Andulka si drbe oči, má je trochu nateklé

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Teryk

10.4.2022 17:19
Teryk

XXX.XXX.70.202

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda nevíte co by mohlo být této samici andulky (6let), má pár dní trochu nateklé obě oči (viz. fotky), přivírá je a často si je drbe o vše, možná je trochu zadychana ale to si nejsem jistá, přijde mi normálně aktivní. Je ve venkovní voliéře, žádná jiná andulka nic nemá, před dvěmi měsíci jsem odtamtud dala pryč andulku s vápenkou, žádná jiná nevypada nakaženě, ani tato nemá nic na zobaku a ozobí, pouze jako jediná samice má teď zbarvené ozobí do modra, budky jsem dala teprve před čtyřmi dny, takže hnízděním to není, má ho světlé minimálně měsíc. Děkuji za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2022 17:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

A když jste oddělila tu s vápenkou, přeléčila jste všechny ostatní? A vydezinfikovala voliéru?

Teryk

10.4.2022 17:41
Teryk

XXX.XXX.70.202

Voliéru jsem vystrikala, andulky jsem pouze postříkala biokillem na kůži, nechtěla jsem kvůli hnízdění použít ivomec, četla jsem že by pak mohli být chvíli neplodný, ale jak jsem psala žádná jiná na ozobí nic nemá, vím že vápenka může být i kolem očí ale tohle mi nepřijde jako ono. Ta andulka s vápenkou kolem očí nic neměla.

10.4.2022 17:51
Santi

XXX.XXX.76.225

Příznaky vápenky jsou různé. Někde napadá zobák, ozobí jinde okolí očí a nohy. Zkuste lépe nafotit ozobí. Je dobré nafotit si detail a pak ho na mobilu zvětšit. Měly by být vidět dírky..
Jinak doporučuji kompletní dezinfekci klece, vyházet všechny větve s kůrou a dát nové.
Pokud se potvrdí vápenka, tak aplikovat kapku např. Biomectinu pod křídlo.

Teryk

10.4.2022 18:24
Teryk

XXX.XXX.70.202

Dobře, zkusim ji teda zálečit na vápenku

Přidejte reakci

Přidat smajlík