Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Tob32
napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat kolik +- dostanu ve výkupu na burze (Kroměříž) za Aratingu nandej. Předem díky
Pokud nejste z daleka tak na benzín by to mohlo vyjít.
Je ručně dokrmený. Taky je mi líto ho dat do výkupu jenže malý se ho začal bát.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tob32
napsal(a):
Dajte radsej inzerat ze predate niekomu ako mazla. I ked mozno za nizsiu cenu ale aspon do dobrych ruk.Skoda ho dat do vykupu bohvie kde a komu za par supek nejakemu prekupnikovi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Dejte inzerát na ifaunu-určitě se zájemce najde.

Tob32
napsal(a):
Určitě ho dejte na inzerát. Zkuste i FB skupiny papoušků. Věřím, že se rychle nový majitel najde.
Výkup pro něj může být rozsudkem.

Tob32
napsal(a):
Na inzerátu ho mám asi 2 měsíce a zatím se nikdo neozval
Zkuste jít s cenou dolů.
Předpokládám, že k němu máte nějaký vztah. Výkup pravděpodobně nepřežije - psychicky se složí. :(

exotchov
napsal(a):
Ve vykupu skonci letos daleko vic krasavcu.Na burzach zadny zajem, inzerce sance temer nula.
Ono taky záleží, co člověk do inzerátu napíše, jakou dá cenu (někdy jsou ty ceny dost nadsazené za tu "kvalitu", kterou někteří nabízí) a zda dá i fotku.
Já třeba sama inzeráty bez fotky přecházím. Většinou je totiž katastrofa, pro jakého papouška si člověk ve skutečnosti jede, když ta fotka chybí. 🙈. Takže z toho už jsme vyléčení.
Třeba když dám inzerci 50km kolem nás - cca 370 inzerátů a z toho 120 inzerátů bez fotky. Což mi přijde fakt dost.
Letos si osobně zatím nemůžu stěžovat, většina mladých šla pryč hned po odstavu. Naopak u korel musím zájemce už i odmítat. Plus prostě chováme s rozumem - nechrlíme x hnízd, atd. a s případným delším pobytem mladých se taky počítá. Žaludek by mi to nedovolil je dát do výkupu. Prostě pro to nechovám.
napsal(a):
Ono taky záleží, co člověk do inzerátu napíše, jakou dá cenu (někdy jsou ty ceny dost nadsazené za tu "kvalitu", kterou někteří nabízí) a zda dá i fotku.
Já třeba sama inzeráty bez fotky přecházím. Většinou je totiž katastrofa, pro jakého papouška si člověk ve skutečnosti jede, když ta fotka chybí. 🙈. Takže z toho už jsme vyléčení.
Třeba když dám inzerci 50km kolem nás - cca 370 inzerátů a z toho 120 inzerátů bez fotky. Což mi přijde fakt dost.
Letos si osobně zatím nemůžu stěžovat, většina mladých šla pryč hned po odstavu. Naopak u korel musím zájemce už i odmítat. Plus prostě chováme s rozumem - nechrlíme x hnízd, atd. a s případným delším pobytem mladých se taky počítá. Žaludek by mi to nedovolil je dát do výkupu. Prostě pro to nechovám.
S tím naprosto souhlasím, asi bych je spíš uspala než dala do výkupu, teda určitě bych to tak udělala. Já prodám naprosto všechno, zamluvené je mám často ještě v hnízdě. Někdy si je ale nechám přes zimu, na jaře se prodají lépe, protože jsou starší a do chovu. Mluvím zde o bourkách, astriledech a křepelkách, pyrury prodávám hned po vylétnutí a jsou zamluveny hodně předem.

eli22
napsal(a):
S tím naprosto souhlasím, asi bych je spíš uspala než dala do výkupu, teda určitě bych to tak udělala. Já prodám naprosto všechno, zamluvené je mám často ještě v hnízdě. Někdy si je ale nechám přes zimu, na jaře se prodají lépe, protože jsou starší a do chovu. Mluvím zde o bourkách, astriledech a křepelkách, pyrury prodávám hned po vylétnutí a jsou zamluveny hodně předem.
Přesně. Za mě se kupec vždy najde. A že to občas trvá déle? S tím člověk musí počítat. :)
eli22
napsal(a):
Asi bych je spíš uspala než dala do výkupu.Jo tak to jste paní chovatelka.Asi Vám nedošlo že spousta těch co prodají svoje přebytky vezme své utržené penízky a jde k Vám a k Vámi podobným moralistům nakupovat vaše odchovy.To Vám už nevadí.Kdyby těch výkupů nebylo tak spousta chovatelů hlavně začínajících by neměla na to pořídit si další papoušky a posunout se v chovu.

petajz
napsal(a):
Asi bych je spíš uspala než dala do výkupu.Jo tak to jste paní chovatelka.Asi Vám nedošlo že spousta těch co prodají svoje přebytky vezme své utržené penízky a jde k Vám a k Vámi podobným moralistům nakupovat vaše odchovy.To Vám už nevadí.Kdyby těch výkupů nebylo tak spousta chovatelů hlavně začínajících by neměla na to pořídit si další papoušky a posunout se v chovu.
A jak to bylo bez výkupu dříve???? Tak neříkejte že bez nich to nejde.
napsal(a):
Co si pamatuji a to chovám papoušky 45 roků tak byl výkup vždy.Nebyl samozřejmě v takovém množství jako dnes ale byl.Ať už to byl zverimex ,chovprodukt nebo občas nějací zahraniční výkupci.Na druhou stranu chovatelů bylo možná tak 10 procent toho co je dnes a to ještě možná přeháním.
eli22
napsal(a):
Zřejmě jste vy dva výše nečetli dobře. Je to ručně dokrmený střední papoušek, který bude fixovaný na rodinu. Nic? Ok.
Vážená četli jsme velice dobře.Vy jste reagovala na příspěvek Pomovi a ta o dokrmeném papouškovi nic nepsala.Psala mimo zadání tématu a řešila prodej.To neokecáte.

petajz
napsal(a):
Co si pamatuji a to chovám papoušky 45 roků tak byl výkup vždy.Nebyl samozřejmě v takovém množství jako dnes ale byl.Ať už to byl zverimex ,chovprodukt nebo občas nějací zahraniční výkupci.Na druhou stranu chovatelů bylo možná tak 10 procent toho co je dnes a to ještě možná přeháním.
No když to říkáte, obchod jako zverimex,a pod. jsou dnes také. A že sem dříve občas zavítalo pár chovatelů ze zahraničí. Nakupovat , neříkal bych jim výkupaci. Ale nechme toho ,snad dnešní doba udělá probírkou v chovatelich..

eli22
napsal(a):
Dávat ochočeného papouška do výkupu je stejně absurdní jako to vaše uspávání ...zadavatel píše že se jeho "malý" papouška začal bát ....no a co ? Já se taky zhruba ve čtyřech letech bál našeho psa (velký knírač) a taky jsme ho nedali pryč nedej bože uspavali prostě jsem si na něho zvykl a byli jsme kámoši až do konce ale chápu že v dnešní době stačí aby si děcko uprdlo a všichni se můžou posra. jestli mu náhodou něco není 🙄
napsal(a):
Dávat ochočeného papouška do výkupu je stejně absurdní jako to vaše uspávání ...zadavatel píše že se jeho "malý" papouška začal bát ....no a co ? Já se taky zhruba ve čtyřech letech bál našeho psa (velký knírač) a taky jsme ho nedali pryč nedej bože uspavali prostě jsem si na něho zvykl a byli jsme kámoši až do konce ale chápu že v dnešní době stačí aby si děcko uprdlo a všichni se můžou posra. jestli mu náhodou něco není 🙄
Jako ano, tak by to mělo být, o tom žádná. Já jen psala, že kdybych se musela rozhodnout mezi dvěma možnosti, tedy mezi tím, dát papouška, který je součástí rodiny, do výkupu nebo ho nechat uspat, volila bych druhou možnost. JInak bych ho pryč nikdy nedala, pořídila bych protějšek, jsou to pároví ptáci.
napsal(a):
Ako ja pametám už aj 70-rokoh bol vykup na burze UH.muselisťe stáť aj hodinu aby Vám zobrali.Každy tu len vraví že žiadné vykup a ked pojde na burzu on je ten prví čo dá.Poznám takík ktoré predávaju zdomu tak za 40-eur a ked mu vykup bere dá aj za 10-12 eur.a inzerát je O-bodov.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
napsal(a):
Přebytečné množství ptáků od nepaměti zachraňovaly výkupy,ani dnes to opravdu bez nich nejde.Do budoucna to bude záchrana na odbyt běžných levných druhů,v posledních letech i nepotřebných dražších.