Zebřičky pestré

Prodám Zebřičku pestrou - prodám zebřičky, mutace hnědá, štěpitelná na hněd...
Dobrý den, chci zařídit voliéru pro zebřičky, ne úplně venkovní ale na nevytápěné terase. Vím že by neměly mít nižší teplotu než 10 nebo raději 15° a chci se zeptat zda je někdo máte celý rok ve venkovní voliéře jak to řešíte? Žárovkou nebo jiným vytápěním? Nějaká varianta topení bez elektřiny? Jak a z čeho máte udělanou zateplenou část? Kolik hodin světla denně v zimě potřebují? Jsem začátečník tak snad nikoho nepobouří mé hloupé dotazy :D děkuji za užitečné rady a nápady, případně obrázky jak to máte udělané vy pro inspiraci.
Paní Pipíková
napsal(a):
Dobrý den, chci zařídit voliéru pro zebřičky, ne úplně venkovní ale na nevytápěné terase. Vím že by neměly mít nižší teplotu než 10 nebo raději 15° a chci se zeptat zda je někdo máte celý rok ve venkovní voliéře jak to řešíte? Žárovkou nebo jiným vytápěním? Nějaká varianta topení bez elektřiny? Jak a z čeho máte udělanou zateplenou část? Kolik hodin světla denně v zimě potřebují? Jsem začátečník tak snad nikoho nepobouří mé hloupé dotazy :D děkuji za užitečné rady a nápady, případně obrázky jak to máte udělané vy pro inspiraci.
Udelat zavetri a nechat budky na nocovani,az pokrocite budete chovat i jako ja napr.amazonany bez nejakeho nesmyslneho pritapeni. Co se tyce svetelneho dne svitim rano od prosince od 4hod. material pouzivam ,osb desky a polikarbonat.
exotchov
napsal(a):
Udelat zavetri a nechat budky na nocovani,az pokrocite budete chovat i jako ja napr.amazonany bez nejakeho nesmyslneho pritapeni. Co se tyce svetelneho dne svitim rano od prosince od 4hod. material pouzivam ,osb desky a polikarbonat.
Zebřičky mohou být i v zimním mrazu. Zabezpečtěte jim alespoň 8 hod denního světla v zimě, aby nehladověly. Délka dne je důležitější než teplota. Můžete mně oponovat.Jen dodám. Nakrmení mladých, doba vytrávení, Vycházejte z podmínrek hnízdění v přírodě.
Paní Pipíková
napsal(a):
zebřičky mám pocelý rok venku v nevytápěné volieře, nemám zálet pouze 1 třetinu zastřešenou, ze tří stran je zděná, na dlouhou boční stranu kde je pletivo pouze natáhnu plachtu a to přibližně do poloviny voliery, v případě že bych zakryl celý vrch a bok by se zvýšila vlhkost a to by nebylo dobré, voliera má rozměry 2m výška, 3,5m šířka a 9m délka. co je důležité v zimních měsících je prodloužit den, v zimě mají větší spotřebu enegrie a je nutné aby jí doplňovali potravou a nehubnuli tak, to by je oslabilo a mohlo vést i k úmrtí, já mám tu výhodu že kousek od voliery mám veřejné osvětlení tak i v zimě mají dlouhou dobu relativní světlo, které je dostačující aby se mohli krmit, určitě kdo tuto
možnost nemá, jde toto vyřešit silnějším solárním osvětlení, dle velikosti i více světli, v případě že je voliéra velká stačí nasvítit třeba polovičku ve střední části. chov zebřiček ve venkovním zařízení není složitý, ale je zásadní sehnat ptáky od někoho kdo je venku již má, nebo alespoň kdo je v zimě drží ve studených podmínkách. pokud tam umístíte jedince zvyklé po generace na teplé zimování, první zimu jich velké množství nepřežije. zůstanou jen ti silní jedinci, u nich je předpoklad že svoje geny přenesou na potomstvo, to se stává o něco odolnější než předchozí generace a takto to pokračuje dále.
Paní Pipíková
napsal(a):
hlavně ponechat budky na nocování jak píše exotchov
Děkuji za všechny příspěvky, zařídím se dle toho. Ještě dva doplňující dotazy... Jak by měly ideálně vypadat ty budky na nocování? Tedy rozměry a jaký vletový otvor, zda nechat půlku přední strany otevřenou nebo jen kulatý otvor pro větší teplo v budce a v tom případě jaká velikost vstupu a zda před vstupem je třeba mít bidélko na přistání. A další věc, kvůli rozlišení ptáků, seženu běžně v chovatelských potřebách kroužky na zebřičky? Díky
Paní Pipíková
napsal(a):
Děkuji za všechny příspěvky, zařídím se dle toho. Ještě dva doplňující dotazy... Jak by měly ideálně vypadat ty budky na nocování? Tedy rozměry a jaký vletový otvor, zda nechat půlku přední strany otevřenou nebo jen kulatý otvor pro větší teplo v budce a v tom případě jaká velikost vstupu a zda před vstupem je třeba mít bidélko na přistání. A další věc, kvůli rozlišení ptáků, seženu běžně v chovatelských potřebách kroužky na zebřičky? Díky
Klasická budka 12x12cm o výšce do 15cm z přední strany u vrchu otvor "pruh" cca 5cm vysoký, bidélkem se nic nezkazí. Kroužky se dají koupit na burzách s ptactvem nebo přes internet
Paní Pipíková
napsal(a):
Ja ked som choval vonku,na zimu butky zobral lebo vela samíc začal nášať potom bolo vela uchyn samic.na zimu dával 10-široké dosky miesto bidlá.vysedávali ťesne prisebe začjatkom marca som dával butky.