nepribuzny pár penant pomeranč

Prodám Roselu penant - Nabízím nepribuzny pár penant pomeranč kroužek 24 ih...
Dobrý den, prosím o určení mutace u penanta. Dá se určit jestli je to f1 nebo f2 ? Děkuji.
2005
napsal(a):
Díky za reakci, ale zatím mě niko moc nepomohl. Myslel jsem si, že se jedná o žlutou straku a chtěl jsem dát protějšek žlutou barvu . Tam by asi padali žluté straky nebo čistě žlutá barva. To je ale můj neodborný odhad. Může mi to někdo prosím ozřejmit? Děkuji.
Geneticky to není žlutá straka, ale červená... Žlutá je jen barvou...
Zemjanek
napsal(a):
Proč by nemohla?
Pokud se jedná o recesivní mutace, tak 1f je pouze štěpák a není to něm vzhledově vidět, nebo velmi nepatrně a barvu může mít jakoukoli. To platí pro veškeré recesivní mutace, takže pokud je Penant fenotypově straka, tak to je 2f recesivní straka, nebo dominantní straka, která je 1f, popř. 2f, nebo kombinace straky dominantní a recesivní. Aby to nebylo jednoduché, tak ještě máme často v Penantech další strakatou mutaci dom.edged.
JoPe
napsal(a):
Pokud se jedná o recesivní mutace, tak 1f je pouze štěpák a není to něm vzhledově vidět, nebo velmi nepatrně a barvu může mít jakoukoli. To platí pro veškeré recesivní mutace, takže pokud je Penant fenotypově straka, tak to je 2f recesivní straka, nebo dominantní straka, která je 1f, popř. 2f, nebo kombinace straky dominantní a recesivní. Aby to nebylo jednoduché, tak ještě máme často v Penantech další strakatou mutaci dom.edged.
Takže tohle jsou dom.edge? Myslel jsem, že to jsou 2f dominantní/recesivní?
Zemjanek
napsal(a):
Takže tohle jsou dom.edge? Myslel jsem, že to jsou 2f dominantní/recesivní?
Máte je pěkné a jsou jistě kombinací několika mutací, ale podle vzhledu vám to nikdo přesně neřekne. Rozklíčovat tyto složitosti musíte sám a je to mnohdy velmi zábavné, ale náročné na počet voliér, jenže léta běží...přeji vám výdrž, protože to co zjistíme a ověříme sami je nejlepší.
JoPe
napsal(a):
Máte je pěkné a jsou jistě kombinací několika mutací, ale podle vzhledu vám to nikdo přesně neřekne. Rozklíčovat tyto složitosti musíte sám a je to mnohdy velmi zábavné, ale náročné na počet voliér, jenže léta běží...přeji vám výdrž, protože to co zjistíme a ověříme sami je nejlepší.
Já nato nemám ani hlavu, ani čas, ani místo 🤣🤣🤣... Prostě se mi líbí, tak to nějak kombinuju, aby mi zůstali pěkné páry a pak odchovy dávám dále, ať dělají radost i dalším 😉... Mám 6 voliér jen jako doplněk zahrady, ale rád vím, co posílám dále...
JoPe
napsal(a):
Být mladší a nezkušený chovatel, tak jsem z vaší odpovědi popravdě dost zmaten. Není až tak důležité, že označení 1f a 1F pro tazatele, je z vaší odpovědi asi dost nepoužitelné. Ptá se na jinou skutečnost, a odpovědi se mu nedostalo. Dokonce se mi jednu chvíli z vaší odpovědi zdálo, že i recesivní mutace mohou být "1f". Už vůbec nelze souhlasit s názorem, že ",,další strakatou mutací je dom. edged"...Sním, či bdím? Vždyť je to úplné jiná genetická vazba, jiný gen a zcela jiný výsledek fenotypu páření. To vám není nápadné, proč byl ten detail, který dominantní edged odlišuje od "strak" právě svým jedinečným názvem, odlišen? Lukáč
parrotss
napsal(a):
Být mladší a nezkušený chovatel, tak jsem z vaší odpovědi popravdě dost zmaten. Není až tak důležité, že označení 1f a 1F pro tazatele, je z vaší odpovědi asi dost nepoužitelné. Ptá se na jinou skutečnost, a odpovědi se mu nedostalo. Dokonce se mi jednu chvíli z vaší odpovědi zdálo, že i recesivní mutace mohou být "1f". Už vůbec nelze souhlasit s názorem, že ",,další strakatou mutací je dom. edged"...Sním, či bdím? Vždyť je to úplné jiná genetická vazba, jiný gen a zcela jiný výsledek fenotypu páření. To vám není nápadné, proč byl ten detail, který dominantní edged odlišuje od "strak" právě svým jedinečným názvem, odlišen? Lukáč
Dobré ráno, to já nevím jestli sníte,bdíte,nebo jste zmaten,to musíte zjistit sám. Nemůžu ani vědět, co se vám zdálo. Máte možnost na dotazy odpovědět lépe, tak tam směřujte vaši odpověď. Na začátku dotazu šlo o označení že F1 a 1f jsou dvě různé věci, aby nedocházelo k nedorozumění a to je zrovna dost důležité. Jestli chcete řešit praktické postřehy týkající se kombinací mutací Penantů a časté potíže spojené s rozpoznáváním, pojmenováním a výsledcích vlastního chovu, tak to můžeme po telefonu, který na sebe oba máme. Je to nejméně na hodinu, ale stejně nic nevyřešíme, nezbývá než si to pěkně sám všechno vyzkoušet a otestovat. Zde je sice možné citovat známé teorie, které však většinu lidí příliš nezajímají, ale možná tím prodáte víc kousků vaší knížky o Papoušku zpěvavém.