Andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám výstavní andulky, různé barvy, vhodné do...
Simonadepari
XXX.XXX.125.172
Uživatel s deaktivovaným účtem
Čím krmíte? Tohle teda vidím poprvé - za mě moc vlhké a tím pádem i lepivé krmení.
Léta krmím andulky směsí lesnice, více barev prosa, nahý oves + ovo-zel + k tomu vaječnou směs (dříve domácí, nyní kupovanou vlhkou) a nikdy se mi to nestalo.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Nožku má čistou tak to výkaly nebudou,ale zajímavá a nepřirozená je poloha volátka.Tam bude problém.
Simonadepari
napsal(a):
Proč se toto děje? Mladata pak nemohou přijímat ani potravu
Doporučuji každý 2. nebo 3. den andulky z budky vyndat do nějaké nádoby z hoblinami, budku celou vevnitř vyčistit a pak je vrátit nazpět. A to mládě na fotce, jestli ještě žije, vemte štětec z vodou a pomalu ten hnus namáčejte a opatrně třeba nehtem odrolujte. Jinak to mládě je dosti zanedbané, vizitka chovatele.👎😕
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
kareta
napsal(a):
Jestli se dobře dívám, tak to co se vám zdá, že je volátko, tak je hlava, Dole v pravo má oko.
Díváte se dobře.JT
Myslím že je to zaschlé krmení které vyvrhlo mladé je evidentně ne často z tohoto důvodu křemene plus příměs trusu. Uvažuji malá budka mnoho mladých.... chovatel to moc nečistí. Dále bych si myslel že pokud samice krmí mladé nikdy je nenechá takhle s prominutím zas.... Jinak tohle se nemůže stát za jeden den. To mladé nezdálo pořádně hodně dlouhou dobu chovatel to teď náhodou objevil ...co dodat ...
Simonadepari
napsal(a):
Proč se toto děje? Mladata pak nemohou přijímat ani potravu
Mládě je ve špatné kondici, je kostnaté, nefungují mu správně z neznámého důvodu zažívací procesy. Staří se ho snaží krmit, ale mládě ani dobře nepolyká a vyvrhuje potravu, která se mu lepí a hromadí kolem zobáku. Domnívám se, že nebude dobře prospívat a je otázkou času kdy uhyne. O úklidu to v tomto případě není, znám mnoho chovatelů, kteří ani neví, že mají ve starých budkách mladé, které snad nikdy nečistí a mladé jim ptáci odchovají. Tím nechci navádět na zanedbávání péče, ale chci tím než říct, že ten mladý pták musí být životaschopný a pokud není, tak ani nemá cenu se ho snažit zachraňovat za každou cenu. Nemusí se to někomu líbit, zejména ženy rády provozují velmi často tuto záchranářskou činnost a leckdy se jim to i podaří, jenže z hlediska chovatelství to není dobře.V přírodě probíhá přirozená selekce a v domácích chovech ji musí dělat chovatel.
Taky si myslím, že mládě bude mít nějaký problém s trávením, že to takhle vyvrhuje. Možná zánět volete? Těžko říct. Ale myslím, že šanci na přežití moc nemá. Osobně bych ho netrápila.
A co ostatní sourozenci? Těm se to taky děje? I když teď koukám, že zadavatel/ka píše o "mláďata", takže všichni v hnízdě?
JoPe
napsal(a):
Mládě je ve špatné kondici, je kostnaté, nefungují mu správně z neznámého důvodu zažívací procesy. Staří se ho snaží krmit, ale mládě ani dobře nepolyká a vyvrhuje potravu, která se mu lepí a hromadí kolem zobáku. Domnívám se, že nebude dobře prospívat a je otázkou času kdy uhyne. O úklidu to v tomto případě není, znám mnoho chovatelů, kteří ani neví, že mají ve starých budkách mladé, které snad nikdy nečistí a mladé jim ptáci odchovají. Tím nechci navádět na zanedbávání péče, ale chci tím než říct, že ten mladý pták musí být životaschopný a pokud není, tak ani nemá cenu se ho snažit zachraňovat za každou cenu. Nemusí se to někomu líbit, zejména ženy rády provozují velmi často tuto záchranářskou činnost a leckdy se jim to i podaří, jenže z hlediska chovatelství to není dobře.V přírodě probíhá přirozená selekce a v domácích chovech ji musí dělat chovatel.
Konečně perfektní odpověd´, než ty další bludy co jsou zde uvedené. Mládě je na odpis, krmicí a trávicí problém.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Pepa123
napsal(a):
Doporučuji každý 2. nebo 3. den andulky z budky vyndat do nějaké nádoby z hoblinami, budku celou vevnitř vyčistit a pak je vrátit nazpět. A to mládě na fotce, jestli ještě žije, vemte štětec z vodou a pomalu ten hnus namáčejte a opatrně třeba nehtem odrolujte. Jinak to mládě je dosti zanedbané, vizitka chovatele.👎😕
Každý 2.nebo 3. den čistit,kdyby jen 3 budky tak je o zábavu postaráno.Znám staršího chovatele,který čistil budky až po vylétnutí mladých a byl překvapen kolik tam bylo mladých.I tak se dalo v pohodě odchovávat.
Simonadepari
XXX.XXX.125.172
V budce mám 3 mlade a měli to všechny. Předtím se mi to nikdy nestalo ale není jsem na doporučení podávala máčene zrni a nakloněné zrní tak to bude asi tím? Budku jsem jim 2 dny před tím čistila takže higienou to není... včera jsem jim ze zobacku opatrně vodou odloupala tamto ale dnes se jim to tvoří zas.. tak nevím jestli jim mám přestat podávat mačene zrni a nebo každý den odlupovat. Jak jsem včera odstranila že zobaku zašlou směs tak samice je krásně nakrmila a jsou zdravá. Včera vypadali zbídačene protože kvůli zaschlému krmeni na zobaku dlouho nejedli tak jsem ráda že jsem na to přišla jeste za včasu a přežili a znovu můžou normálně papat.
Simonadepari
napsal(a):
V budce mám 3 mlade a měli to všechny. Předtím se mi to nikdy nestalo ale není jsem na doporučení podávala máčene zrni a nakloněné zrní tak to bude asi tím? Budku jsem jim 2 dny před tím čistila takže higienou to není... včera jsem jim ze zobacku opatrně vodou odloupala tamto ale dnes se jim to tvoří zas.. tak nevím jestli jim mám přestat podávat mačene zrni a nebo každý den odlupovat. Jak jsem včera odstranila že zobaku zašlou směs tak samice je krásně nakrmila a jsou zdravá. Včera vypadali zbídačene protože kvůli zaschlému krmeni na zobaku dlouho nejedli tak jsem ráda že jsem na to přišla jeste za včasu a přežili a znovu můžou normálně papat.
Namočené nebo naklíčené není moc dobré v tomto čase, pak mají průjem a jsou celé ulepené jak na fotu..Raději více vaj míchanice. Rychlé kvašení naklíčeného to není dobré v tomto vedru. Uchovávat v lednici a řádně vyplachovat a podávat to co ptáci co nejdříve zkonzumují a zbytky odstranovat.
Simonadepari
napsal(a):
Klíčené se dává před tokem, aby to ptáky nabudilo. Dávám dokud samice nezasedne. Pak už ne. Dělám to tak u všech druhů a všichni ok. Nevýhoda je, že se rychle kazí (kvasí), což může u mláďat dělat problémy.
Být vám dám jen suché zrní + vaječnou směs (buď několikrát denně doplnit čerstvou nebo dát suchou).
Já k tomu dávám běžně i jablko, mrkev, červenou řepu, salát, atd. Ale to bych ve vašem případě radši na 2-3 týdny teď nevynechala, než se jim to trávení srovná. 😉