Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2022 22:45
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Kavka, pták s modrýma očima.
Dnes ohrožený druh, třeba na Vysočině velice hojný. Polička, Žďár nad Sázavou, Bystřice nad Pernštejneml. Nové Město na Mořravě. Proč, to nevím. Předloni jsme jich po odchytu oikroužkovali 40.. Nelze ji chovat bez dokladů. Zákon a skutečnost se zde boxují. To nechme úředníkům, kteří ji někteří ani nepoznají.V mládí měl skoro každý kluk ochočenou kavku.
Nyní dotaz. Odchováváte někdo kavky? Za desítky let mě tato šílená myšlenka nenapadla.Nyní mám prázdné voliéry a rád bych to než zemřu zkusil.

22.4.2022 17:57
namornik

XXX.XXX.106.77

Koupim kavku

22.4.2022 18:38
zbosace

XXX.XXX.253.26

Kedysi fungoval v Čechách spolok zaoberajúci sa chovom a reintrodukciou ohrozených druhov vtáctva. Spomínam si na program ,,doupňák". Po ňom mala byť stredobodom práve kavka a myslím že pipíška.

8.4.2023 12:40
chovatel 70

XXX.XXX.192.26

Moudivláček napsal(a):
Kavka, pták s modrýma očima.
Dnes ohrožený druh, třeba na Vysočině velice hojný. Polička, Žďár nad Sázavou, Bystřice nad Pernštejneml. Nové Město na Mořravě. Proč, to nevím. Předloni jsme jich po odchytu oikroužkovali 40.. Nelze ji chovat bez dokladů. Zákon a skutečnost se zde boxují. To nechme úředníkům, kteří ji někteří ani nepoznají.V mládí měl skoro každý kluk ochočenou kavku.
Nyní dotaz. Odchováváte někdo kavky? Za desítky let mě tato šílená myšlenka nenapadla.Nyní mám prázdné voliéry a rád bych to než zemřu zkusil.

Jak jste dopadl s kavkama. Je to opravdu zajímavý a hezký pták. V Ostravě je jich taky hojně. Pozdravuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2023 17:06

chovatel 70 napsal(a):
Jak jste dopadl s kavkama. Je to opravdu zajímavý a hezký pták. V Ostravě je jich taky hojně. Pozdravuji.

V ČB taky.

Neregistrovaný uživatel

8.4.2023 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

KM-plná Podzámecká zahrada a pohled na ně rozhodně lepší než za pletivem klece.

9.4.2023 15:05
Alisterus 23

XXX.XXX.214.25

Kavky od Bečvy. Jedna s hendikepem, se kterým se poměrně dobře vyrovnala...

10.4.2023 10:01
chovatel 70

XXX.XXX.192.26

Ostrava Hrabůvka. Jedna mutační

Neregistrovaný uživatel

10.4.2023 11:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

chovatel 70 napsal(a):
Ostrava Hrabůvka. Jedna mutační

Těšíme se na foto,pokud není tak alespoň popis-díky.

10.4.2023 15:29
10.4.2023 17:43
chovatel 70

XXX.XXX.192.26

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Těšíme se na foto,pokud není tak alespoň popis-díky.

Foto je, mám nový mobil, a nějak mi to nejde vložit do Ifauny. Asi jiná přípona u snímku. Kafka má bíle stříknutou hlavu. Zatím pozdravuji.

13.4.2023 00:04
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

chovatel 70 napsal(a):

Od myšlenky pokusit se o odchov ve voliéře jsem upustil Sotva stačím poklidit to co ve voliérách mám..Kavky odchytáváme, kroužkujeme, hned pouštíme. Legalizovat chov nestojí za vyřizování. Cena kavky s doklady přehnaná. Nelegálně chytit a chovat i odchovat by nebyl problémy, ale kdo by se vystavoval postihu. U nás mají obyvatelé sídliště s kavkami jen problémy, je jich hodně. Dnes jsem jich měl kolem krmítka u holubů 25. Je zajímavé, že z odchycených kavek jen několik mělo náš kroužek z minulého roku. že by by měly tak dobrou paměť a tam kde byly chyceny se už za potravou nevydávaly ?

13.4.2023 07:39

Moudivláček napsal(a):
Od myšlenky pokusit se o odchov ve voliéře jsem upustil Sotva stačím poklidit to co ve voliérách mám..Kavky odchytáváme, kroužkujeme, hned pouštíme. Legalizovat chov nestojí za vyřizování. Cena kavky s doklady přehnaná. Nelegálně chytit a chovat i odchovat by nebyl problémy, ale kdo by se vystavoval postihu. U nás mají obyvatelé sídliště s kavkami jen problémy, je jich hodně. Dnes jsem jich měl kolem krmítka u holubů 25. Je zajímavé, že z odchycených kavek jen několik mělo náš kroužek z minulého roku. že by by měly tak dobrou paměť a tam kde byly chyceny se už za potravou nevydávaly ?

Proč ne? Však víte, že je to velmi inteligentní pták.

Já zažila straku, sraženou na silnici. Poskakovaly kolem ní ostatní. A byly tam i po pár dnech, kdy mrtvolku už někdo odklidil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík