Papoušíček šedokřídlý

Prodám Papoušíčka šedokřídlého - Prodám Papoušíčka šedokřídlého loňský (20...
Zdravím, navazuji na svůj předchozí článek https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3911881/zkusenosti-z-sesti-let-s-papousickem-sedokridlym. V něm jsem shrnul pro lidi, kteří by si chtěli pořídit papoušíčka jako mazlíka svoje zkušenosti, protože mi na internetu chyběly (na internetu jsou informace spíš pro chovatele, kteří chtějí papoušíčky množit). Po tragické smrti původního exempláře (popsaného ve výše uvedeném článku) jsme si pořídili papoušíčka č. 2 (teď je jí cca 7-8 měsíců). A protože jsou mezi oběma kusy poměrně významné rozdíly, píšu toto, aby si laskavý čtenář uvědomil, že i v rámci jednoho plemene jsou mezi jedinci rozdíly dosti značné. Tak tedy (prvního papoucha budu označovat A a druhého B).
ROZDÍLY:
1) A byl velmi opatrný, poměrně konzervativní a neměl moc potřebu zkoumat. Neznámých věcí a činností se bál a trvalo dost dlouho, než si zvykl. B je naproti tomu střevo, které vleze všude a nebojí se ani věcí, u kterých bych byl raději, aby se jich bál.
2) A při jídle sice dělal bordel, ale proti B to byl žabař. B si kromě totální destrukce jezeného jídla (třeba kus chleba) navíc je schopný neuvěřitelně zasvinit zobák, který si pak čistí kde se dá (a taková malina na zácloně, to je věc). Navíc B má občas nepříjemnou tendenci lézt NA jídlo (A vždy zobal ze strany a na povrch nelezl).
3) Po přinesení domů B asi 14 dní nejedl nic jiného, než klásky prosa a vodu z nastavené kávové lžičky. Pak se to naštěstí spravilo. U A si už nepamatuju, ale myslím, že v začátku nebyl tak fixovaný na jediné jídlo. B taky tempem cca 1 ks za týden likviduje sépiovou kost (A měl jednu celý život).
4) B byl (narozdíl od A) v prvních týdnech života u nás extrémně neobratný. Měl problémy s pohybem v kleci, různě tam packal a tak. Při prvních vypuštěních ven z klece byl taky dost mimo - neuměl přistávat na věcech, často narazil do zdi a spadl za skříň nebo za topení. Taky spadl do džbánu a do dózy se zrním. Naštěstí se to časem spravilo a teď už je profík.
5) I když se nedá říct, že by to dělal cíleně, B už za svůj krátký život dokázal ublížit většímu množství vybavení domácnosti, než A. Na některé věci musíme dávat pozor (rozklování síťky na hmyz v okně, rozklování části gumového těsnění na pootevřeném okně, ohryzávání omítky na jednom specifickém místě).
6) I před A se muselo jídlo schovávat a přikrývat, u B mi ale tato potřeba přijde ještě o řád důležitější, protože dokáže být při snaze na jídlo dosáhnout i hodně důmyslný.
7) Hovna: nevím, jestli je to věkem nebo čím, ale B zatím pocitově kadí výrazně míň než A a taky výrazně míň kadí tam, kde to člověk nechce (do jídla, na rameno). Což neznamená, že by kadil málo...
Jestli mě ještě něco napadne, dopíšu.