Rostla penant modrá

Prodám Roselu penant - Prodám loňského modrého samečka z venkovní voliéry....
1000 KčDobrý den, mám dotaz,samice mi seděla poctivě v boudě 14dni , dneska přijdu k voliéře a samice je na zemi a nelítá.5vajec ledových.Myslela jsem si , jestli ji samec nenapadl ,ale když se vyškrábala po pletivu na bidlo ,tak ji krmil a pobíhal okolo ní .Tak nemám tušení co se stalo .Koula jsem ji na křídla a nevypadá ,že by něco s nima měla .Prosím o radu ,nebo nemáte zkušenost co by se jí mohlo stát ? Mám tento pár už 5: let a vždy odchoval bez problémů. Díky za odpovědi Ira
Ira
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz,samice mi seděla poctivě v boudě 14dni , dneska přijdu k voliéře a samice je na zemi a nelítá.5vajec ledových.Myslela jsem si , jestli ji samec nenapadl ,ale když se vyškrábala po pletivu na bidlo ,tak ji krmil a pobíhal okolo ní .Tak nemám tušení co se stalo .Koula jsem ji na křídla a nevypadá ,že by něco s nima měla .Prosím o radu ,nebo nemáte zkušenost co by se jí mohlo stát ? Mám tento pár už 5: let a vždy odchoval bez problémů. Díky za odpovědi Ira
Takle vypadfají samice, které nemohou snést vejce, ale těm když se hned nepomůže, tak často uhynou. Pokud seděla již 14 dní, tak bude důvod jejího zeslábnutí po snášce a zhoršená chovná kondice pochází již z předcházejícího období. Důvod bývá nedostatek, nebo přebytek některých živin, popř.oslabení parazity. Musíte ji odchytit, podívat se na její kondiční stav, zajistit vyšší teplotu, pitný režim, atd. a na nic nečekejte, dřív než bude pozdě.
Dobrý den,tak jsem samici odchytila ,řekla bych ,že je v dobré kondici , protože jsem jí nemohla chytit ,jak zdrhala.Stříkačkou jsem ji dala napít,jídlo jsem dala na zem .Vidím ,jak ji
samec , taky krmí ,tak snad to dopadne dobře a vaše zkušenost s vitamínama? Jaké jsou nejlepší? Děkuji za odpověď Ira