Papoušek nádherný samec

Prodám Papouška nádherného - Prodám poslední 2 ks loňských (2024) papoušků...
700 Kčminekys
XXX.XXX.47.244
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nevíte co tomu papouškovi chybí. Pán ruší chov a nabídl mi je k prodeji. Nemá peří kolem očí a zdá se mi, že jsou i trochu oteklé. Děkuji za vaše rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý deň, môže to byť zápal oka a svrbenie tým si to samica stále škrabe a vysvetľuje to stratu peria, alebo parazity, ktoré spôsobujú aj zápal oka a tak isto buď si to samica škriabe lebo to svrbí.. . Každopádne veterinár, liečba nemusí byť drahá a strata dobrej chovnej samice je horšia a drahšia. Niekedy pomôže opthalmoseptenex (mastička alebo kvapky na oči), alebo odčervenie, napr. S76, ktorý funguje aj na vonkajšie parazity v perí. Uvidíme ďalšie reakcie.
je nemocný
když má ptáček výtok z očí a zánět spojivek, který nikdo neléčí, pak vypadne peří i v okolí
přinejhorším to může být i psitakóza.
minekys
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nevíte co tomu papouškovi chybí. Pán ruší chov a nabídl mi je k prodeji. Nemá peří kolem očí a zdá se mi, že jsou i trochu oteklé. Děkuji za vaše rady.
Nechápu, že je někdo nabídne k prodeji v takovém stavu. 🙄
Domluvila bych s ním, ať je přeléčí a až pak bych uvažovala o koupi.
Jinak to taky tipují na nějaké parazity, kdy si samice to oko odrbala kvůli svědění.