výstavní andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám výstavní andulky rok 2024-2025.Barvy sv....
350 KčTeryk
XXX.XXX.70.202
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda nevíte co by mohlo být této samici andulky (6let), má pár dní trochu nateklé obě oči (viz. fotky), přivírá je a často si je drbe o vše, možná je trochu zadychana ale to si nejsem jistá, přijde mi normálně aktivní. Je ve venkovní voliéře, žádná jiná andulka nic nemá, před dvěmi měsíci jsem odtamtud dala pryč andulku s vápenkou, žádná jiná nevypada nakaženě, ani tato nemá nic na zobaku a ozobí, pouze jako jediná samice má teď zbarvené ozobí do modra, budky jsem dala teprve před čtyřmi dny, takže hnízděním to není, má ho světlé minimálně měsíc. Děkuji za odpovědi
Uživatel s deaktivovaným účtem
A když jste oddělila tu s vápenkou, přeléčila jste všechny ostatní? A vydezinfikovala voliéru?
Teryk
XXX.XXX.70.202
Voliéru jsem vystrikala, andulky jsem pouze postříkala biokillem na kůži, nechtěla jsem kvůli hnízdění použít ivomec, četla jsem že by pak mohli být chvíli neplodný, ale jak jsem psala žádná jiná na ozobí nic nemá, vím že vápenka může být i kolem očí ale tohle mi nepřijde jako ono. Ta andulka s vápenkou kolem očí nic neměla.
Příznaky vápenky jsou různé. Někde napadá zobák, ozobí jinde okolí očí a nohy. Zkuste lépe nafotit ozobí. Je dobré nafotit si detail a pak ho na mobilu zvětšit. Měly by být vidět dírky..
Jinak doporučuji kompletní dezinfekci klece, vyházet všechny větve s kůrou a dát nové.
Pokud se potvrdí vápenka, tak aplikovat kapku např. Biomectinu pod křídlo.
Teryk
XXX.XXX.70.202