Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2022 14:45
Paní Pipíková

XXX.XXX.24.89

Dobrý den, můj pár zebřiček vyseděl a odchoval malou zebřičku - samičku. Ta už je velká a můj plán byl, protože je chci přestěhovat do velké voliéry, koupit mladého samečka, rodiče přestěhovat do voliéry, mladého nového samečka nechat pár dní s mladou zebřičkou v kleci aby se mohli v klidu seznámit a pak je přestěhovat rovněž do voliéry k rodičům mladé zebřičky. Bohužel než se tak stalo, zebřičák se spároval s mladou zebřičkou, svou biologickou dcerou Vysedávají spolu, čistí si peříčka a spí spolu v hnízdě zatímco Zebřička starší je stranou. Jak by jste to řešili? Držet se původního plánu a doufat že se zebřičák vrátí k původní partnerce a nový se dá dohromady s mladou a zůstanou tak i v jedné voliéře? Nebo ty dva nechat spolu a nenechat je vysedět mladé kvůli degeneraci a spárovat starší zebřičku s novým samcem? Nebo je všechny tři dát do voliéry a přidat nového samečka a nechat na nich jak si to vyřeší? Děkuji předem za rady a názory, jsem v chovu začátečnice.

19.7.2022 22:17
zd50

XXX.XXX.100.54

Když si tady přečtete starší příspěvky, tak zjistíte, že dva páry je málo. Potřebujete minimálně tři a více. Dva samci se budou prát. No a když je budete mít společně ve voliéře, tak oni si do výběru partnera mluvit nenechají. Proto to chce nepříbuzné ptáky pro takovýto chov. Hodně zdaru v chovu.

20.7.2022 15:16
Paní Pipíková

XXX.XXX.84.8

Děkuji, zařídím se podle Vaší rady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík