Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2022 21:09
Honza37

XXX.XXX.67.86

Zdravím, chtěl bych vás zkušenější chovatele požádat o radu.
Pořídil jsem si andulku devět měsíců starou. Když jsem jí dovezl domů dal jsem ji do karantény, při kontrole ptáčka jsem zjistil že neletá!

Při ohledání křídel a ocasu mi nepřišlo nic špatně podotýkám že je po přepeření.
Pták při letu okamžitě padá k zemi (v klecí pouze šplhá).
Mám podezření na BFD? Nebo něco jiného?
Zde zasílám fotografie na posouzení.

30.4.2022 07:53
G.H.

XXX.XXX.165.153

Honza37 napsal(a):
Zdravím, chtěl bych vás zkušenější chovatele požádat o radu.
Pořídil jsem si andulku devět měsíců starou. Když jsem jí dovezl domů dal jsem ji do karantény, při kontrole ptáčka jsem zjistil že neletá!

Při ohledání křídel a ocasu mi nepřišlo nic špatně podotýkám že je po přepeření.
Pták při letu okamžitě padá k zemi (v klecí pouze šplhá).
Mám podezření na BFD? Nebo něco jiného?
Zde zasílám fotografie na posouzení.

Dobrý den,
Mně se nezdá, že by měla virové onemocnění. Možná je jen slabá,chovná ve špatných podmínkách......? Když jste jí bral od chovatele létali ve voliéře všichni ostatní, nebo měl také chodce? Jak byla velká voluéra a v jaké čistotě? To všechno napoví, jestli se máte čeho obávat.
Zkuste odčervit. A ať se brzy vzpruží😉

30.4.2022 08:31
Honza37

XXX.XXX.76.6

Zdravím, chovné zařízení jsem neviděl (krom fotek). Od pana jsem bral 4 kusy které mi přivezl domů. Podle jeho tvrzení 2 ptáčci byli z jednoho hnízda ( ten co neletá) a jeho sourozenec který je vitální a bez problémů. Podle dostupných informací chovatel neměl vyloženě špatné recenze.
Děkuji za reakci.

30.4.2022 09:28
vabl

XXX.XXX.230.46

podle příčných pruhů na ocasním peří (hladové peří) to napovídá špatnému vývinu peří v době růstu a tím i celkovému oslabení organismu. Příčin může být více.... Jak je na tom osvalení prsou? Není příliš vyhublý? V každém případě podat vitamíny po poradě s vetem.

30.4.2022 10:19
Honza37

XXX.XXX.76.6

Zdravím, je pravdou že mám štatnější kusy pohubly je. Když je v klidu třepou se mu křídla (původně jsem to dával za příčinu stres z nového prostředí. Každopádně mám v plánu jít k vet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík