Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2022 12:35
Terre

XXX.XXX.252.201

Dobrý den,
Mám už skoro 2 letého samce andulky vlnkované. Je ochočený, zvídavý a umí mluvit. Je mu věnován dostatek pozornosti, z klece je pouštěn každý den, v podstatě ho zavíráme jen na noc. Za poslední cca půl rok začal vyvrhovat proso několikrát za den, trus má v pořádku a celkově se nijak zvláštně nechová (zrcátko v kleci ani nikde jinde nemá). Proto jsme zvažovali koupení mladé partnerky.
Chtěla bych se zeptat zda máte nějaké zkušenosti s přikoupením partnerky, zda andulka přestala mluvit nebo “zdivočela”? Samozřejmě chci pro něj to nejlepší, ale zároveň by mě mrzelo, kdyby přestal mluvit atd..
Předem děkuji za Vaše rady!

22.3.2022 13:43
lupus4

XXX.XXX.205.61

Samozřejmě chci pro něj to nejlepší,

tahle věta mne vždy nadzvedne...chcete pro něho to nejlepší a proto chováte hejnového ptáčka singl ? to není nic jiného než týrání...a výraz lidské arogance a "hluchoty" k potřebám jiných tvorů...

Když nechcete množit, kupte mu za parťáka dalšího 1,0
samozřejmě se mu bude věnovat víc než vám, mluvit možná přestane, možná ne...
S trochou trpělivosti můžete mít krotké celé hejno...

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2022 14:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

Terre napsal(a):
Dobrý den,
Mám už skoro 2 letého samce andulky vlnkované. Je ochočený, zvídavý a umí mluvit. Je mu věnován dostatek pozornosti, z klece je pouštěn každý den, v podstatě ho zavíráme jen na noc. Za poslední cca půl rok začal vyvrhovat proso několikrát za den, trus má v pořádku a celkově se nijak zvláštně nechová (zrcátko v kleci ani nikde jinde nemá). Proto jsme zvažovali koupení mladé partnerky.
Chtěla bych se zeptat zda máte nějaké zkušenosti s přikoupením partnerky, zda andulka přestala mluvit nebo “zdivočela”? Samozřejmě chci pro něj to nejlepší, ale zároveň by mě mrzelo, kdyby přestal mluvit atd..
Předem děkuji za Vaše rady!

Pokud nechcete odchovávat, tak kupte mladého samečka. Vycházet spolu budou dobře.

Pokud je už takto ochočený, spíš to mládě odkouká. :) Co se týče mluvení - tam je možnost, že si pokecá po svém a s vámi už mluvit nebude. Ale rozhodně bude spokojenější. A to za to dle mého stojí. 😉

22.3.2022 14:37
Terre

XXX.XXX.48.58

Moc děkuji za radu! :)

22.3.2022 19:41
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

lupus4 napsal(a):
Samozřejmě chci pro něj to nejlepší,

tahle věta mne vždy nadzvedne...chcete pro něho to nejlepší a proto chováte hejnového ptáčka singl ? to není nic jiného než týrání...a výraz lidské arogance a "hluchoty" k potřebám jiných tvorů...

Když nechcete množit, kupte mu za parťáka dalšího 1,0
samozřejmě se mu bude věnovat víc než vám, mluvit možná přestane, možná ne...
S trochou trpělivosti můžete mít krotké celé hejno...

Naprostý souhlas. Jen dodám, že čas běží a lidé stále více chovají zvířata jako hračky pro uspokojení vlastních tužeb bez ohledu na to, že těm zvířatům víc škodí, než prospívají.
Etologie a ekologie. Stačí jeden prst a PC.Doporučuji toho použít. těm, co si přejí to nejlepší pro svého "mazlíčka".
Lidi, uvědomte si, že zvířata, ikdyž prožívají určité emoce podobné lidským, NEJSOU LIDÉ.

Přidejte reakci

Přidat smajlík