arčí88
napsal(a):
Chci se zeptat, dáváte jeřabiny do mrazáku nebo sušíte? A pak jestli ty sušené jeřabiny namáčíte co vody než podáváte?
Nejlépe vše mražák.Hloh, šípky, Aronii černou usušíte, ale červené jeřabiny ne, ty zplesniví, možná jedině v troubě. i pokud by se vám to podařilo tak budou tvrdé a nerozmočíte je ani za pár dnů. Budou to jen malé tvrdé kuličky.V mražáku jsou jako čerstvé, nechat rozmrazit a zkrmovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Opravdu nic složitého dávám jen čerstvé o sušené nemají zájem ty pouze šrotují.
petajz
napsal(a):
Sušení jeřabin je hodně problematické a často sušené obsahují plísně aniž si toho všimnete.Za mne je zamražení určitě lepší a jednoduší
Přesně tak, po rozmražení jak čerstvé, lepší jak usušené tvrdé bobky a ani někteří je neberou.Červená jeřabina jedině v troubě nebo sušičce, volně ložené i zavěšené zplesniví.
kareta
napsal(a):
To už je snad jedno, kde je usušíte. Jestli v sušičce, nebo na vzduchu. Příště se zeptáte, kolik kuliček podávat ?
Zdeněk Pohlreich kdysi pronesl větu: ,,Jedno je akorát si strčit dva prsty do řiti a jeden olíznout... "
Byliny mají různé nároky na sušení, tedy jedno to opravdu není
Já zavařoval, mrazil i sušil. Ze začátku to brali, ale z nějakého mně neznámého důvodu přestali jíst. Ovšem čerstvé, tak po tom by se utloukli
lavice
napsal(a):
Nejlépe vše mražák.Hloh, šípky, Aronii černou usušíte, ale červené jeřabiny ne, ty zplesniví, možná jedině v troubě. i pokud by se vám to podařilo tak budou tvrdé a nerozmočíte je ani za pár dnů. Budou to jen malé tvrdé kuličky.V mražáku jsou jako čerstvé, nechat rozmrazit a zkrmovat.
Červenou jeřabinu usušíte,po usušení není vúbec tvrdá a pokud namočíte,je jak čerstvá.
Zdravím, tak taky něco přidám. Dnes hned po práci za 1hod.
S pozdravem Zappe