napsal(a):
Včera jsem byl u veterináře s vápenkou andulka dostala pod křídlo a trošku na ozobí vakcínu. A dnes po 24 hodinách andulka uhynula. Co se stalo??
Tak jste udělal první správný krok.
Zeptal jste se odborníka, zda je to vápenka. On nějak zakročil.
Píšete, že dostala vakcinu. Na vápenku, kterou způsobuje zákožka, což je roztoč se neaplikuje vakcina, pokud jste si ten termín nepopletl.
Já bych ošetření udělal tam, kde je vápenka. Stříkat pod křídlo nevidím důvod, pokud bych nechtěl dostat látku do krve a třeba vyhubit plicní roztoče. Ale to není vápenka. Natíral bych tam, kde roztoči - vápenka je.
Napište, co jste ji stříkli na kůži. Je to jednoduché. Naše preparáty jsou arpalit, ivomec , které jsou levné a jiné zahraniční.
Ivomec je roztok ivermectinu s propylenglykolem. 1: 3 nebo 1: 10. Ivermectin se vodou neředí. To Vám veterinář jistě řekl.. Pokud zvolil tu silnější koncentraci, tak je to možná andulčí smrt, pro astrida určitě, andulka to mohla vydržet. Ale na vápenku se tak rychle neumírá.
Jsem jen drobný starý chovatel, žádný veterinář, mám vzdělání VŠ v oboru biologie, což vůbec nic neznamená, ale za 40 let už jsem zažil mnoho úhynů, pitev a veterinárních posudků a hlavně pitvání vlastních uhynulých jedinců. Není to příjemná práce, ale něco se člověk naučí.
Píšu to proto, abyste nemyslel, že to opisuji někde z internetu.
Velice by mě zajímalo, proč ta andulka tak rychle uhynula. Zeptejte se ošetřujícího lékaře.
clok
XXX.XXX.57.161
Moudivláček
napsal(a):
Tak jste udělal první správný krok.
Zeptal jste se odborníka, zda je to vápenka. On nějak zakročil.
Píšete, že dostala vakcinu. Na vápenku, kterou způsobuje zákožka, což je roztoč se neaplikuje vakcina, pokud jste si ten termín nepopletl.
Já bych ošetření udělal tam, kde je vápenka. Stříkat pod křídlo nevidím důvod, pokud bych nechtěl dostat látku do krve a třeba vyhubit plicní roztoče. Ale to není vápenka. Natíral bych tam, kde roztoči - vápenka je.
Napište, co jste ji stříkli na kůži. Je to jednoduché. Naše preparáty jsou arpalit, ivomec , které jsou levné a jiné zahraniční.
Ivomec je roztok ivermectinu s propylenglykolem. 1: 3 nebo 1: 10. Ivermectin se vodou neředí. To Vám veterinář jistě řekl.. Pokud zvolil tu silnější koncentraci, tak je to možná andulčí smrt, pro astrida určitě, andulka to mohla vydržet. Ale na vápenku se tak rychle neumírá.
Jsem jen drobný starý chovatel, žádný veterinář, mám vzdělání VŠ v oboru biologie, což vůbec nic neznamená, ale za 40 let už jsem zažil mnoho úhynů, pitev a veterinárních posudků a hlavně pitvání vlastních uhynulých jedinců. Není to příjemná práce, ale něco se člověk naučí.
Píšu to proto, abyste nemyslel, že to opisuji někde z internetu.
Velice by mě zajímalo, proč ta andulka tak rychle uhynula. Zeptejte se ošetřujícího lékaře.
Zdravim pana,,,chci se zeptat ten Arpalit neo pouzivate na co vsechno ?..mam ho take ale pry neni vhodny pro ptactvo tak nevim
clok
napsal(a):
Zdravim pana,,,chci se zeptat ten Arpalit neo pouzivate na co vsechno ?..mam ho take ale pry neni vhodny pro ptactvo tak nevim
Dejte na doporučení veterináře. Dnešní arpalit je na rozdíl od toho, co se dříve vyráběl bezpečnější. Ten dřívější obsahoval organofosfáty a i u psů veterináři ho nedoporučovali.
Jen můj názor. Na kůži nebo běháky neškodí, ale pozor na množství. Dráždí pokožku, když natřete nohy s vápenkou slepici a to je odolný pták, zdravá pokožka úplně zrudne. Je po zákožkách, ale co to dělá v krvi slepice nevím. A nesmí to přijít do očí.
Papoušek je bytost křehká a tak všeho s mírou. Načtěte si problematiku a prokonzultujte to s tím vaším veterinářem. Možná se na vás bude dívat už jinýma očima.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Arpalit používám něco přes dvacet let jak u holubů tak psů a nikdy jsem nepozoroval že by nastal nějaký problém🤔nicméně léčit vápenku arpalitem určitě není to pravé ořechové kdysi se to natíralo obyčejným máslem byl to nejdostupnější a účinný prostředek 😉 dnes jak píše eli máme k dispozici účinnější preparáty které nikoho finančně nezrujnuji
PS: arpalit pokud se nemýlim je jedovatý a tudíž i smrtelný pro kočky