Amazonek cernotemenny

Prodám Amazónka černotemenného - Prodám loňský nepribuzny pár pěkně bez vad...
Dobrý den, mám dotaz pár Amazonku cca 6 let, jednou odchovali mladé bez problému. Poté každý rok problém, samici se osypou nohy začne je kousat a na vajíčkách nevydrží ( tak to proběhlo poslední dva roky) lékař nam dal mast a kapičky pod křídlo bohužel nepomohlo. A letos začíná samice ještě k tomu napadat samce , vždy ho musíme odstavit na chvíli do jiné voliery. Ale ,když poté zas vrátíme jsou spolu obírají se atd.. :( děkuji za případné postřehy.
Leona76
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz pár Amazonku cca 6 let, jednou odchovali mladé bez problému. Poté každý rok problém, samici se osypou nohy začne je kousat a na vajíčkách nevydrží ( tak to proběhlo poslední dva roky) lékař nam dal mast a kapičky pod křídlo bohužel nepomohlo. A letos začíná samice ještě k tomu napadat samce , vždy ho musíme odstavit na chvíli do jiné voliery. Ale ,když poté zas vrátíme jsou spolu obírají se atd.. :( děkuji za případné postřehy.
Postrech je takovy jeden par zadny par,samice spatna tak mozna vymena ale i ta je sazka do loterie,je to taku vsech druhu.
Zdravím, tak jen asi všeobecně nebo nevím kde je chováte a jaké mají podmínky, výživa, vitamíny...
Já jsem nikdy s nimi žádné problémy neměl a choval a odchovával jsem je v stejných podmínkách a výživě(míň oříšků) jako pap. rodu Poicephalus.
Oba druhy potřebují budku celoročně a proto je hodně důležité jí udržovat v čistotě a v prevenci! To samé platí i u bidel!
Oba druhy potřebují hodně různého ovoce a zeleniny a s tím nadělají dost pěkný bordel a to samozřejmě na bidlách i v budkách a navíc pak ještě, když mají 3 - 4ks mláďat, tak to pak vypadá, že tam mají doslova hnůj!
A setkal jsem se s dost chovateli, kteří své zařízení čistí 2x ročně a prý, když mají v budkách mladé, tak jednou ročně! S tím jasně nesouhlasím a já jsem čistil pravidelně bez ohledu na sezónu 1x týdně a když byla potřeba, tak i 2x týdně. Je nutné naučit své papoušky (né jen) na určitý režim a není problém!
Takže asi jen tolik. S pozdravem Zappe