Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2022 15:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den.
V loňském roce mi snesla samička 2 vejce. Obě jsme našli rozbitá. Samec často navštěvoval budku myslím že je rozbil, ale jistý si tím nejsem.
Letos jim chci dát do budky sádrové podkladky.
Chci se zeptat na Vaše zkušenosti s touto problematikou a jak jste ji řešili?
Kameru do budky zatím nemám v plánu. Předem děkuji.

16.2.2022 20:51
mirek 61

XXX.XXX.52.96

Dobrý den,
když jsem začínal s kakaďáky růžovými tak poprvé když začali hnízdit tak všechny vejce rozbili. Další sezonu jsem jim dal budku kde ke snůšce lezli zešikma a od té doby jsem neměl jediné rozbité vejce.
S pozdravem Mirek

17.2.2022 03:49
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Budky do elka a je většinou klid.

17.2.2022 12:04
petajz

XXX.XXX.141.137

Horák lutino napsal(a):
Budky do elka a je většinou klid.

Pokud vejce ničí samec tak tvar budky nepomůže.Já měl před léty podobný problém s amazoňany oranžovokřídlými.Samice snášela a samec okamžitě vejce ničil a vynášel z budky.Nepomáhalo nic.Nakonec jsem ze zoufalství odstranil bidlo u vletového otvoru a oplechoval celou budku.Tu jsem umístil co nejdál od bidel a samci zastřihl jedno křídlo aby nedoletěl k budce.Od té doby začaly úspěšné odchovy.Samice při hnízdění při opouštění budky se nechala samcem krmit.Fakt je ale ten že jsem asi dvoutýdenní mláďata odebral a dokrmil.

17.2.2022 16:51
pokorny

XXX.XXX.57.227

Já jsem použil ze stejného důvodu jako autor článku u am. běločelých podkladky a vyplatilo se. Ale musel jsem v období snášení několikrát denně kontrolovat, abych odebral čerstvě snešené vejce. Ty jsem inkuboval v líhni a mláďata uměle dokrmoval. Podkladky v různých velikostech jsou k sehnání na burzách, já je kupoval v Přerově.

Přidejte reakci

Přidat smajlík