Australské andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Australské andulky 2:3 r. 2024 za 250kč/ks. 728...
Vikis
XXX.XXX.225.165
Dobrý den, jdu si k vám pro radu. Mám ve společné kleci andulku s korelou (oba samečci). Korelu jsem měla první, je ochočený je to zlatíčko…protože jsem musela být častěji mimo domov, pořídila jsem mu kamaráda andulku aby mu nebylo smutno. Kvůli menšímu času jsem andulku zatím tak moc neochočila, ale myslím, že si na mě zvykl, občas jde na ruku a nechá se i pohladit, ale není to takové jako s korelou, asi se pořád ještě trochu bojí. Každopádně nejdřív to vypadalo dobře, že si společně sedli, ale poslední dobou je andulka vůči korele hrozně agresivní, nenechá ho chvilku napokoji, tahá ho za ocas a je útočný. Není to uplně vždy, ale hlavně k večeru, jinak na mě agresivní není. Nevíte jestli by něco pomohlo abych je nemusela rozdělovat? Nebo čím by to mohlo být? Oba jsou ještě mladí, korelu mám cca rok a půl, andulku 8 měsíců.
Děkuji moc všem za rady. :)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Andulky jsou hračičky. Za mě to bude spíš výzva ke hře než nějaká agrese. Korely jsou naopak dost "pecky", které mají rády klid. Proto je vhodné mít spolu 2 korely a 2 andulky než takhle mix. Prostě jsou to jiné povahy. Asi jako u lidí - člověk, který je akční nebude nadšený z kamaráda povaleče.
Navíc dle věku je andulák v pubertě a zkouší, co si může dovolit. Tipuji, že ho to časem přejde.
Vikis
XXX.XXX.225.165
Děkuji za radu. Tak doufám, že máte pravdu a přejde ho to…budem to muset vydržet…i když korela je zatím víc v klidu než já 😄
Kdyby náhodou ho to nepřešlo a pořád ho zlobil i po delší době, máte nějakou radu?
Nebo kdyby se to ještě zhoršilo?
Vikis
napsal(a):
Děkuji za radu. Tak doufám, že máte pravdu a přejde ho to…budem to muset vydržet…i když korela je zatím víc v klidu než já 😄
Kdyby náhodou ho to nepřešlo a pořád ho zlobil i po delší době, máte nějakou radu?
Nebo kdyby se to ještě zhoršilo?
Pak leda oddělit, pokud by nedal korele pokoj. A jako kámoše korele bych pořídila druhého samečka korely (mládě 8-12 týdnů ideál na ochočení).
napsal(a):
Pak leda oddělit, pokud by nedal korele pokoj. A jako kámoše korele bych pořídila druhého samečka korely (mládě 8-12 týdnů ideál na ochočení).
A jako kámoše korele bych pořídila druhého samečka korely..... To mělo být hned ze startu 🤷
napsal(a):
A jako kámoše korele bych pořídila druhého samečka korely..... To mělo být hned ze startu 🤷
Tak to víme my, že jo. :))
Já osobně bych prostě porodila druhou klec a ke korele druhého koreláka a k andulce druhého andulaka. A budou spokojení oba. :)
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Nebude snadnější tu druhou klec pořídit.