Múčne červy v obdobie preperovania

Kanár
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2022 07:44
Valéry

XXX.XXX.212.14

Zdravím skúsených chovateľov kanárikov a poprosím vás o radu. Keďže je obdobie preperovania, snažím sa doplnovat krmivo o bielkoviny. Dočítala som sa, že sú vhodné na tento účel sušené múčne červy. Ja chovam aj gubky a pre ne mám krmivo sušených dafnii. Napadlo mi, či by som ich nemohla dať aj kanárikom namiesto tých červov. A ak áno, koľko a ako často. Mám jeden pár (dva a tri roky).

Ešte by som sa rada opýtala, či sú ešte mlady na potomstvo alebo kde môže byť chyba, že na jar si nevšímali ani hniezdo ani materiál na jeho výstelku, neparili sa ani nestalavali hniezdo.

Prajem pekný deň.

16.8.2022 08:53
z jarda

XXX.XXX.150.138

Zdravím, jen pár odkazů a možná se přidá někdo s vlastní zkušeností.
S pozdravem Zappe

https://www.zverokruh-shop.cz/zvirata-na-prodejnach/drobne-ptactvo/kanarek
-------------
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Kan%C3%A1r_divok%C3%BD
-----------------
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/atlas/kanar

16.8.2022 08:54
eli22

XXX.XXX.58.42

Valéry napsal(a):
Zdravím skúsených chovateľov kanárikov a poprosím vás o radu. Keďže je obdobie preperovania, snažím sa doplnovat krmivo o bielkoviny. Dočítala som sa, že sú vhodné na tento účel sušené múčne červy. Ja chovam aj gubky a pre ne mám krmivo sušených dafnii. Napadlo mi, či by som ich nemohla dať aj kanárikom namiesto tých červov. A ak áno, koľko a ako často. Mám jeden pár (dva a tri roky).

Ešte by som sa rada opýtala, či sú ešte mlady na potomstvo alebo kde môže byť chyba, že na jar si nevšímali ani hniezdo ani materiál na jeho výstelku, neparili sa ani nestalavali hniezdo.

Prajem pekný deň.

Já dávám astrildům a křepelkám občas živé moučné červy, takové ty mladé s měkkým povrchem. Myslím, že sušené by taky šly a i ty dafnie. Na hnízdění mladí nejsou, spíš nemají dobré podmínky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2022 11:03

Dafnie neznám, takže u těch úplně neporadím. Já dávám papouškům, zebřičkám i čínským křepelkám klasické moučné červy. Buď živé či sušené a vše ok. Pokud máte odzkoušeno u jiného druhu, myslím, že u kanárů by to problém udělat nemělo.

Jinak k tomu, že ještě nehnízdili - jste si jistá, že máte pár? :)

16.8.2022 14:35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dafnie neznám, takže u těch úplně neporadím. Já dávám papouškům, zebřičkám i čínským křepelkám klasické moučné červy. Buď živé či sušené a vše ok. Pokud máte odzkoušeno u jiného druhu, myslím, že u kanárů by to problém udělat nemělo.

Jinak k tomu, že ještě nehnízdili - jste si jistá, že máte pár? :)

Dafnie jsou sladkovodní korýšci, rybám se podávají spíš jako vláknina, než jako zdroj bílkovin - červy spíš nenahradí.. u ryb se předpokládá vliv na úspěšné páření

16.8.2022 14:41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dafnie jsou sladkovodní korýšci, rybám se podávají spíš jako vláknina, než jako zdroj bílkovin - červy spíš nenahradí.. u ryb se předpokládá vliv na úspěšné páření

Aha, tak to bych pak nedávala. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík