Čím by mohla být způsobena ztráta peří kolem očí?

Papoušek nádherný
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

minekys

11.6.2022 09:37
minekys

XXX.XXX.47.244

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nevíte co tomu papouškovi chybí. Pán ruší chov a nabídl mi je k prodeji. Nemá peří kolem očí a zdá se mi, že jsou i trochu oteklé. Děkuji za vaše rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2022 12:12

Dobrý deň, môže to byť zápal oka a svrbenie tým si to samica stále škrabe a vysvetľuje to stratu peria, alebo parazity, ktoré spôsobujú aj zápal oka a tak isto buď si to samica škriabe lebo to svrbí.. . Každopádne veterinár, liečba nemusí byť drahá a strata dobrej chovnej samice je horšia a drahšia. Niekedy pomôže opthalmoseptenex (mastička alebo kvapky na oči), alebo odčervenie, napr. S76, ktorý funguje aj na vonkajšie parazity v perí. Uvidíme ďalšie reakcie.

11.6.2022 12:25

je nemocný

když má ptáček výtok z očí a zánět spojivek, který nikdo neléčí, pak vypadne peří i v okolí

přinejhorším to může být i psitakóza.

11.6.2022 14:49

minekys napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nevíte co tomu papouškovi chybí. Pán ruší chov a nabídl mi je k prodeji. Nemá peří kolem očí a zdá se mi, že jsou i trochu oteklé. Děkuji za vaše rady.

Nechápu, že je někdo nabídne k prodeji v takovém stavu. 🙄

Domluvila bych s ním, ať je přeléčí a až pak bych uvažovala o koupi.

Jinak to taky tipují na nějaké parazity, kdy si samice to oko odrbala kvůli svědění.

Přidejte reakci

Přidat smajlík