Andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám výstavní andulky, různé barvy, vhodné do...
Zdravím, po dlouhé době jsme se vrátili k chovu andulek. Pořídili jsme od chovatele z okolí 10 párů a přemístili je do naší voliéry. Nyní mají první mladé. Jeden pár má mláďata úplně krásná a brzo vylétnou. Druhý pár má mláďata taky co se týká peří a vitality krásná, ale jedna nožka jim nesedí pod tělem jako těm předchozím (viz foto). Na fotce to vypadá, že mají obě nohy "divné" ale když je vezmu na ruku, tak jim mimo zůstává jen jedna. Dá se to ještě nějak spravit? Nebo jsme ne tento problém už přišli pozdě? Chovatel od kterého máme rodiče (a tento problém jsme mu říkali když ještě nebyly opeřené) tvrdí, že se to upraví až vylétnou. No já začínám mít obavy. V minulosti (cca 20 let zpět) jsem se s ničím podobným u andulek nesetkala. Má smysl jim nožky ještě svazovat? Děkuji za rady a ochotu.
pionusites
XXX.XXX.40.108
Bez svázání nohou to budou doživotní mrzáci.
Venda85
napsal(a):
Zdravím, po dlouhé době jsme se vrátili k chovu andulek. Pořídili jsme od chovatele z okolí 10 párů a přemístili je do naší voliéry. Nyní mají první mladé. Jeden pár má mláďata úplně krásná a brzo vylétnou. Druhý pár má mláďata taky co se týká peří a vitality krásná, ale jedna nožka jim nesedí pod tělem jako těm předchozím (viz foto). Na fotce to vypadá, že mají obě nohy "divné" ale když je vezmu na ruku, tak jim mimo zůstává jen jedna. Dá se to ještě nějak spravit? Nebo jsme ne tento problém už přišli pozdě? Chovatel od kterého máme rodiče (a tento problém jsme mu říkali když ještě nebyly opeřené) tvrdí, že se to upraví až vylétnou. No já začínám mít obavy. V minulosti (cca 20 let zpět) jsem se s ničím podobným u andulek nesetkala. Má smysl jim nožky ještě svazovat? Děkuji za rady a ochotu.
Svazovať treba kym su cholátká teraz už pozde.
pionusites
XXX.XXX.40.108
Je třeba to zkusit, nikdy není pozdě.
pionusites
XXX.XXX.40.108
Asi máte pravdu, jen jsem nechtěl paní brát naději.
Venda85
napsal(a):
To už nemáte šanci napravit, když jsou holátka tak se nožky fixují svazováním. Vaše mládata jsou na vyletění, to je pozdě....To jste neviděli dříve, to se neudělá ze dne na den.... myslím že šance že budou normální je mizivá.
Děkuji všem za rady a informace. Samozřejmě že jsme to viděli dřív, že není něco v pořádku. Konzultovali jsme to s chovatelem od kterého jsme páry pořídili. Tvrdil, že se "to" srovná až vyletí. Já jsem s tím nebyla v pohodě a hledala jsem poté na webu. Kde jsem narazila na podobnou diskuzi a konfrontovala jsem s tím chovatele. Stále tvrdil, že se "to" spraví. Že to není třeba nějak fixovat nebo řešit. No nyní už nevyletí. Bohužel jsme došli k rozhodnutí, že ukončíme jejich "trápení". Nebylo to snadné rozhodnutí, ale když jsme se snažili jim 14dní nožky fixovat stejně to nemělo žádný efekt a dvě mláďata měli tu jednu nožku až u hlavičky :-( Jedinné čeho se obávám je aby to opravdu nebylo geneticky dané a tento pár neměl i další takové mrzáčky. Budeme to více hlídat. Kdyby samice znovu zahnízdila, tak dáme preventivně nějaký podkladek aby mladé nezasedla - důlek tam máme a podestýlku z hoblin také. První pár již má všechny 4 mladé venku z hnízda. Alespoň to je nám útěchou. Ty jsou všechny v pořádku.
Ještě jednou děkuji za odpovědi.