Kanáři

Prodám Kanára - Prodám vlastní odchovy kanárů (různé barvy, krásné silné ku...
400 Kč
Dobrý deň,
prosím mohol by mi niekto poradiť, či môžem kanariky krmit aj medvedím cesnakom? Začína mu sezóna, tak som ho nazbierala a jeden listocek som im ponúkla, ale takmer sa ho nedotkli. Teraz neviem, či im len nechutil, alebo im stačilo si z neho raz odzobnut, alebo môže aj uškodiť. O bežnom cesnaku som čítala, že v malilinkom množstve ho môžu aj kanariky. Myslela som, že tento medvedí by mohol byť ľahšie stráviteľný ba možno vhodný aj na očistu od prípadných endparazitov v tráviacom systéme.
Za každú informáciu budem vďačná a vopred ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý deň, samozrejme kľudne ho dávajte samozrejme v normálnom množstve. Ja ho na drobno sekám do vajcovej miešanky, alebo do voliérky pridám list dva oni si to odzobávajú. Práve som bol včera na zbere, len je ešte malý ( tak 3-5cm listky), je sucho, skúsim budúci víkend snáď poporastie. Ako napísala Gloria môžete aj sušiť a uskladniť na celý rok.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Ředkvičkovou nať zobkat můžou,ale nutriční hodnota veškerá žadná-dal bych ji raději slepicím.
Valéry
napsal(a):
Dobrý deň,
prosím mohol by mi niekto poradiť, či môžem kanariky krmit aj medvedím cesnakom? Začína mu sezóna, tak som ho nazbierala a jeden listocek som im ponúkla, ale takmer sa ho nedotkli. Teraz neviem, či im len nechutil, alebo im stačilo si z neho raz odzobnut, alebo môže aj uškodiť. O bežnom cesnaku som čítala, že v malilinkom množstve ho môžu aj kanariky. Myslela som, že tento medvedí by mohol byť ľahšie stráviteľný ba možno vhodný aj na očistu od prípadných endparazitov v tráviacom systéme.
Za každú informáciu budem vďačná a vopred ďakujem.
O použití a způsobu pěstování si dnes přečtete kupu textů. Já si ho před asi 10 lety zasadil na zahradě do 4 m plochy.. Doba sklizně listů je jaro. Ale to je pro chov to nejdůležitější období.
V létě je plno jiného listí. Nakrájejte do vaječné míchanice. Na vše si ptáci musí zvyknout. A hlavně si dejte na topinky nebo do polévky i Vy .
Ať se chov daří.
Gloria
napsal(a):
Medvědí česnek podávat můžete já ho přidávám sušený do čajovně míchanice můžete použít i sušené kopřivy nebo vše čerstvé nakrájené na jemno
Jako samostatné mi to ptáci moc nebrali ale v míchanici i česnek i kopřiva zmizí
Tak se znovu připojím k diskuzi a znalí oponujte
Za roky chovu vidím, že pokud ptáci mají výběr, berou to, co potřebují. Ale pozor. Jako děti. Dejte čokoládu a chleba, výsledek uvidíte.
Pozor na to co říkám. Tučná semena slunečnice a semenec nejen u hýlů a zvonků je prvořadá potrava. To vidíte u sýkorek. A myslíte, že to je jim ku prospěchu ? Zatím jsem nečetl studii o krmení sýkor celou zimu a dokonce i v podtzimu slunečnicí na jejich reprodukční schopnosti.Cpou se jí do sytosti. Dřív živořily na larvách v kůře starých stromů, ale kde ty staré sady dnes jsou.
A shromažďování sýkor u krmítek je vítanou příležitostí pro krahujce, kteří tam mají prostřené stoly.
Ona ta ekologie je dnes obrácená na ruby. Mluví do toho ochránci zvířat, kteří mnohdy neměli doma ani křečka a dávají rozumy.
A to samé je dnes s katastrofou války v Evropě. Pomáhejme, jak můžeme. I nás by to mohlo potkat. Jde o životy lidí, dětí, ale když čtu, že jin dáme zdarma vstup do ZOO a krmivo pro jejich kočky a psy, tak nevím jestli jsem se nepomátl V době hrožení života má přednost člověk nebo zvíře ? Mně jako 77 letému chovateli je to jasné.
Omlouvám se za politikum, které sem nepatří