Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.7.2022 22:57
Sýček

XXX.XXX.2.238

Potřebuju radu!
Od včerejšího večera slyším z venku divné skřehotavé zvuky. Takového ptáka jsem ještě neslyšela . Dnes večer se ukázalo že je to papušek, podle černé hlavy, zeleného těla a červených nožek usuzujeme že se jedná o nandeje . Co s tím? Určitě někomu chybí, je dobře živený, ale musí mu být zima . Chci ho sdílet přes Psí detektiv. Nejdřív ho ale musím odchytit. Kdykoliv se ale začnu škrábat za ním do jeho nového hnízda (zabral si u nás na domě hnízdo po holubech ) uletí mi. Lákám ho na nějaké pamlsky ale nevěří mi.
Jak ho chytit?
Co když nenajdu majitele?
Nevím o papoušcích skoro nic, hrozí mu něco?
Jak ho chránit?
Prostě co dělat.

Neregistrovaný uživatel

9.7.2022 11:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Nekomplikujte si život-on brzy poletí o kus dále. Možná se setká z někým kdo rozumí papouškům a pomůže.

9.7.2022 12:27
lavice

XXX.XXX.224.145

Sýček napsal(a):
Potřebuju radu!
Od včerejšího večera slyším z venku divné skřehotavé zvuky. Takového ptáka jsem ještě neslyšela . Dnes večer se ukázalo že je to papušek, podle černé hlavy, zeleného těla a červených nožek usuzujeme že se jedná o nandeje . Co s tím? Určitě někomu chybí, je dobře živený, ale musí mu být zima . Chci ho sdílet přes Psí detektiv. Nejdřív ho ale musím odchytit. Kdykoliv se ale začnu škrábat za ním do jeho nového hnízda (zabral si u nás na domě hnízdo po holubech ) uletí mi. Lákám ho na nějaké pamlsky ale nevěří mi.
Jak ho chytit?
Co když nenajdu majitele?
Nevím o papoušcích skoro nic, hrozí mu něco?
Jak ho chránit?
Prostě co dělat.

Zima mu určitě nebude, a pokud si najde něco k snědku a nebude mít hlad, tak jej těžko chytíte. Ale je možnost pokud je to uzavřený holubník tak přidělat padací dvířka na provázek dát tam nějaké krmení, slunečnici, proso a zkusit ho odchytit tak, nebo pokud je holubník otevřený tak tu misku dát do jeho blízkosti nad ni větší klec, podepřít kolíkem na provázek a chytit takto. Ale je možnost jak psáno výše že může odletět jinam, nebo ho chytí dravec. Ted´v létě se nějak venku uživí. Snad to dobře dopadne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík