Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.8.2022 21:49
arčí88

XXX.XXX.158.34

Chci se zeptat, dáváte jeřabiny do mrazáku nebo sušíte? A pak jestli ty sušené jeřabiny namáčíte co vody než podáváte?

12.8.2022 00:55
lavice

XXX.XXX.225.108

arčí88 napsal(a):
Chci se zeptat, dáváte jeřabiny do mrazáku nebo sušíte? A pak jestli ty sušené jeřabiny namáčíte co vody než podáváte?

Nejlépe vše mražák.Hloh, šípky, Aronii černou usušíte, ale červené jeřabiny ne, ty zplesniví, možná jedině v troubě. i pokud by se vám to podařilo tak budou tvrdé a nerozmočíte je ani za pár dnů. Budou to jen malé tvrdé kuličky.V mražáku jsou jako čerstvé, nechat rozmrazit a zkrmovat.

12.8.2022 21:25
Kawulok

XXX.XXX.82.54

Vše suším jeřábinu, hloh i šipky. Ptáci se můžou potom u tlouct. Nic nenamacim vybírají hlavně s toho jádra.

12.8.2022 22:47
arčí88

XXX.XXX.158.34

Díky moc. V čem to uchováváte? Ve sklenicích?

14.8.2022 06:45
Kawulok

XXX.XXX.67.184

Hlavně to mít v suchu a papírové krabici.

14.8.2022 08:48
arčí88

XXX.XXX.87.198

Díky, sušíte v sušičce nebo klasicky na vzduchu?

14.8.2022 09:28
kareta

XXX.XXX.84.6

To už je snad jedno, kde je usušíte. Jestli v sušičce, nebo na vzduchu. Příště se zeptáte, kolik kuliček podávat ?

14.8.2022 11:43
petajz

XXX.XXX.141.148

Kawulok napsal(a):
Vše suším jeřábinu, hloh i šipky. Ptáci se můžou potom u tlouct. Nic nenamacim vybírají hlavně s toho jádra.

Sušení jeřabin je hodně problematické a často sušené obsahují plísně aniž si toho všimnete.Za mne je zamražení určitě lepší a jednoduší

14.8.2022 11:48
Kawulok

XXX.XXX.114.192

Úplně pohoda nic složiteho. 👍👍👍

14.8.2022 14:21
exotchov

XXX.XXX.168.151

Nic sloziteho, nedavam jerabiny 40let a mozna o nic neprisly, i clovek nemusi vse a je zdrav a spokojen. Nebo by sme mely zrat ci jist vse.

Neregistrovaný uživatel

14.8.2022 14:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Opravdu nic složitého dávám jen čerstvé o sušené nemají zájem ty pouze šrotují.

14.8.2022 15:54
lavice

XXX.XXX.225.108

petajz napsal(a):
Sušení jeřabin je hodně problematické a často sušené obsahují plísně aniž si toho všimnete.Za mne je zamražení určitě lepší a jednoduší

Přesně tak, po rozmražení jak čerstvé, lepší jak usušené tvrdé bobky a ani někteří je neberou.Červená jeřabina jedině v troubě nebo sušičce, volně ložené i zavěšené zplesniví.

15.8.2022 13:35
Alisterus 23

XXX.XXX.214.25

kareta napsal(a):
To už je snad jedno, kde je usušíte. Jestli v sušičce, nebo na vzduchu. Příště se zeptáte, kolik kuliček podávat ?

Zdeněk Pohlreich kdysi pronesl větu: ,,Jedno je akorát si strčit dva prsty do řiti a jeden olíznout... "

Byliny mají různé nároky na sušení, tedy jedno to opravdu není

Já zavařoval, mrazil i sušil. Ze začátku to brali, ale z nějakého mně neznámého důvodu přestali jíst. Ovšem čerstvé, tak po tom by se utloukli

22.8.2022 13:54
pitris185

XXX.XXX.124.8

lavice napsal(a):
Nejlépe vše mražák.Hloh, šípky, Aronii černou usušíte, ale červené jeřabiny ne, ty zplesniví, možná jedině v troubě. i pokud by se vám to podařilo tak budou tvrdé a nerozmočíte je ani za pár dnů. Budou to jen malé tvrdé kuličky.V mražáku jsou jako čerstvé, nechat rozmrazit a zkrmovat.

Červenou jeřabinu usušíte,po usušení není vúbec tvrdá a pokud namočíte,je jak čerstvá.

22.8.2022 17:10
z jarda

XXX.XXX.139.214

Zdravím, tak taky něco přidám. Dnes hned po práci za 1hod.
S pozdravem Zappe

22.8.2022 17:27
Ka-ka

XXX.XXX.248.94

mám nasušené 2 přepravky, koupili jsme novou lednici, tak se nám uvolní místo v mrazáku, tak půjdeme ještě do mraženého...

dobrá zkušenost z minulých let..

Přidejte reakci

Přidat smajlík