Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2022 16:06

Dobrý den, potřeboval bych poradit, v chovu se mi objevili malý broučci. V klecích jsem už je asi odstranil (pomocí přípravku biokill) ale teď jsem je našel ještě v krmení. Jsou to snad pulcetimetroví tmavý broučci a mladé jsou jednou tak menší a jsou bílý. Potřeboval bych vědět jestli nějak škodí ptákům a nebo ne a zda a jak mám proti nim bojovat. Předem děkuji za odpovědi.

Neregistrovaný uživatel

27.6.2022 21:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Vypadá to na pilouse-ptákům neškodí,ale znehodnotí krmivo.Zbytek se dá při trošce snahy vyhledat.

filozof

28.6.2022 01:11
filozof

XXX.XXX.0.243

Pilous vypadá jinak,má pilku a zalomená silná tykadla,umístěna vodorovně s tělem,zalomena směrem k sobě.Tito mají tykadla tenká a nahoru,jako tesařík,ten to však není,je podstatně větší.

28.6.2022 06:44
jarat

XXX.XXX.192.54

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vypadá to na pilouse-ptákům neškodí,ale znehodnotí krmivo.Zbytek se dá při trošce snahy vyhledat.

Pilous to opravdu není. Ten má zřetelný nos.

28.6.2022 06:49
jarat

XXX.XXX.192.54

filozof napsal(a):
Pilous vypadá jinak,má pilku a zalomená silná tykadla,umístěna vodorovně s tělem,zalomena směrem k sobě.Tito mají tykadla tenká a nahoru,jako tesařík,ten to však není,je podstatně větší.

Spíš to tvarem těla a tykadly připomíná malého střevlíčka, než tesaříka, ale ten to asi také nebude.

30.6.2022 21:02

Děkuji za odpovědi ještě jsem se koukal na fotku a ten brouček nemá tykadla (to jsou rýhy na stole) Našel jsem teď pod linoleem další tak jsem to hned postříkal (biokill) bylo tam trochu prosa, tak snad to znehodnocuje krmení a neškodí to na papoušcích.
Pořídil jsem ještě jednu fotku, tak pokud by někoho napadlo co by to mohlo být, byl bych moc rád.

Přidejte reakci

Přidat smajlík