Společná voliéra - co přidat k andulkám?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.11.2022 19:23
Dahlx

XXX.XXX.252.1

Chci umístit do jedné voliéry více druhů a potřeboval bych poradit jaké druhy se mezi sebou snesou 🤔 zatím tam mám jen andulky

15.11.2022 20:15
douda

XXX.XXX.108.63

Dahlx napsal(a):
Chci umístit do jedné voliéry více druhů a potřeboval bych poradit jaké druhy se mezi sebou snesou 🤔 zatím tam mám jen andulky

K andulkám se hodí třeba korely, pak jeden pár nádherných a po zemi mohou běhat křepelky. Ale záleží na velikosti voliéry.

15.11.2022 20:51
kareta

XXX.XXX.84.6

Klidně tam můžete vypustit i pštrosa. Když se už ptáte, tak musíte napsat rozměr voliéry.

16.11.2022 12:07
Dahlx

XXX.XXX.253.139

Omlouvám se na to jsem zapomněl 9m dlouhá 4mširoká vysoká 2m

16.11.2022 12:30
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.6.76

Dahlx napsal(a):
Omlouvám se na to jsem zapomněl 9m dlouhá 4mširoká vysoká 2m

můžu poprosit o foto voliery?

16.11.2022 12:59
exotchov

XXX.XXX.168.151

Luboš Jedlinský napsal(a):
můžu poprosit o foto voliery?

16.11.2022 15:43
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.6.76

exotchov napsal(a):

co je k smíchu?

16.11.2022 17:04
Honza12

XXX.XXX.87.249

co je k smíchu?

nejspíš, že se fotky nedočkáme, ale taky by mě fotka zajímala

Neregistrovaný uživatel

16.11.2022 17:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Já si tam dovedu představit i pštrosa jak někdo navrhoval.

17.11.2022 07:10
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.6.76

Honza12 napsal(a):
nejspíš, že se fotky nedočkáme, ale taky by mě fotka zajímala

Třeba se mýlíme :), prosím tedy ještě jednou o fotku celé voliéry i zevnitř, jsem zastáncem velkých voliér a mohla by být pro mě inspirací

21.11.2022 09:10
Honza12

XXX.XXX.93.232

Uběhl skoro týden a nic nad mé očekávání se nestalo

21.11.2022 12:20
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.6.76

Honza12 napsal(a):
Uběhl skoro týden a nic nad mé očekávání se nestalo

taky jsem s tím počítal, je to vždycky tak, když někdo začne takto vykřikovat se zařízením:)) a pak příjde na fotky, navíc naprostý začátečník že by postavil takto velkou a drahou volieru a pak se ptal co do ní by byla ojedinělá věc z mého pohledu však příjemné se správným přístupem než je tomu opačně

21.11.2022 13:43
exotchov

XXX.XXX.168.151

taky jsem s tím počítal, je to vždycky tak, když někdo začne takto vykřikovat se zařízením:)) a pak příjde na fotky, navíc naprostý začátečník že by postavil takto velkou a drahou volieru a pak se ptal co do ní by byla ojedinělá věc z mého pohledu však příjemné se správným přístupem než je tomu opačně

už jste asi pochopil co mě bylo ze začátku k smíchu.

laudas

17.2.2023 08:13
laudas

XXX.XXX.227.49

Nechci zakládat nové vlákno, tak s dovolením připojím dotaz. Mám přes 20 let starou řadovku, kterou chci letos rekonstruovat. Jedná se o zděnou budovu o pěti boxech (uvnitř dřevěná konstrukce), která je cca 6 m dlouhá, 2,5 m široká a před ní je 5 výletů. Po přestavbě z toho chci nechat již jen jednu společnou voliéru, která bude mít čisté rozměry vnitřního záletu cca 5,5 m x 1,5 m x 2 m a venkovní prostor bude velikostně podobný. Budova je nevytápěná. Chtěl bych do ní umístit 1,1 papoušek Královský (příp. Červenokřídlý) , 1,1 papoušek Nádherný (příp. Horský) 3,3 Korely. Nebudou Králováci v době hnízdění problém? Tyto druhy jsem v průběhu let všechny choval, nikdy ale ve společné voliéře. Děkuji.

17.2.2023 08:19
papson

XXX.XXX.116.38

za sebe bych královslé nedával,v době toku je samec hodně agresivní,tada aspoň ten můj,červenokřídlý to stejné

laudas

17.2.2023 08:43
laudas

XXX.XXX.227.49

Děkuji za reakci. Nicméně jste mě nepotěšil :-) Chtěl jsem tam dát jeden pár větších, barevně trochu zajímavých ptáků.

17.2.2023 23:49
Jimu

XXX.XXX.230.37

Již jsem zde na podobný dotaz odpovídal. V celoroční voliéře 7x3x2 m mám 3,3 královský, 2,2 nádherný, 1,1 červenokřídlý a 1,1 horský. Ptáci celoročně bez problému, neútočí na sebe, mají dostatek budek oddělených větvemi borovice, smrku a listnáčů ,aby se vzájemně neviděli a měli trochu soukromí. Voliéra musí být dle možností zařízena tak, aby to nebyly len dvě bidla na každém konci a pak alespoň u mne je vše OK. Ale co je u jednoho bez problému u jiného tomu tak být nemusí. Ať se daří.

18.2.2023 09:06
loudas

XXX.XXX.79.185

Děkuji za reakci. Ano. Tuto voliéru jsem již v nějaké diskusi zahlédl a vypadá velice dobře. Asi to vyzkouším a pokud to nebude dělat dobrotu, tak holt oddělím Králováky do jiné voliéry samostatně.

18.2.2023 09:59
Jimu

XXX.XXX.230.37

Souhlasím, pokud máte prostory na oddělení ptáků v případě nesouladu, tak je to dobré. Vyzkoušejte a sám uvidíte, jen jim dejte trochu času, ať si na sebe zvyknou. Možná že z počátku budou trochu ,, divocí ", ale věřím, že to bude OK. Já bych v případě nutnosti oddělit ptáky, tak bych nechal králováky v co největší voliéře. Jsou větší a navíc dobří letci, takže prostor je pro ně důležitý a také to bude lépe vypadat. Přeji vám ať to vyjde.

18.2.2023 10:38
loudas

XXX.XXX.140.219

Děkuji. S místem problém není. Mám tu ještě jednu voliéru, která je momentálně volná s venkovním výletem 4 m délka x 1 m šíře x 3 m výška a je připojena k záletu na půdě starého domu na mém pozemku. Krom toho ještě několik dalších voliér. Zálet u té vysoké voliéry budu teď do jara také předělávat, takže v případě neshod místo na přesun mám. Ta větší zděná stavba zůstala na pozemku rodičů. Měl jsem tam ptáky, než jsem se přestěhoval. Nebydlí daleko a zvykli si, že tam voliéra je, tak jsem tam nechal pár kusů Andulek a Korel, aby jim tam něco poletovalo. Je ale nepraktické se tam starat o 5 boxů a z technického hlediska už to chce přestavbu. Dřevěné části už za ty roky ptáci dost zdemolovali. Chci z toho udělat jednu společnou voliéru jen pro pokoukání a relax u kávy.

18.2.2023 13:16
Jimu

XXX.XXX.230.37

Plně doporučuji, jsem také příznivcem společných voliér před boxy. Já nechovám ptáky k prodeji, ale pro zábavu a potěšení. Ptáci v mé společné voliéře pravidelně hnízdí ( mám z toho radost ), ale když vše nevyjde na sto procent, tak se nic neděje a nenaříkám, že se nic neprodá. Dle mého názoru je pohled do velké společné voliéry vždy velkolepý. Taky chápu, že když se někdo věnuje cílenému chovu ( a velmi obdivuji tyto chovatelé ), tak se bez boxového chovu neobejde. Každý to máme nastaveno jinak. Ať se daří !

19.2.2023 16:44
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.61.204

určitě souhlas, než mít doma nudné boxy jen proto aby se mi vešlo těch klícek na zahradu co nejvíc tak budu mít jen 4 voliery a velké, je to mnohem větší radost v takovém zařízení pozorovat zvířata, nejmenší je pro dva páry okrasných kachniček, ta má rozměry nějakých 5x5m, největší 3,5x9m a zarostlá zelení. společný chov více druhů ve velkém zařízení je sice o něco složitější ale za to hezčí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík