Proč sameček nepomáhá samičce s péčí o mladé?

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.8.2022 21:19
monty2017

XXX.XXX.145.81

Dobrý večer, prosím o radu, pokud má někdo stejnou zkušenost. Mám ve voliéře andulku, která zahnízdila. Nikdy jsem ji neviděla "přátelit" se s žádným samečkem, proto mě překvapilo, že snesla postupně 4 vajíčka. Kupodivu se zadařilo a začali se klubat mladí - v této době jsou staří 4, 2 a jeden den. Jedno vajíčko je ještě celé, ale podle vzhledu soudím, že se zítra vylíhne poslední mládě. A teď ten problém - samička je na všechno sama, žádný sameček se nemá k tomu aby ji krmil, případně pomáhal s krmením mladých. Její budky si nikdo nevšimne. Samička se snaží jak může, mladí mají zatím plná volátka, ale nevím jak dlouho to takhle sama vydrží. Napadlo mě, jestli by nepomohlo přendat ji i s budkou do samostatné klece a dát k ní nějakého samečka. Jestli by se mohlo stát, že by se o ni začal starat?? Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Moc děkuji za jakoukoli radu.

11.8.2022 21:50
jarat

XXX.XXX.205.181

Nic NEDĚLEJTE , jen se dívejte, oni si poradí!!!

11.8.2022 22:05
monty2017

XXX.XXX.145.81

Děkuji, snad to dobře dopadne. Mimochodem máte moc krásné andulky a korely.

11.8.2022 23:52
LucieHof

XXX.XXX.41.161

Doporučuje se dát jí poblíž krmení s vodou, ať to nemá daleko. Měla by to zvládnout. Rozhodně s budkou nehýbat. Samice se mi odhodlala do budky vstoupit, ale měla jsem jí špatně umístěnou, tak jsem ji přendala a trvalo celý měsíc než našla odvahu do té stejné budky vlézt.

12.8.2022 01:03
lavice

XXX.XXX.225.108

monty2017 napsal(a):
Dobrý večer, prosím o radu, pokud má někdo stejnou zkušenost. Mám ve voliéře andulku, která zahnízdila. Nikdy jsem ji neviděla "přátelit" se s žádným samečkem, proto mě překvapilo, že snesla postupně 4 vajíčka. Kupodivu se zadařilo a začali se klubat mladí - v této době jsou staří 4, 2 a jeden den. Jedno vajíčko je ještě celé, ale podle vzhledu soudím, že se zítra vylíhne poslední mládě. A teď ten problém - samička je na všechno sama, žádný sameček se nemá k tomu aby ji krmil, případně pomáhal s krmením mladých. Její budky si nikdo nevšimne. Samička se snaží jak může, mladí mají zatím plná volátka, ale nevím jak dlouho to takhle sama vydrží. Napadlo mě, jestli by nepomohlo přendat ji i s budkou do samostatné klece a dát k ní nějakého samečka. Jestli by se mohlo stát, že by se o ni začal starat?? Nemáte někdo podobnou zkušenost?

Co vás to napadlo je přendat? Který v.l vám to poradil. Přečtěte si dvakrát co napsal p Jarat a nechte vše tak jak je. Jasno?...........Třeba dvě podložit pod jinou samici co má mladé cca stejného stáří.

12.8.2022 07:17
monty2017

XXX.XXX.217.69

Nechte si laskavě ty své názory. Když neumíte normálně odpovědět, tak se laskavě nevyjadřujte. Děkuji

12.8.2022 07:18
monty2017

XXX.XXX.217.69

Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.8.2022 12:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

monty2017 napsal(a):

A jste u nich 24 hodin denně, že víte, že jí žádný samec opravdu nekrmí? :) Kolik máte samic a samců?

Nechala bych ji určitě v klidu na svém místě s tím, že bych ji dala blíže krmení s vodou. Ona si poradí.

12.8.2022 16:42
lavice

XXX.XXX.225.108

monty2017 napsal(a):
Nechte si laskavě ty své názory. Když neumíte normálně odpovědět, tak se laskavě nevyjadřujte. Děkuji

Normálně vám tady odpovídáme se svými názory, které se vlastně shodují. Tak milá paní nevidím kde je problém.

12.8.2022 21:23
monty2017

XXX.XXX.145.81

Tak si ještě jednou přečtěte jak odpovídáte Vy a jak odpovídají ostatní.

13.8.2022 00:04
lavice

XXX.XXX.225.108

monty2017 napsal(a):
Tak si ještě jednou přečtěte jak odpovídáte Vy a jak odpovídají ostatní.

Normálně, když přijdete s takovým dotazem.Nevím kdo vám to poradil přendat ji i s budkou. Napíšu to jinak, b.b s bohatými zkušenostmi, nebo nevím kde jste k tomu nápadu přišla. Co k tomu dodat, raději nic nechovejte. Andulky jsem choval před 45 lety, tak o tom něco vím. Rady jsme vám tady dali, tak aby se vám něco nestalo kvůli jednomu nedopsanému slovu.Zdar a sílu.

13.8.2022 09:44
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

vypadá to, že jste chovatelka a la Láďa Hruška. Proč např pořád čučíte do budky a ne na to jak se ptáci chovají k sobě. Věřím, že nemáte čas sedět u nich celý den, abyste viděla páření, ale to že samec krmí samici a ta pak letí nakrmit mladé, to jste si snad všimnout mohla. Chtělo by se trochu zajímat o problematiku chovu dopředu než si něco pořídíte a ne pak volat POMOC POMOC.

13.8.2022 09:53
exotchov

XXX.XXX.168.151

Zase muzeme cist krasne otazky o andulkach,kam az dospejem.

13.8.2022 10:20
monty2017

XXX.XXX.145.81

Bože, další chytrák...

13.8.2022 12:58
lavice

XXX.XXX.225.108

corvuscorax napsal(a):
vypadá to, že jste chovatelka a la Láďa Hruška. Proč např pořád čučíte do budky a ne na to jak se ptáci chovají k sobě. Věřím, že nemáte čas sedět u nich celý den, abyste viděla páření, ale to že samec krmí samici a ta pak letí nakrmit mladé, to jste si snad všimnout mohla. Chtělo by se trochu zajímat o problematiku chovu dopředu než si něco pořídíte a ne pak volat POMOC POMOC.

Krásně napsané, snad se dotyčná už ted´poučí.

13.8.2022 13:18
exotchov

XXX.XXX.168.151

monty2017 napsal(a):
Bože, další chytrák...

Bez internetovych znalosti ani na WC.Drivejsi generace byla chytrejsi v obycejnych starosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík