Žako Velký

Prodám Žaka velkého - Dobrý den, měla bych zájem koupit jsi papouška žaka v...
Prosím o radu.Koupila sem papouška o kterém paní psala,že je ručně dokrmený a vymazleny.Bohuzel opak je pravdou,mazel to není,na naopak,je moc plachý,Má chyba,měla sem si to uvědomit,když sem si pro něj byla a viděla,že paní má ve voliéře žaky s Arama a to mimo obytnou místnost.Chtela bych poradit,zdá se z takového papouška dá vychovat mazel,nebo zda lze paní majitelce vrátit.Je mu 5 měsíců.
Bonatis
napsal(a):
Prosím o radu.Koupila sem papouška o kterém paní psala,že je ručně dokrmený a vymazleny.Bohuzel opak je pravdou,mazel to není,na naopak,je moc plachý,Má chyba,měla sem si to uvědomit,když sem si pro něj byla a viděla,že paní má ve voliéře žaky s Arama a to mimo obytnou místnost.Chtela bych poradit,zdá se z takového papouška dá vychovat mazel,nebo zda lze paní majitelce vrátit.Je mu 5 měsíců.
O jakého papouška se jedná? Pokud máte kupní smlouvu tak do šesti týdnů by se teoreticky vrátit mohl, prakticky spíše nikoli, tato lhůta se bere na zdravotní stav nebo úhyn papouška v důsledku zdravotniho stavu. Nicméně většina druhů papoušků se ochočí stejně dobře jako ten dokrmený, jen to dle povahy papouška může trvat dlouho, nebo alespoň déle, každopádně to dá podstatně větší úsilí než u poctivě dokrmených jedinců
Uživatel s deaktivovaným účtem
A jak dlouho máte už papouška doma?
Ochočit se dá papoušek i bez ručního dokrmení. Navíc je klidně možné, že je ručně dokrmený s tím, že později jak vyrostl, žil mezi ostatními papoušky kvůli sociálním návykům. Taky není pravidlo, že ručně dokrmený papoušek jde na ruku všem - bývají fixovaní na člověka, který je dokrmoval. To vše by vám ale nejlépe řekla dotyčná chovatelka. Zkoušela jste se s ní spojit?
Jinak co se týče vrácení, měla byste mít podmínky psané v kupní smlouvě.
Abych zde všechny zúčastněné této diskuze uvedla na pravou míru, i když se mě to osobně netýká, ale každá mince má dvě strany a je dobré vědet i tu druhou. Sama mám od té chovatelky papouška a mazel to je veliký, ale jestli si někdo myslí, že v pátek si přijede pro papouška žaka a v pondělí už ho chce vrátit, protože nedělá kotrmelce, ještě se nezžil s prostředím a s lidmi v domácnosti, zatím se jich bojí, tudíž mají pocit, že není dokrmený a naopak je plachý, jsou v práci do večera, tudíž není čas, tak takoví by si měli rozmyslet, zda je papoušek vhodný člen domácnosti, natož další žako a navíc mládě, s kterým se musí pracovat a maximálně se mu věnovat. Chovatelka jim sama nabídla, ať ho vrátí nejpozději v úterý, ale oni, že ho vrátí do 14 dnů, což je zase špatně pro něj. A to, že má kupující pocit, že je špatně, že byl ve velké pokojové voliéře s ostatníma papouškama, je zase z důvodu socializace a učení během odstavu, asi by chtěla, aby byl na samotce a bez kontaktu. Chovatelka nemá problém s vrácením, ale musí mít opět čerstvé testy na viry, protože si neohrozí svůj chov, i když kupující tvrdí, že žako nepřišel do kontaktu s jejich papouškem, tak z fotek a videí bylo vše jasně prokazatelné..
Froli-1
napsal(a):
Abych zde všechny zúčastněné této diskuze uvedla na pravou míru, i když se mě to osobně netýká, ale každá mince má dvě strany a je dobré vědet i tu druhou. Sama mám od té chovatelky papouška a mazel to je veliký, ale jestli si někdo myslí, že v pátek si přijede pro papouška žaka a v pondělí už ho chce vrátit, protože nedělá kotrmelce, ještě se nezžil s prostředím a s lidmi v domácnosti, zatím se jich bojí, tudíž mají pocit, že není dokrmený a naopak je plachý, jsou v práci do večera, tudíž není čas, tak takoví by si měli rozmyslet, zda je papoušek vhodný člen domácnosti, natož další žako a navíc mládě, s kterým se musí pracovat a maximálně se mu věnovat. Chovatelka jim sama nabídla, ať ho vrátí nejpozději v úterý, ale oni, že ho vrátí do 14 dnů, což je zase špatně pro něj. A to, že má kupující pocit, že je špatně, že byl ve velké pokojové voliéře s ostatníma papouškama, je zase z důvodu socializace a učení během odstavu, asi by chtěla, aby byl na samotce a bez kontaktu. Chovatelka nemá problém s vrácením, ale musí mít opět čerstvé testy na viry, protože si neohrozí svůj chov, i když kupující tvrdí, že žako nepřišel do kontaktu s jejich papouškem, tak z fotek a videí bylo vše jasně prokazatelné..
Ano, je občas fajn to slyšet i z druhé strany.
Zdravím, no tak teď z posledního příspěvku od Froli-1 mám v tom pěkný guláš!
Zakladatelka Bonatis, žádné fotky ani videa předci nevložila a ani nečtu, že by už nějakého papouška měla, tak není mi jasné komu ten poslední příspěvek patří?!
Ale souhlasím s tím, že každá mince má dvě strany a že při vrácení papouška je požadavek na nové testy úplně v pořádku!
Ale taky je potřeba si uvědomit, že testy jsou aktuální v den testování a už druhý den nemusí být pravdivé!
Já jsem nikdy po nikom žádné testy nepožadoval a ani po mě nikdo je nežádal!
Ale to je každého věc. Jen si myslím, že je to taková moderna této doby nebo za nás dříve narozených nic takového nebylo a papoušci se taky chovali a celkem úspěšně!
S pozdravem Zappe
z jarda
napsal(a):
Zdravím, no tak teď z posledního příspěvku od Froli-1 mám v tom pěkný guláš!
Zakladatelka Bonatis, žádné fotky ani videa předci nevložila a ani nečtu, že by už nějakého papouška měla, tak není mi jasné komu ten poslední příspěvek patří?!
Ale souhlasím s tím, že každá mince má dvě strany a že při vrácení papouška je požadavek na nové testy úplně v pořádku!
Ale taky je potřeba si uvědomit, že testy jsou aktuální v den testování a už druhý den nemusí být pravdivé!
Já jsem nikdy po nikom žádné testy nepožadoval a ani po mě nikdo je nežádal!
Ale to je každého věc. Jen si myslím, že je to taková moderna této doby nebo za nás dříve narozených nic takového nebylo a papoušci se taky chovali a celkem úspěšně!
S pozdravem Zappe
Fotky a videa má přeposlané sama chovatelka od kupující, kde je mládě s dalším žakem v kontaktu (mají doma už jednoho svého) , takže proto ty testy.
chtěla sem jen poradit,nic více a neoznačovala chovatele.Bohuzel jsem jen náletěla.Papousek který je ručně dokrmený a zvyklý na běžný chod domácnosti a vymazleny ,není chován s dalšími papousky jiných ras v jedné voliéře mimo obytné prostory.Je to m jen můj názor .Prví papoušek co mám,byl opravdu vymazleny,pan chovatel jej měl ve společném pokoji .
Bonatis
napsal(a):
chtěla sem jen poradit,nic více a neoznačovala chovatele.Bohuzel jsem jen náletěla.Papousek který je ručně dokrmený a zvyklý na běžný chod domácnosti a vymazleny ,není chován s dalšími papousky jiných ras v jedné voliéře mimo obytné prostory.Je to m jen můj názor .Prví papoušek co mám,byl opravdu vymazleny,pan chovatel jej měl ve společném pokoji .
Podmínky chovu jste viděla? Viděla. Někdo vás k té koupi nutil? Nenutil. Pak úplně nechápu, na co si teď stěžujete? Zvlášť pokud chovatelka klidně vezme papouška zpět, když dodáte testy.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.44.95
Bonatis
napsal(a):
Paní mi psala,že je ručně dokrmený,vymazleny a zvyklý na domácnost.Vratit jej nehodlám,protože,když sem viděla ty podmínky tam,bylo by mi ho jen líto.Dam ho tam,kde mu bude dobře .
Víte že je to zvíře a ne stroj že jo? A že ne každý reaguje stejně? Ja mam dva alexe oba ručně dokrmene z podobných vlastně stejných podminek. Presto samice není kontaktní a samec je vlastně mazel. Fakt by mě nenapadlo ji vracet protože se nenechá tahat jak plyšák. Vam do ruky papousci evidentne nepatří kdyz si neumite poradit a chcete to hotove hned a bez práce.
Právě proto,že měla celý život papoušky,tak vím,jak se ručně odchovaní a vymazleni chovají.Proto jej ani nechci vrátit do těch podmínek,ve kterých byl.S chovatelem mého prvního žáka sem se poradila,je téhož názoru jako já.Mame vše naplánováno,aby se měl papoušek z voliéry dobře.Mejte se hezky.
Bonatis
napsal(a):
Paní mi psala,že je ručně dokrmený,vymazleny a zvyklý na domácnost.Vratit jej nehodlám,protože,když sem viděla ty podmínky tam,bylo by mi ho jen líto.Dam ho tam,kde mu bude dobře .
Pořád to nevysvětluje, proč jste si papouška kupovala, pokud se vám ty podmínky nezdály? Sama píšete, že takto si to nepředstavujete. Tak přece stačilo říct na místě, omlouvám se, ale koupi jsem si rozmyslela.
Taky jsem už dojela k chovateli, kde jsem se po zjištění stavu chovu, otočila a šla pryč. Nehodlala jsem ohrozit zdraví svých papoušků doma.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Takže mnoho povyku pro nic.
Bonatis
napsal(a):
Ale ano,jen chtěla tímhle upozornit ostatní.
Nevím, celé mi to přijde trochu divné. Chtěla jste upozornit, a na co, když jste neuvedla jméno chovatelky? Tak stejně nikdo neví kdyby tomu tak bylo, tak na koho si dát pozor, jedna věc. Věc druhá myslím si, že by to bylo fér, aby se mohla druhá strana bránit, pokud jsem chodí, protože jak už tu bylo psáno každá mince má dvě strany. Nehledě na to, že vaše informace mi přijdou těžce zmatené, a spíš z toho cítím, že papoušek se nechová jak jste si představovala, tak jste naštvaná na paní co vám ho prodala. Nezabývám se ručním dokrmováním, ale myslím si proč by nemohl být papoušek v kontaktu s jinýma, když se tím někdo zabývá a má někdo nespočet takových papoušků, tak asi nemá každého zvlášť v kleci. Ikdyž je papoušek ručně dokrmený, tak když přijde k novému majiteli, tak většinou má respekt z nového prostředí a musíte si ho jako cizý osoba získat,pracovat s ním. Na začátku jste se ptala jestli by šel vrátit, najednou už ho vrátit nechcete do špatného prostředí. To jste nevěděla z jakého prostředí jste ho přivezla když jste se na to ptala? Divíte se, že je má s arama. Není tomu tak dávno co jste je chtěla chovat stejně.
Nevím, nechci nikomu blížit, ale vaše informace jsou neúplné a zmatené a já v tom necítím celou pravdu.
Abych vše uvedla na pravou míru.Pani mi psala,že je papoušek ručně dokrmený a zvyklý na běžný chod domácnosti,že je vymazleny.Kdyz sem přijela,viděla sem,že papoušek býk chován s Arama ,nebyl kontaktní a paní ho chytala podberakem.Ma chyba,jen mi ho bylo líto.Druhy měl problémy z botičkou,ani se nedivím po tom ,co sem viděla.Ja chtěla ustoupit,jen manželovi ho bylo líto,tak jsem ho vzala.Az doma jsme si všimli,že papíry sou psaný na někoho jinýho a ne na paní chovatelka.Navic v papírech bylo,že je narozený v březnu,nikoli v červnu,jak paní chovatelka uváděla.Asi proto ty papíry chtěla podepsat velmi rychle,když už SME jej měli v přenosce.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Bonatis
napsal(a):
Abych vše uvedla na pravou míru.Pani mi psala,že je papoušek ručně dokrmený a zvyklý na běžný chod domácnosti,že je vymazleny.Kdyz sem přijela,viděla sem,že papoušek býk chován s Arama ,nebyl kontaktní a paní ho chytala podberakem.Ma chyba,jen mi ho bylo líto.Druhy měl problémy z botičkou,ani se nedivím po tom ,co sem viděla.Ja chtěla ustoupit,jen manželovi ho bylo líto,tak jsem ho vzala.Az doma jsme si všimli,že papíry sou psaný na někoho jinýho a ne na paní chovatelka.Navic v papírech bylo,že je narozený v březnu,nikoli v červnu,jak paní chovatelka uváděla.Asi proto ty papíry chtěla podepsat velmi rychle,když už SME jej měli v přenosce.
Tak tímhle bych se raději nechválil-tolik chyb při jednom nákupu...
Bonatis
napsal(a):
Takže pokud to dobře chápu, tak vy chcete varovat před všeobecnou koupí papoušků,ať si lidi vše prostudují, atd.., ne jen před vaší paní chovatelkou co jste koupili vy?
S jakou botičkou, vy jste je kupovala i s botama? Nezlobte se na mě, ale vy si z lítosti vezmete papouška, který neodpovídá vaším představám, stěžujete si, že údaje v papírech neodpovídají skutečnosti, které si neprostudujete, obzvlášť pokud máte od začátku pochybnosti. A pak si stěžujete, že papoušek není kontaktní, to je jako by jste si stěžovala na svou...., nezlobte se na mě. První je vám ho líto, tak ho odkoupíte, pak ho chcete vrátit a nakonec ho zpátky už nedáte. Věřte mi, že pokud bude chtít zachraňovat všechny zvířata, tak si založte svou Zoo, aby jste je měla kam dávat.
Trosku chapu jak myslite vymazleny, ochoceny. Bohuzel prave to slovo " rucne dokrmeny" bere kazdy chovatel jinak. Nekdo jen dokrmuje, jiny mu venuje spousty casu, papousek umi litat na ruku, pritulit se, brat si z ruky, slysi na jmeno a hlavne nestipe. V tom to jsem uz ponaucena tez.
Co se tyce jak vse vlastne je vite jen vy a chovatel.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Bonatis
napsal(a):
Já se tím Nechvalín,jen píšu,jak to bylo s paní chovatelkou .Aby si všichni dali pozor při koupi papouška.
Jak to bylo s paní chovatelkou jste nám krásně popsala,jak je to s vámi jsme se také dočetli,teď jenom všichni "pozor" ať nekoupíte zajíce v pytli jako já.Dobré.