Andulky 11/24 - 1/25

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám andulky 11/24 - 1/25. Výběr z více kus...
Ahoj,
Chovám doma andulku, samečka, jsou mu asi 2 měsíce. Doma máme cca 22 stupňů (v zimě to možná bude kolem 20), já tu zatím běžně funguji v tričku, ale anduláček začal spát načepýřený a s hlavou dozadu, což podle internetu značí, že je mu zima.
Dlouhodobě (zejm. v zimě) nemám šanci to tu vytopit na víc, než aktuálních 22 stupňů. Jak mohu andulce pomoci? Napadlo mě nějaké vyhřívané bidýlko, nebo nevím... Poradíte prosím? Děkuji
Žere, létá. Koupili jsme ho asi před 3 týdny a to už začínal létat a žral proso. Dnes se koupal. Jestli pije, to nevím... To obvykle nevidím.
Také si hodně teď pořád upravuje peří.
Krmíme směsi zrní od chovatele, klasy prosa, ovocem a zeleninou - vše důkladně omyté a bez slupek.
Andulka koupena od paní, která ručně dokrmuje od holátek. Ale rodiče nechová.
Foto dám večer.
Jak mám rozumět vaší poznámce "už začínal létat"? Plně odstavený pták a jen takový má odcházet od chovatele, samozřejmě perfektně létá, ne že začíná.
Každopádně to co popisujete, je známka nějakého onemocnění, může být, že pták je špatně odstavený, což si zadělává na velké problémy do budoucna (špatná imunita - rovná se logicky větší náchylnost na nemoci).
On uměl létat. Ale neuměl se pořádně vyhnout překážkám. To se naučil cca do 2 dnů, co byl u nás... Tedy když letěl, většinou narazil. Ale moc nelétal a také ještě moc nevydával zvuky.
Tedy mám ho vzít ke zvěrolékaři? Jinak je čilý, nemocný se v jiném slova smyslu nezdá... Jen tedy nevím, jestli je normální, že usnul přes den... To se stalo už podruhé.
Jinak on je celkově zvláštní. Když jsme ho přivezli, tak několik dní nepípal, v kleci byl bez hnutí, s námi aktivní.
I teď když je v kleci, tak je nezvykle klidný - jen občas šplhá a pípá, jinak jen sedí na bidýlku.
Chce být hodně venku z klece, když se mu věnujeme (dáváme hračky atp), tak je aktivní. Nebo když je s námi na stole etc. Venku je podstatnou část dne. Do klece zpět nechce, chce být venku. Ale třeba když ho mám dopoledne venku a nemůžu se mu vyloženě věnovat (mám home Office), tak si prostě sedne někam poblíž mě (na stůl, na sedačku, mně na rameno) a nedělá nic. Je i úplně potichu.
Přidávám ještě foto.
Opravdu se dnes nějak hodně drbe + teď koukám, že má divné peří nad zobáčkem.
Občas se také tak jako celý načepýří a zase splaskne...
Gremzik
napsal(a):
Ahoj,
Chovám doma andulku, samečka, jsou mu asi 2 měsíce. Doma máme cca 22 stupňů (v zimě to možná bude kolem 20), já tu zatím běžně funguji v tričku, ale anduláček začal spát načepýřený a s hlavou dozadu, což podle internetu značí, že je mu zima.
Dlouhodobě (zejm. v zimě) nemám šanci to tu vytopit na víc, než aktuálních 22 stupňů. Jak mohu andulce pomoci? Napadlo mě nějaké vyhřívané bidýlko, nebo nevím... Poradíte prosím? Děkuji
Jestli nebude problém spíš, že máte příliš velkém teplo, než že by jí bylo zima. Vy nevíte, že se má topit na 18 °C a ne ještě vyhřívané bidýlko 😃🤫.
Jinak andulka vypadá na první pohled zdravě, peří v pořádku. Horší je to s tou klecí. Velikost pro jednu andulku celkem dobrá, navíc pokud jí pouštíte proletět jak píšete, ale ty umělé blbosti bych z tama vycházel.
David2013
napsal(a):
Jestli nebude problém spíš, že máte příliš velkém teplo, než že by jí bylo zima. Vy nevíte, že se má topit na 18 °C a ne ještě vyhřívané bidýlko 😃🤫.
Jinak andulka vypadá na první pohled zdravě, peří v pořádku. Horší je to s tou klecí. Velikost pro jednu andulku celkem dobrá, navíc pokud jí pouštíte proletět jak píšete, ale ty umělé blbosti bych z tama vycházel.
To asi vyhážu, stejně na ně nejde a jen tam zabírají místo. Zkusím místo toho koupit spíš houpačku. On stejně jen buď sedí na bidýlku, nebo šplhá po kleci. Ale jak říkám, když zrovna nevařím, tak je venku - několik hodin denně. V kleci je jen na vaření a pak když nikdo není doma, což je pár hodin denně.
Gremzik
napsal(a):
To asi vyhážu, stejně na ně nejde a jen tam zabírají místo. Zkusím místo toho koupit spíš houpačku. On stejně jen buď sedí na bidýlku, nebo šplhá po kleci. Ale jak říkám, když zrovna nevařím, tak je venku - několik hodin denně. V kleci je jen na vaření a pak když nikdo není doma, což je pár hodin denně.
Určitě to vyhažte. To se ani nedivím. Nic nekupujte, uřežte přírodní bidla a když už houpačku tak ať vám ji někdo vyrobí, nebo třeba to zvládnete sama, nechci vás podceňovat . Zase z přírodního bidla, lepší jako ty kupované kraviny..
Uživatel s deaktivovaným účtem
Za mě zbytečně brzy odstavené mládě (radši se neptám na cenu, za jakou Vám ho ta "odbornice" prodala :( ). Z toho může být klidně i oslabená imunita, atd. Ve 22 stupních se nijak klepat zimou fakt nemá. Chovám andulky ve voliéře (už 19 let) a nestalo se mi nikdy, že by "klepaly kosu" i v zimě při mínusových teplotách.
Chtělo by to lepší foto ocásku - taky se mi zdá, že má snad jen 1-2 brka?
Jinak klec určitě upravte - ty barevné věci pryč. To samé ta bidla. Nahraďte je větví z jabloně, apod. o průměru ideálně 1,5-2 cm - tak aby andulky nožkou neobjala celou větev - bude si tak přirozeně obrušovat drápky. Pokud chcete nějaký další doplněk, tak přírodní věci (dřevo). Např. v Superzoo je mají za fajn cenu (houpačky, apod.).