Astrild rákosní - úprava voliéry pro hnízdění

Astrild rákosní
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2022 20:33
eli22

XXX.XXX.58.38

Zdravím, potřebovala bych nějakou inspiraci. Chovám léta astrildy rákosní ve venkovní veliéře /přes léto/, je to malá voliéra, mám tam jen jeden pár /plus párek bourků/ Není tam žádný stromek. A pokaždé se mořím s tím, jak jim udělat soukromí a dobrý prostor pro hnízdění. Travinu různě vážu, uchycuji kolíčky na prádlo.... Vždycky to nějak klapne, ale postupně to opadává. Prostě potřebuji nějaký nápad, jak to tam uchytit.Suché trávy mám délky cca 70 cm . Díky všem, kdo se vyjádří.

27.3.2022 20:42
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.36.173

eli22 napsal(a):
Zdravím, potřebovala bych nějakou inspiraci. Chovám léta astrildy rákosní ve venkovní veliéře /přes léto/, je to malá voliéra, mám tam jen jeden pár /plus párek bourků/ Není tam žádný stromek. A pokaždé se mořím s tím, jak jim udělat soukromí a dobrý prostor pro hnízdění. Travinu různě vážu, uchycuji kolíčky na prádlo.... Vždycky to nějak klapne, ale postupně to opadává. Prostě potřebuji nějaký nápad, jak to tam uchytit.Suché trávy mám délky cca 70 cm . Díky všem, kdo se vyjádří.

Já jsem v podobné voliéře kde jsem nemohl mít zeleň nasazenou, používal květináče a v nich thuje, jabloně, smrky, bez a podobně, oživilo to voliéru a droboť tam i ráda hnízdila

27.3.2022 20:47
maxichov

XXX.XXX.224.26

eli22 napsal(a):

používám borové větve v těch nejraději hnízdí

27.3.2022 20:55
eli22

XXX.XXX.58.38

Luboš Jedlinský napsal(a):
Já jsem v podobné voliéře kde jsem nemohl mít zeleň nasazenou, používal květináče a v nich thuje, jabloně, smrky, bez a podobně, oživilo to voliéru a droboť tam i ráda hnízdila

Díky, ten konkrétní prostor pro jejich hnízdění je dost úzký, voliéra je do L, ale vysoký, no mohla bych to zkusit, ale to by musela být nějaká hubená a vysoká tuje.

27.3.2022 20:56
eli22

XXX.XXX.58.38

maxichov napsal(a):
používám borové větve v těch nejraději hnízdí

Díky, ale jak je tam upevníte?

27.3.2022 20:59
maxichov

XXX.XXX.224.26

eli22 napsal(a):
Díky, ale jak je tam upevníte?

drátkem k pletivu nebo na stěnu přes hmoždínku

27.3.2022 21:09
eli22

XXX.XXX.58.38

maxichov napsal(a):
drátkem k pletivu nebo na stěnu přes hmoždínku

To by asi šlo, já jen žila v domnění, že opravdu potřebují něco jako trávu, rákos,.. a to tam jde fakt blbě upevnit.

27.3.2022 22:13
RN

XXX.XXX.122.254

Ve venkovní voliéře, vĕtve z thují, z kroucené vrby a ozdobný 1,5 až 3m rákos .Držáky mám na rákos z pozinkovaného plechu tvaru U s 12mm otvory přišroubované na protĕjší stĕny ,při šířce voliéře 2,5m je rákos odezdi ke zdi. Thuje a vrby do držáků podobné držáku na ,,praporky ale průměr aspoň 30mm na silné vĕtve. Nicméně mojí rákosáci zasedli doma v mini voliéře 1x1,3m a výšce 2,5m v plastové budce 12x12cm .První hnízdo 2 mladé týden před výletěním zničil goulďák ,který už mladé krmil mimo budku. Ag šli do bednovky. Rákosáci v pohodě vyvedli na Vánoce 3 mladé, následně v Únoru 2 ks v pondělí budku obsadily armády zelenomodré a dnes už sedí..Voliéru mám jen na prolet protože mám v bednovkách plno. Po odchycení Ag je ve voliéře klid a to tam mám 1,1,2 rakosáky po páru zlatoprsek,amarantů, pás. škráboškovych a amád zelenomodrých .

27.3.2022 22:23
eli22

XXX.XXX.58.38

RN napsal(a):
Ve venkovní voliéře, vĕtve z thují, z kroucené vrby a ozdobný 1,5 až 3m rákos .Držáky mám na rákos z pozinkovaného plechu tvaru U s 12mm otvory přišroubované na protĕjší stĕny ,při šířce voliéře 2,5m je rákos odezdi ke zdi. Thuje a vrby do držáků podobné držáku na ,,praporky ale průměr aspoň 30mm na silné vĕtve. Nicméně mojí rákosáci zasedli doma v mini voliéře 1x1,3m a výšce 2,5m v plastové budce 12x12cm .První hnízdo 2 mladé týden před výletěním zničil goulďák ,který už mladé krmil mimo budku. Ag šli do bednovky. Rákosáci v pohodě vyvedli na Vánoce 3 mladé, následně v Únoru 2 ks v pondělí budku obsadily armády zelenomodré a dnes už sedí..Voliéru mám jen na prolet protože mám v bednovkách plno. Po odchycení Ag je ve voliéře klid a to tam mám 1,1,2 rakosáky po páru zlatoprsek,amarantů, pás. škráboškovych a amád zelenomodrých .

A to Vám zasedli v klasické budce /s kulatým otvorem/?

28.3.2022 12:17
RN

XXX.XXX.122.254

Zadejte si www.kanari-exoti.cz doplňky do klecí ,budky 2GR model ART 432 cena 72 Kč . Mám jich 10 ks a 4 na výměnu max. spokojenost po každém hnízdění na noc do vody odmočit, vydezinfikuji dám novou podestýlku v kleci už je nachystána nová čistá ,aby se čerstvě vylétlá mláďata vraceli do čistého. Zatím se nestalo že mladí zústali kvůli výměnĕ že strachu na noc venku.
A to jsem mĕl možná 50 budek z překližky ,jako stolař práce na chvíli, ale hygiena nĕkde jinde, tak jsem je rozdal a pořídil plastové. Bonus pro mně že je obchod v Olomouci což mám 15km.

28.3.2022 12:33
RN

XXX.XXX.122.254

Momentálně v nich hnízdí 3 páry Ag ,pár.chůvek v bednových klecích povĕšené z venku na mřížku, 2 páry amád zelenomodrých jedna ve voliéře a druhá ve vitrínové klecí. Sedĕli v ní i pás.dlouhoocasý 3 hnízda 12 mladých, pásovník škraboškový 2 hnízda po dvou mladých ty je ale 3 den po vylíhnuní opustili což není budkou ,ale asi samečkem který je vyhodil.

28.3.2022 12:52
eli22

XXX.XXX.58.38

Tak díky všem. Dneska jsem získala ze zahradnictví zdarma velkou thuji, kterou vyřadili, že není moc pěkná. Pro mé účely ideál. Doplním o suchou okrasnou trávu, uchytím drátkem na pletivo a bude to ok. Jen ještě to počasí, aby mohli ven. Teď jsou doma při teplotě cca16 st. Ještě ven nemohou. Tak děkuji, ještě kouknu na ty budky.

28.4.2023 10:28
eli22

XXX.XXX.58.52

Zdravím! Připraven letní byt pro párek astrildů. Druhý pár je ve voliéře s bourkama a křepelkama.

Přidejte reakci

Přidat smajlík