Sharon...

XXX.XXX.239.31
Ahoj, měla bych takový dotaz ohledně kakariku.
Mám žlutého samce a těžko říci co má v genech. Dostala jsem ho před nějakou dobou jako dar a hrozně bych si přála už dlouhou dobu modrou nebo modro-bilou samici .
Je vůbec možné, aby z toho spojení vznikly nějací potomci. Většina chovatelů mi řekla, že to teoreticky možné bude, ale co jsem tak,, pokutovala" většině lidem se stává, že mladé nemají. Jak to tedy je?
Sharon...
napsal(a):
Mám žlutého samce a těžko říci co má v genech. Dostala jsem ho před nějakou dobou jako dar a hrozně bych si přála už dlouhou dobu modrou nebo modro-bilou samici .
Je vůbec možné, aby z toho spojení vznikly nějací potomci. Většina chovatelů mi řekla, že to teoreticky možné bude, ale co jsem tak,, pokutovala" většině lidem se stává, že mladé nemají. Jak to tedy je?
Dobrý den,
nevím proč by nemělo být možné od nich něco odchovat, pořád jsou to dva kakarici a budou se množit jako ostatní bez ohledu na jejich mutaci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sharon...
napsal(a):
O tom slyším teda poprvé. Co daní lidé uváděli za problém?
Ano, pokud je žlutý z linie žlutých či přírodních ptáků bez štěpitelnosti na modrou, neodchováte modrá mláďata. Jiný problém tam nevidím.
Schválně si to hoďte i do genetické kalkulačky: http://www.gencalc.com/gen/eng_genc.php?sp=0KakR