Ars ararauna

Prodám Aru araraunu - Prodám loňský odchov ara ararauna 1.0 odchov pod rodi...
23000 KčPapousekk
XXX.XXX.244.167
Dobrý den, zajímal by mě názor zkušenějších chovatelů ohledně prázdných snůšek. Mám pár araraun 8 let starý, již 3tí rok samice snáší minimálně 3x do roka po 3-4 vajíčkách, ale vždy jsou prázdné.
Na vajíčkách sedí, chodí jí krmit i samec do budky, mají pestrou stravu, vitamíny, velkou voliéru, prostornou budku, klid od jiných papoušků a přesto je to už možná 30té vejce, které snesla a nikdy nebylo oplozené. Už mě nenapadá, čím by to mohlo být. Kdyby někdo věděl, budu ráda za radu. Děkuji
Papousekk
napsal(a):
Dobrý den, zajímal by mě názor zkušenějších chovatelů ohledně prázdných snůšek. Mám pár araraun 8 let starý, již 3tí rok samice snáší minimálně 3x do roka po 3-4 vajíčkách, ale vždy jsou prázdné.
Na vajíčkách sedí, chodí jí krmit i samec do budky, mají pestrou stravu, vitamíny, velkou voliéru, prostornou budku, klid od jiných papoušků a přesto je to už možná 30té vejce, které snesla a nikdy nebylo oplozené. Už mě nenapadá, čím by to mohlo být. Kdyby někdo věděl, budu ráda za radu. Děkuji
No tak asi jeden je neplodny. To by napadlo me.
Uživatel s deaktivovaným účtem
A viděl jste je spolu se pojímat? Může to být tím, že ke spojení až do konce nedojde (samec třeba spadne, atd.). Může to být tím, že je jeden z nich neplodný (v tomto případě spíš asi samec, když samice normálně snáší) a může to být tím, že si k sobě prostě nesedí.
Měla jsem před lety u pískomilů zkušenost, kdy spolu i přes úspěšné páření mladé neměli. Zkusila jsem jim partnery změnit a hned po prvním páření u obou nových párů byly početné vrhy.
Papousekk
napsal(a):
Dobrý den.
Já bych si nechal ( znovu, pro jistotu ) zjistit pohlaví - DNA, endoskopie.