Kanáry

Prodám Kanára - Nabízím loňské kanáry. 3,0 žlutý. Ihned k zahnízdění. Bez k...
500 Kč
Dobrý den,
dostala jsem se k velmi nemocnému kanáru. Je mladý, domnívám se, že se narodil letos na jaře (ale jistě to bohužel nevím). Je nahrbený - viz foto, jeho trus je bílý/bezbarvý hlen. Dýchá normálně, proto se domnívám, že to není respirační onemocnění (možná spíš onemocnění trávicí soustavy?). Překvapivě není načepýřený. Neustále přivírá oči, je unavený. Nejí ani nepije. Začala jsem mu pipetou podávat do zobáčku vitaminy a heřmánkový čaj, ale moc to nepomáhá (dělám to spíše kvůli hydrataci).
Předem děkuji za Vaše rady a sdílení vlastních zkušeností
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobry den, mne sa stalo to iste s hylom. Neviem ci pomozem ale ja som ho dal do mensej klietky na pitie presne ako pisete harmancekovy caj a len suche zrno. Do zobaku 6 dni vkuse kvapku enrogalu ( liek s latkou enrofloxacin) a pomohlo. Ostal v pohode. zral a pil v pohode len bol taky pomaly, nelietal a zhrbeny. Snad sa ten Vas da dokopy.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dobry den, mne sa stalo to iste s hylom. Neviem ci pomozem ale ja som ho dal do mensej klietky na pitie presne ako pisete harmancekovy caj a len suche zrno. Do zobaku 6 dni vkuse kvapku enrogalu ( liek s latkou enrofloxacin) a pomohlo. Ostal v pohode. zral a pil v pohode len bol taky pomaly, nelietal a zhrbeny. Snad sa ten Vas da dokopy.
Moc díky! Pokusím se Enrogal sehnat - je na volný prodej nebo je potřeba předpis?
Na foto není úplně vidět celý kanár, ale jednou jsem měl takového s naplněným krčním plicním vakem - je to dobře vidět proti světlu na krku za hlavičkou - a pomohlo odpuštění vzduchu punkcí jehlou. To by se však muselo s jistotou diagnostikovat a i ten zákrok není úplně pro každého. Ten bílý trus, tedy jen močovina může svědčit pro dehydrataci nebo jak nežere.