Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Papousekk

4.4.2022 21:59
Papousekk

XXX.XXX.244.167

Dobrý den, zajímal by mě názor zkušenějších chovatelů ohledně prázdných snůšek. Mám pár araraun 8 let starý, již 3tí rok samice snáší minimálně 3x do roka po 3-4 vajíčkách, ale vždy jsou prázdné.
Na vajíčkách sedí, chodí jí krmit i samec do budky, mají pestrou stravu, vitamíny, velkou voliéru, prostornou budku, klid od jiných papoušků a přesto je to už možná 30té vejce, které snesla a nikdy nebylo oplozené. Už mě nenapadá, čím by to mohlo být. Kdyby někdo věděl, budu ráda za radu. Děkuji

5.4.2022 05:58
exotchov

XXX.XXX.168.151

Papousekk napsal(a):
Dobrý den, zajímal by mě názor zkušenějších chovatelů ohledně prázdných snůšek. Mám pár araraun 8 let starý, již 3tí rok samice snáší minimálně 3x do roka po 3-4 vajíčkách, ale vždy jsou prázdné.
Na vajíčkách sedí, chodí jí krmit i samec do budky, mají pestrou stravu, vitamíny, velkou voliéru, prostornou budku, klid od jiných papoušků a přesto je to už možná 30té vejce, které snesla a nikdy nebylo oplozené. Už mě nenapadá, čím by to mohlo být. Kdyby někdo věděl, budu ráda za radu. Děkuji

No tak asi jeden je neplodny. To by napadlo me.

Stáhnout zdarma

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2022 08:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

A viděl jste je spolu se pojímat? Může to být tím, že ke spojení až do konce nedojde (samec třeba spadne, atd.). Může to být tím, že je jeden z nich neplodný (v tomto případě spíš asi samec, když samice normálně snáší) a může to být tím, že si k sobě prostě nesedí.

Měla jsem před lety u pískomilů zkušenost, kdy spolu i přes úspěšné páření mladé neměli. Zkusila jsem jim partnery změnit a hned po prvním páření u obou nových párů byly početné vrhy.

5.4.2022 13:09
FzW

XXX.XXX.32.249

Papousekk napsal(a):

Dobrý den.
Já bych si nechal ( znovu, pro jistotu ) zjistit pohlaví - DNA, endoskopie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík