Korela bělohlavá

Prodám Korelu bělohlavou - Prodám 3 loňské korely bělohlavé...
450 KčAhoj všem. Stala se mi nepříjemná věc. Dvě mláďata jsou cca týden vylétlá z budky, to třetí teprve asi druhý den - to je viditelně slabší. Zatím moc nelétá, spíše posedává. Dnes se mi zdálo nějaké apatické, přišlo mi, že ho rodiče přestali krmit. Musím bohužel přiznat, že jsem budku po výletu třetího mláděte hned neodebral. Když jsem ji dnes zkontroloval, nalezl jsem dvě nová vejce. Budku jsem tedy odstranil. Dvě silnější mláďata se hlásí o krmení, rodiče ale nemají zájem. Myslíte, že se po odebrání budky znovu rozkrmí, nebo mám začít ručně? Nebo je hlad nakonec donutí se o sebe postarat? Zkoušel jsem dnes tomu slabšímu mláděti podat směs z vařeného bílku a jáhel, ale nechtělo si vzít. Ptáci jsou bohužel ve společné voliéře a nemám je kam umístit. Jedině je zavřít v záletu. Jinak je to druhý odchov toho páru, dosavadní péče byla v obou případech vzorná. Díky za rady.
petr74
napsal(a):
Ahoj všem. Stala se mi nepříjemná věc. Dvě mláďata jsou cca týden vylétlá z budky, to třetí teprve asi druhý den - to je viditelně slabší. Zatím moc nelétá, spíše posedává. Dnes se mi zdálo nějaké apatické, přišlo mi, že ho rodiče přestali krmit. Musím bohužel přiznat, že jsem budku po výletu třetího mláděte hned neodebral. Když jsem ji dnes zkontroloval, nalezl jsem dvě nová vejce. Budku jsem tedy odstranil. Dvě silnější mláďata se hlásí o krmení, rodiče ale nemají zájem. Myslíte, že se po odebrání budky znovu rozkrmí, nebo mám začít ručně? Nebo je hlad nakonec donutí se o sebe postarat? Zkoušel jsem dnes tomu slabšímu mláděti podat směs z vařeného bílku a jáhel, ale nechtělo si vzít. Ptáci jsou bohužel ve společné voliéře a nemám je kam umístit. Jedině je zavřít v záletu. Jinak je to druhý odchov toho páru, dosavadní péče byla v obou případech vzorná. Díky za rady.
Nevim proc ste sundal budku,ale nic nenadelate,bud rucne dokrmit nebo nechat na prirode. Do zaletu je nezavirejte,stim si nepomuzete. normalni je i to ze rodice sedi na druhe snuzce a mladata krmi. Dle meho nazoru a skusenosti nemate zrovna dobry par.
exotchov
napsal(a):
Nevim proc ste sundal budku,ale nic nenadelate,bud rucne dokrmit nebo nechat na prirode. Do zaletu je nezavirejte,stim si nepomuzete. normalni je i to ze rodice sedi na druhe snuzce a mladata krmi. Dle meho nazoru a skusenosti nemate zrovna dobry par.
Děkuji za Váš názor. Sundat budku s vajíčky mi doporučil jeden bývalý drobný chovatel a posléze i člověk, od kterého ten pár mám. Nicméně jsem stál i o názory jiných chovatelů, kteří snad podobný problém museli také řešit. Proto jsem napsal i sem.
Každopádně se zdá, že to zabralo. Oba rodiče už pilně krmí👍
Uživatel s deaktivovaným účtem
Z mé zkušenosti - běžně nám korely
znovu nasedají po cca 7-14 dnech od výletu mladých. Pak už se o ně samice nezajímá a jde snášet. Samec je sem tam ještě příkrmí. Nicméně v téhle době už sama mláďata dost shání potravu a nebývá problém. Jediné - v téhle době dávám krmení s pitím v mělčích miskách i na zem, když tam mladí pochodují, aby měli krmení tzv. "pod nosem".
petr74
napsal(a):
Děkuji za Váš názor. Sundat budku s vajíčky mi doporučil jeden bývalý drobný chovatel a posléze i člověk, od kterého ten pár mám. Nicméně jsem stál i o názory jiných chovatelů, kteří snad podobný problém museli také řešit. Proto jsem napsal i sem.
Každopádně se zdá, že to zabralo. Oba rodiče už pilně krmí👍
Ono to nezabralo ,akorat jste se unahlil. A sundat budku z vajicky nemuze u dobryho paru nic znamenat,dobry par by sedel a mladata krmil,no i po 40letech chovu se musim tomu jen divit. At se dari.