Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Katkaber

8.7.2022 06:15
Katkaber

XXX.XXX.18.157

Dobry den,

mam cca dvoumesicniho samecka andulky. Zere normalne, pije normalne, hraje si. Mam ho v kleci s dvouletym andulakem. Kdyz jsem si ho privezla tak mel prujem, asi ze zmeny prostredi. Prujwm ustal ale trus se mu v hrudkach lepi na kloaku.. Volala jsme veterinari a jelikoz byl ve voliere tak jsme i mladsi i starsiho odcervili kapkou za kridla. Starsi andulkaj je porad zcrla zdrav.. ale trapi me proc se mlademu lepi trus na zadek. Uplny hrudky kazdy den rano musim odloupnout. Ji normalne smes prosa a pije vodu s mineraly. Zeleninu ani ovoce jsem zatim nedavala..

8.7.2022 08:17
OnlyK

XXX.XXX.152.129

Zkuste mu kolem na kůži máznout nějaký citlivý olej/olejíček, množství jen na špičku nože, z logického hlediska by to mělo potom zachycování omezit.

filozof

8.7.2022 10:36
filozof

XXX.XXX.0.243

OnlyK napsal(a):
Zkuste mu kolem na kůži máznout nějaký citlivý olej/olejíček, množství jen na špičku nože, z logického hlediska by to mělo potom zachycování omezit.

A slipy máte také naolejované,co kdyby náhodou přišla nehoda?

filozof

8.7.2022 11:12
filozof

XXX.XXX.0.243

Katkaber napsal(a):
Dobry den,

mam cca dvoumesicniho samecka andulky. Zere normalne, pije normalne, hraje si. Mam ho v kleci s dvouletym andulakem. Kdyz jsem si ho privezla tak mel prujem, asi ze zmeny prostredi. Prujwm ustal ale trus se mu v hrudkach lepi na kloaku.. Volala jsme veterinari a jelikoz byl ve voliere tak jsme i mladsi i starsiho odcervili kapkou za kridla. Starsi andulkaj je porad zcrla zdrav.. ale trapi me proc se mlademu lepi trus na zadek. Uplny hrudky kazdy den rano musim odloupnout. Ji normalne smes prosa a pije vodu s mineraly. Zeleninu ani ovoce jsem zatim nedavala..

Nejdříve zjistěte kde nocuje,to je prvotní problém pokálených ptáků,může spát na pletivu,nebo nějaké ploše,vykálí se a výkal se nalepí,nebo stéká po ocasním peří a nasychá.
Jaké má jinak podmínky,velikost prostoru,bidla,nějaké zlozvyky ,může kálet v nezvyklé poloze.
Potom řešit zdravotní problém,dát ho samotného do klece a čistý papír,podívat se na strukturu výkalů,to je základ k hledání další příčiny.

8.7.2022 11:24
eli22

XXX.XXX.58.38

OnlyK napsal(a):

To ale řešíte důsledek, ne příčinu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík