Medvedí cesnak - krmení pro ptáky

Kanár
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2022 21:31
Valéry

XXX.XXX.97.15

Dobrý deň,
prosím mohol by mi niekto poradiť, či môžem kanariky krmit aj medvedím cesnakom? Začína mu sezóna, tak som ho nazbierala a jeden listocek som im ponúkla, ale takmer sa ho nedotkli. Teraz neviem, či im len nechutil, alebo im stačilo si z neho raz odzobnut, alebo môže aj uškodiť. O bežnom cesnaku som čítala, že v malilinkom množstve ho môžu aj kanariky. Myslela som, že tento medvedí by mohol byť ľahšie stráviteľný ba možno vhodný aj na očistu od prípadných endparazitov v tráviacom systéme.
Za každú informáciu budem vďačná a vopred ďakujem.

14.3.2022 03:27
Gloria

XXX.XXX.75.64

Medvědí česnek podávat můžete já ho přidávám sušený do čajovně míchanice můžete použít i sušené kopřivy nebo vše čerstvé nakrájené na jemno
Jako samostatné mi to ptáci moc nebrali ale v míchanici i česnek i kopřiva zmizí

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2022 07:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý deň, samozrejme kľudne ho dávajte samozrejme v normálnom množstve. Ja ho na drobno sekám do vajcovej miešanky, alebo do voliérky pridám list dva oni si to odzobávajú. Práve som bol včera na zbere, len je ešte malý ( tak 3-5cm listky), je sucho, skúsim budúci víkend snáď poporastie. Ako napísala Gloria môžete aj sušiť a uskladniť na celý rok.

14.3.2022 17:18
Valéry

XXX.XXX.97.15

A čo reďkovkova vňať? Aj tú by mohli zobkat?

Neregistrovaný uživatel

14.3.2022 18:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Ředkvičkovou nať zobkat můžou,ale nutriční hodnota veškerá žadná-dal bych ji raději slepicím.

14.3.2022 18:27
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Valéry napsal(a):
Dobrý deň,
prosím mohol by mi niekto poradiť, či môžem kanariky krmit aj medvedím cesnakom? Začína mu sezóna, tak som ho nazbierala a jeden listocek som im ponúkla, ale takmer sa ho nedotkli. Teraz neviem, či im len nechutil, alebo im stačilo si z neho raz odzobnut, alebo môže aj uškodiť. O bežnom cesnaku som čítala, že v malilinkom množstve ho môžu aj kanariky. Myslela som, že tento medvedí by mohol byť ľahšie stráviteľný ba možno vhodný aj na očistu od prípadných endparazitov v tráviacom systéme.
Za každú informáciu budem vďačná a vopred ďakujem.

O použití a způsobu pěstování si dnes přečtete kupu textů. Já si ho před asi 10 lety zasadil na zahradě do 4 m plochy.. Doba sklizně listů je jaro. Ale to je pro chov to nejdůležitější období.
V létě je plno jiného listí. Nakrájejte do vaječné míchanice. Na vše si ptáci musí zvyknout. A hlavně si dejte na topinky nebo do polévky i Vy .
Ať se chov daří.

14.3.2022 19:18
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Gloria napsal(a):
Medvědí česnek podávat můžete já ho přidávám sušený do čajovně míchanice můžete použít i sušené kopřivy nebo vše čerstvé nakrájené na jemno
Jako samostatné mi to ptáci moc nebrali ale v míchanici i česnek i kopřiva zmizí

Tak se znovu připojím k diskuzi a znalí oponujte
Za roky chovu vidím, že pokud ptáci mají výběr, berou to, co potřebují. Ale pozor. Jako děti. Dejte čokoládu a chleba, výsledek uvidíte.
Pozor na to co říkám. Tučná semena slunečnice a semenec nejen u hýlů a zvonků je prvořadá potrava. To vidíte u sýkorek. A myslíte, že to je jim ku prospěchu ? Zatím jsem nečetl studii o krmení sýkor celou zimu a dokonce i v podtzimu slunečnicí na jejich reprodukční schopnosti.Cpou se jí do sytosti. Dřív živořily na larvách v kůře starých stromů, ale kde ty staré sady dnes jsou.
A shromažďování sýkor u krmítek je vítanou příležitostí pro krahujce, kteří tam mají prostřené stoly.
Ona ta ekologie je dnes obrácená na ruby. Mluví do toho ochránci zvířat, kteří mnohdy neměli doma ani křečka a dávají rozumy.
A to samé je dnes s katastrofou války v Evropě. Pomáhejme, jak můžeme. I nás by to mohlo potkat. Jde o životy lidí, dětí, ale když čtu, že jin dáme zdarma vstup do ZOO a krmivo pro jejich kočky a psy, tak nevím jestli jsem se nepomátl V době hrožení života má přednost člověk nebo zvíře ? Mně jako 77 letému chovateli je to jasné.
Omlouvám se za politikum, které sem nepatří

14.3.2022 20:07
Gloria

XXX.XXX.75.64

Vše s mírou dokud nesezerou jedno nemůžou druhé ....
Pokud se vrátím k tomu česneku mají ho cca max 2krat týdne...nic není potřeba přehánět. Nejvíc ho mají v období odchovu a přepeřování. Ale jak stě napsal nejdřív chleba pak čokoládu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík