Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2022 19:24
dbsoukromy

XXX.XXX.74.203

Dobrý den. Mám tři samičky a čtyři samce. Všechny samičky sedí na hnízdě. Nemohu ale stoprocentně určit, který samec patří ke které samici. Viděla jsem, jak se pojímají, tudíž jsem předpokládala, že tvoří pár. A nyní vidím, jak lítá za jinou holkou.... a teď dotazy. Je možné, že by jeden samec přikrmoval víc samic? A pokud má samice v hnízdě mladé, dokázala by je případně sama dokrmit? Mám je ve venkovni voliéře, tak na ně nekoukám tak často. Ale přijde mi, že samice, která už má mladé, protože sedla nejdříve, nemá nyní samce do páru. Snad to není jako u lidí...že by chlapec vyrazil za jinou. Máte někdo podobnou zkušenost?

4.4.2022 20:02
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

dbsoukromy napsal(a):
Dobrý den. Mám tři samičky a čtyři samce. Všechny samičky sedí na hnízdě. Nemohu ale stoprocentně určit, který samec patří ke které samici. Viděla jsem, jak se pojímají, tudíž jsem předpokládala, že tvoří pár. A nyní vidím, jak lítá za jinou holkou.... a teď dotazy. Je možné, že by jeden samec přikrmoval víc samic? A pokud má samice v hnízdě mladé, dokázala by je případně sama dokrmit? Mám je ve venkovni voliéře, tak na ně nekoukám tak často. Ale přijde mi, že samice, která už má mladé, protože sedla nejdříve, nemá nyní samce do páru. Snad to není jako u lidí...že by chlapec vyrazil za jinou. Máte někdo podobnou zkušenost?

Tak to trochu zlehčím, něž někdo fundovaně odpoví
Ano, je to jako u lidí. Vyrazí občas za jinou. Klidně bude přikrmovat jiné družky a dokonce i nevlastní děti.
Jěště, že poměr pohlaví ve vokiéře není ve prospěch samic. Pak by došlo ke rvačkám..,

4.4.2022 20:18
dbsoukromy

XXX.XXX.74.203

Diky. Tak si tam bez dozoru udělali pěknej bord*l.
Uvidíme..... snad to ta moje chudinka s mladýma zvládne, nebo, snad ji dokážeme pomoct.

4.4.2022 20:46
JoPe

XXX.XXX.82.8

Moudivláček napsal(a):
Tak to trochu zlehčím, něž někdo fundovaně odpoví
Ano, je to jako u lidí. Vyrazí občas za jinou. Klidně bude přikrmovat jiné družky a dokonce i nevlastní děti.
Jěště, že poměr pohlaví ve vokiéře není ve prospěch samic. Pak by došlo ke rvačkám..,

Skvělé přirovnání

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2022 09:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

dbsoukromy napsal(a):

Ano, občas krmí samec i cizí samici. I když většinou, jdou- li už mladí v hnízdě, tak krmí pak obě.

Já mívala u andulek pár, ke kterému se přidali 2 samci - bratři. Samici a pak i mladé na bidle krmili poctivě spolu s jejím samcem. Z 6 hnízd mladých dle barev odchovu měla 1 hnízdo s jedním z bratrů. Ostatní s tím svým původním.

Navíc můžu říct, že vloni byl nějaký zvláštní rok a přepárovaly se mi andulky i korely které by spolu hnízdily 2. sezónu. Kdo byl spolu déle, tak už spolu zůstali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík