Australské andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Australské andulky 2:3 r. 2024 za 250kč/ks. 728...
Simonadepari
XXX.XXX.125.172
Je to roční samec andulky který byl v pořádku ale poslední dobou mu začalo vypadavat peří, z čeho to je?
Simonadepari
XXX.XXX.125.172
Bála jsem se toho 😢 ale já tu andulku mám společně ve volieře mám 8 páru i on je sparovany... ale opravdu když se kupoval nic mu nebylo takže je vyloučené že by to mohl mít třeba že stresu? Takže vyřadit i se samici , vydezinfikovat a nebo je možné že nakazil už i mlade v budkách...?
Simonadepari
napsal(a):
Bála jsem se toho 😢 ale já tu andulku mám společně ve volieře mám 8 páru i on je sparovany... ale opravdu když se kupoval nic mu nebylo takže je vyloučené že by to mohl mít třeba že stresu? Takže vyřadit i se samici , vydezinfikovat a nebo je možné že nakazil už i mlade v budkách...?
To mohl zavléci i jiný koupený pták. Nejvíce to napadá mladé ptáky v budkách kterým před výletem vypadají křídelní a ocasní pera. Ale samozřejmě se to bude dále šířit dál, bud rychleji nebo pomaleji, to se nedá určit. Pokud nastanou nové případy tak doporučuji zrušit chov andulek na určitou dobu. Je to nejhorší nemoc u andul s vápenkou. Přečíst si nějaký odborný článek na toto téma.