Rosela Penant modrá

Prodám Roselu penant - Prodám Roselu Penant modrou samec 1.0 přepeřuje K...
1000 KčEsma
XXX.XXX.23.191
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je problém dat červené oko na červené nebo dat protikus s černým okem jedna se o penanty oranž albina děkuji za odpověď
Zdravím, chovám více mutací Penantu,mám i červenooké tzv Ino.Mam je zpárovane tak že jsou oba jedinci Ino.U těchto mutací je dobré znát generaci a genetiku.Priklad napíšu když mám samce který pochází čistě jen z generace ino a má k sobě samičku také ino ale ta má třeba jednoho z rodičů černookeho tzv štepitelneho na ino převážně by to byl její otec,tak takový problém to není Když je pár složený jen ino a i předešlé generace tak můžou nastat problémy.je dobré občas tu generaci a ty geny posílit právě tím černookym jedincem neboli šťepicim na mutaci ino.Slyšel jsem že bez problémové ino čisté generace bývají 3,pak je vhodné je třeba promíchat buď štepitelnym ,přírodním nebo jinou stálou mutaci.
Esma
XXX.XXX.23.191
Děkuji za odpověď
"Slyšel jsem že bez problémové ino čisté generace bývají 3,pak je vhodné je třeba promíchat buď štepitelnym ,přírodním nebo jinou stálou mutaci."
Kromě této poslední věty souhlasím. Tři generace ino jsou příliš,netestujme co to vydrží. Velmi často dojde k nežádoucím exteriérovým i zdravotním nedostatkům, zejména k dalšímu zhoršení zraku, životaschopnosti a zmenšení tělesného formátu. Podle mých zkušeností s větším počtem párů ino mutací u všech rosel doporučuji pro zachování zdraví těchto ptáků používat štěpitelné již ob generaci a vyhýbat se příbuzenské plemenitbě.
fras
napsal(a):
Vážený pane chovateli. CHovám ptactvo 50 roků. Ale to co jste nafotil je hrůza a děs. Nikkdy bych se nechlubil takovými odchovy. Penant velikosti zpěváka katastrofa.!!!!!!!!!!!!!!!!!!§-
Vážený pane kritiku, Podle čeho poznáte velikost penantů z fotek? Můžete se pochlubit Vašima fotkami Vašeho odchovu pro srovnání???
fras
napsal(a):
Vážený pane chovateli. CHovám ptactvo 50 roků. Ale to co jste nafotil je hrůza a děs. Nikkdy bych se nechlubil takovými odchovy. Penant velikosti zpěváka katastrofa.!!!!!!!!!!!!!!!!!!§-
Přijeďte se podívat, ti samci lutino jsou stejně velcí jako barnardi límcoví jižní a přírodní samice jsou normální velikosti. Nedokážete poznat z fotky velikost ,fotky velmi klamou.
fras
napsal(a):
Trošku si tu křišťálovou kouli vyleštěte ...
fras
napsal(a):
Nezlobte se za mou kritiku, ale je mně z toho smutno, co se dnes považuje za rozelu penantovu. Přeberte si to jak chcete. Fras.
Fras, tady není co přebírat. Vlož sem fotky tvých zpěváků penantů, pochlub se, jestli náhodou taky nejsou zralí na kafilerii. Spadl jsi z jahody na záda? Prober se....
Vážený přispěvateli. Nebudu s Vámí polemizovat jak má penant vypadat. CHovám ptactvo 55 roků tak o tom něco vím. Kolega JOPE mě pozval na osobní návštěvu a mile rád ji přijímám. Možná jsem mu ptáky poplival ale to si proberem osobně. Milevsko není zas tak daleko od Brna. A vy ostatní se zdržte svých výlevů zde na diskusi. FRAS.
fras
napsal(a):
Vážený přispěvateli. Nebudu s Vámí polemizovat jak má penant vypadat. CHovám ptactvo 55 roků tak o tom něco vím. Kolega JOPE mě pozval na osobní návštěvu a mile rád ji přijímám. Možná jsem mu ptáky poplival ale to si proberem osobně. Milevsko není zas tak daleko od Brna. A vy ostatní se zdržte svých výlevů zde na diskusi. FRAS.
Tak ještě prosím vás dejte sem fotky těch vašich penantů, ať všichni vidíme, jak to má po 55 letech chovu vypadat. Já jsem zaměřen spíš na rosely, ale pokud ti vaši ptáci jsou taková pecka, tak rád koupím něco pořádného do chovu. Jináč po vyhnízdění jsou u mě všechny slušné návštěvy vždy vítány.
No že chováte přes 50 let ptactvo to furt neznamená že je chováte správně a víte všechno.A taky určitě víte jak se chová obrovský Penant v chovu, takže i když jsou někteří menší není to na škodu.Ja je nechovam tak jako vy dlouho ale jde mi hlavně o to aby se měli luxusně .A když jsou někteří z odchovu menší tak je nezatracuji a nedávám do výkupu ,jako to dělá spousta lidí.A když se vám něco nelíbí ,tak napíšu názor že se mi ptáci nelíbí a hotovo, ne nějaký provokativní kecy,to se prostě nedělá.
Jiri.Valkoun
napsal(a):
No že chováte přes 50 let ptactvo to furt neznamená že je chováte správně a víte všechno.A taky určitě víte jak se chová obrovský Penant v chovu, takže i když jsou někteří menší není to na škodu.Ja je nechovam tak jako vy dlouho ale jde mi hlavně o to aby se měli luxusně .A když jsou někteří z odchovu menší tak je nezatracuji a nedávám do výkupu ,jako to dělá spousta lidí.A když se vám něco nelíbí ,tak napíšu názor že se mi ptáci nelíbí a hotovo, ne nějaký provokativní kecy,to se prostě nedělá.
Fras, ten přece ví všechno.55 let. Ale nepozná penanta a zpěváka, co k tomu dodat.
fras
napsal(a):
Je vidět že jste nevyzrálý jedinec, bez emocí nedovedete diskutovat. Jaký já jsem pro vás děda???
Když tady haníte druhé a takovým způsobem, nebudu dále rozebírat, tak se nedá bez emocí projevit.....když chováte 55 let, tak kdybych řekl tak od 15 let, tak je vám 70 a jste vyzrálý chovatel, tak se divím z vašich příspěvků. Styděl bych se.
lavice
napsal(a):
Když tady haníte druhé a takovým způsobem, nebudu dále rozebírat, tak se nedá bez emocí projevit.....když chováte 55 let, tak kdybych řekl tak od 15 let, tak je vám 70 a jste vyzrálý chovatel, tak se divím z vašich příspěvků. Styděl bych se.
Dále s váma nekomunikuji, pište a myslete si co chcete. Zdar a sílu.
Dobrý den pane Fraš, jen se chci zeptat jestli vás to baví. Psát tady takové blbosti a urážet tu zkušené chovatele a pomlouvat jejich chov. Sám tu žádnou fotku svého chovu nedáte a navážíte se do druhých. Pokud se vám tohle líbí urážet ostatní, tak si založte své téma na diskusi a nepište do jiných ve kterých se řeší úplně něco jiného. Děkuji za pochopení.
S pozdravem
Martin
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jiri.Valkoun
napsal(a):
Taky trocha z chovu 🙂
Moc pěkné.
Zaujala mě ta kůra na budce. Má to nějaký lepší efekt na odchov mladých nebo jen pro víc přírodní vzhled? :)
Jiri.Valkoun
napsal(a):
Na vzhled to moc není jelikož to rádi rozebírají, dávám jim to aby se zabavili a vlastně si jakoby upravují hnízdo . Dobrá je dubová kůra nebo z břízy,u jehličnatých kůr to brzy zneškodní 😁 Baví je to tak jim to dávám.davam třeba i šišky někdy i do budky ,samice ji rozebere.
Super, díky. :) S penanty začínáme, tak mě to právě zaujalo. No vidíte to, ty šišky by mě jim dát ani nenapadly (běžně dávám alexům). :)
Jiri.Valkoun
napsal(a):
Penanti jsou velmi hravý a vynalézavý ,chce jim to spestřit tu voliéru ,budete mít radost jak oni jsou spokojený když mají do čeho klovnout, občas jim dejte půlku pomeranče a uvidíte tu zvědavost 😁 někteří i na ty šlupce zapíchle na větvi spí a odpočívají 🙂
Jo, zvědaví a hraví mi přijdou - zvlášť samička. Sameček je zatím trochu plašší. Ale jsou u nás teprve 3 týdny, tak počítám, že se "obouchá". :) Ovo-zel dostávají krájený mix, ale zatím není, co by nevzali, takže taky super. Tu půlku pomeranče zkusím, ostatní papouši mi ho berou jen na kousky, tak jsem u nich nezkoušela.
A fakt hezky povídají. To mě mile překvapilo.
No nám ten pomeranč úplně vysajou a pak se pouští do kůry.čim častěji budete jim něco dávat na pletivo tím rychleji si zvyknou a nejsou to poplašňáci,je pravda teda že né všichni se vyklidnì , právě ta ino mutace je taková více plašší,tedy u nás to tak je.Jinak milují dlouhé větve s pupeny nebo květy.
Jiri.Valkoun
napsal(a):
No nám ten pomeranč úplně vysajou a pak se pouští do kůry.čim častěji budete jim něco dávat na pletivo tím rychleji si zvyknou a nejsou to poplašňáci,je pravda teda že né všichni se vyklidnì , právě ta ino mutace je taková více plašší,tedy u nás to tak je.Jinak milují dlouhé větve s pupeny nebo květy.
Joo, větve se jim líbí. Přijde mi, že jsou rychlostí okusu srovnatelní alexandrům čínským, kteří jsou vedle. 🤭
Tak ať se daří. 😉