Andulka

Prodám Andulku vlnkovanou - Dobrý den nabízím zde odchov výstavních andulek...
500 KčRainyDays
XXX.XXX.157.165
Dobrý den, jdu sem za Vámi pro radu.
V pátek jsem si všimla, že je moje roční andulka nějaká divná. Seděl celý načepýřený, spal, nepovídal a výkaly měl hodně vodnaté a do zelena zbarvené. Jednou i zvracel celá semínka.
Za celý týden jsem u nich nic nezměnila, krmivo mají pořád stejné, v dobré kvalitě. Nic zeleného ani ovoce jsem jim celý týden nedávala. Nechápu, že onemocněl jen jeden, mám dva. Druhý je v naprostém pořádku. Okamžitě jsem je rozdělila, ale dál si nevím rady.
Už je to dva dny a zdá se, že se nic moc nezměnilo. Výtrusy má pořád vodnaté a zelené. Celý den načepýřeně spí, vůbec neštěbetá. Moc nejí ani nepije. Nevím jestli to přejde samo a nebo mám vyhledat veterináře. Ale bojím se, jelikož jsem slyšela, že je veterináři hodně stresují a pak jen kvůli stresu umřou.
Děkuji moc všem za cenné rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
bez veterináře zdechne.
RainyDays
napsal(a):
V pátek jsem si všimla, že je moje roční andulka nějaká divná. Seděl celý načepýřený, spal, nepovídal a výkaly měl hodně vodnaté a do zelena zbarvené. Jednou i zvracel celá semínka.
Za celý týden jsem u nich nic nezměnila, krmivo mají pořád stejné, v dobré kvalitě. Nic zeleného ani ovoce jsem jim celý týden nedávala. Nechápu, že onemocněl jen jeden, mám dva. Druhý je v naprostém pořádku. Okamžitě jsem je rozdělila, ale dál si nevím rady.
Už je to dva dny a zdá se, že se nic moc nezměnilo. Výtrusy má pořád vodnaté a zelené. Celý den načepýřeně spí, vůbec neštěbetá. Moc nejí ani nepije. Nevím jestli to přejde samo a nebo mám vyhledat veterináře. Ale bojím se, jelikož jsem slyšela, že je veterináři hodně stresují a pak jen kvůli stresu umřou.
Bodlinka to napsala stručně a výstižně, není mnoho času na vyčkávání,neboť andula s několikadenním průjmem bez antibiotik většinou nepřežije. Samo to nepřejde, teď nejrychlejší pomoc je teplo od žárovky, kmínový čaj s troškou glukopuru a zítra rychle za vererinářem.
Popis situace je na mnoho variant a příznaků. Já bych udělal čaj heřmánek plus glukopur andulku dal mimo ostatní do tepla pod lampu co se týká krmení suché dieta když jde o semínka může být zánět volete. Dětský piškot rohlík suchý a trochu lněného semínka. Případně čaj s glukopurem bych dal přímo do zobáku. Můj názor. K veterinář chodím jen kvůli odběrům když si nechávám vyšetřit u ptactva trus na parazity případně domluvím léčbu. Hezky den ať se andulka uzdravi
Jinak chovné zařízení vyčistit dezinfikovat
RainyDays
napsal(a):
Záleží jestli jste andulce nezměnila nějak moc stravu. Hodně zeleného krmení, klíčeného...každopádně na tyhle případy mám v klecích klasické dřevěné uhlí...v případě průjmu podávám kus suchého rohlíku, piškotu obalený v přípravku Humac natur...zatím vždy pomohlo. To dřevěné uhlí mám v miskách s gritem u všech australanů.
RainyDais
XXX.XXX.122.81
Děkuji moc všem za pomoc.
Ve stravě jsem vůbec nic nezměnila. Vše dělám jako každý den. Před 5-6ti dny dostali pampelišky, ale to se mi zdá být docela pozdě, na nějaké příznaky. Dostavily by se hned předpokládám a u obou, ne jen u jedné.
Stav andulky se chvílami zlepší, šplhá po kleci, a po chvilce zase spí, celý naježený. Večer se i hodně najedl, tak jsem měla lepší pocit.
Trus už taky dnes má lepší, má tam konečně i pevnou složku, jenže, asi moč, má pořád zelenou. A okolí zadečku má krásně čisté.
Tak stále nevím, ale asi raději zavolám někam na veterinu, aby mi poradili co a jak dále.
Ale i přesto moc všem děkuji.
RainyDais
napsal(a):
Ve stravě jsem vůbec nic nezměnila. Vše dělám jako každý den. Před 5-6ti dny dostali pampelišky, ale to se mi zdá být docela pozdě, na nějaké příznaky. Dostavily by se hned předpokládám a u obou, ne jen u jedné.
Stav andulky se chvílami zlepší, šplhá po kleci, a po chvilce zase spí, celý naježený. Večer se i hodně najedl, tak jsem měla lepší pocit.
Trus už taky dnes má lepší, má tam konečně i pevnou složku, jenže, asi moč, má pořád zelenou. A okolí zadečku má krásně čisté.
Tak stále nevím, ale asi raději zavolám někam na veterinu, aby mi poradili co a jak dále.
Nemá škrkavky ? Dostale něco na odčervení ?
Uživatel s deaktivovaným účtem
RainyDais
napsal(a):
Pokud jste tu pampelišku pořádně neomyla, mohla jste si přinést něco s ní - stačí začervení a problém je hned.
Pokud to chcete vyřešit, tak zajít na veterinu zabývající se papoušky. Zde je seznam:
https://www.ararauna.cz/veterinarni-ordinace/