Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.12.2022 11:55
milos.m

XXX.XXX.252.205

Co se může chovat ve společné voliéře s kardinály červenými?

7.12.2022 19:08
pm302

XXX.XXX.252.66

Během chovné sezóny nic.

19.2.2023 18:13
midu

XXX.XXX.179.219

Može sa chovat v jednej voliere viac chovných párov kardinála červeného,

19.2.2023 19:34
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

midu napsal(a):
Može sa chovat v jednej voliere viac chovných párov kardinála červeného,

Podle čeho chov více párů kardinálů ve společné voliéře považujete za možný ?

Neregistrovaný uživatel

19.2.2023 20:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Kolik chovatelů má asi více párů kardinálů červených v jedné voliéře-kdo sežene jeden pár je borec.

20.2.2023 08:44
loskutakruda

XXX.XXX.96.231

Zdravím , choval jsem kardinála červeného více jak 10 let a měl jsem v chovu více párů a docílil odchovů. Co se týče chovu: kardináli červené nemužete během chovné sezony mít ani vedle sebe ve voliérách pokud nemáte pevné stěny aby na sebe neviděli a nebyli v kontaktu protože ptáci na sebe neustále utočí a už vůbec ne ve společné voliéře. Společná voliéra je možná pouze mimo chovnou sezonu a ještě samostatně samce a samice ve voliéře. Jednou jsem prodával pár červených kardinálů chovateli a ten se mě ptal jestli je může pustit do voliery kde již jeden pár má. Řekl jsem ať neriskuje a dá je samostatně po páru a bude mít klid. Odpověď byla že voliéra je cca 4metry široká 10 metru dlouhá a 3 ,5 vysoká a hustě zarostlá a je tam více ptáků i přesto jsem mu to nedoporučil protože někdy i samec v samostatné voliéře v toku je schopný samici zabít. Rozloučili jsme se podali ruku a rozjeli se do svých domovů. Cca za 4 dny mi pán volal že mě měl poslechnout protože kardináli pustil k sobě a za 2 dny bylo hotovo , našel na zemi pár kardinálu z rozklovanými hlavami.

20.2.2023 22:59
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

loskutakruda napsal(a):
Zdravím , choval jsem kardinála červeného více jak 10 let a měl jsem v chovu více párů a docílil odchovů. Co se týče chovu: kardináli červené nemužete během chovné sezony mít ani vedle sebe ve voliérách pokud nemáte pevné stěny aby na sebe neviděli a nebyli v kontaktu protože ptáci na sebe neustále utočí a už vůbec ne ve společné voliéře. Společná voliéra je možná pouze mimo chovnou sezonu a ještě samostatně samce a samice ve voliéře. Jednou jsem prodával pár červených kardinálů chovateli a ten se mě ptal jestli je může pustit do voliery kde již jeden pár má. Řekl jsem ať neriskuje a dá je samostatně po páru a bude mít klid. Odpověď byla že voliéra je cca 4metry široká 10 metru dlouhá a 3 ,5 vysoká a hustě zarostlá a je tam více ptáků i přesto jsem mu to nedoporučil protože někdy i samec v samostatné voliéře v toku je schopný samici zabít. Rozloučili jsme se podali ruku a rozjeli se do svých domovů. Cca za 4 dny mi pán volal že mě měl poslechnout protože kardináli pustil k sobě a za 2 dny bylo hotovo , našel na zemi pár kardinálu z rozklovanými hlavami.

Konečně jedna´odpověď někoho kdo ví o čem mluví.
Já měl první pár kardinálů červených,( koupil jsem je jednotlivě od dvou chovatelů) v r. 1975 a v r. 1976 první odchov. Voliéra krychlová o staně 2 m.. Dvě stěny dřevěné. dvě a půl stropu pletivo.
kardinály šedé jsem odchoval doma v obýváku ve vitríně metr dlouhé 60 cm hluboké i vysoké.
Po vylíhnutí mláděte šel samec do toku a jak loskutakruda uvádí,útočil na sedící samici. Musel jsem ho oddělit a samice mládě sama odchovala.
Nyní kardiály už roky nechovám.
Tazateli přeji hodně štěstí při odchovu v samostatných voliérách.

25.2.2023 12:42
milos.m

XXX.XXX.54.251

milos.m napsal(a):
Co se může chovat ve společné voliéře s kardinály červenými?

Otázka byla co můžete chovat společně s kardinály?

25.2.2023 13:38
luke05

XXX.XXX.43.141

milos.m napsal(a):
Otázka byla co můžete chovat společně s kardinály?

Taky někdo i odpověděl. Během chovné sezóny nic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík