andulka Texas žlutolici

Prodám Andulku vlnkovanou - Nabízím texasky žlutohlavé možné složit nepribu...
Bublinka13
XXX.XXX.99.186
Moc prosím o případnou radu zkušené chovatele. Máme anduláka, je mu cca 5 a půl. Zhruba před měsícem onemocněl. Klasické příznaky -přestal si hrát, povídat, extrémně pelichal, nechtěl z klece, seděl na horním bidýlku. Po týdnu domácí léčby jsme navštívili vet kliniku. Ferda se nedá chytit, ale bylo zkonstatováno, že má nejspíš zánět vzdušných vaků. Dostal na 14 dní Enroxil, 1/8 každý den. Rozředila jsem ve vodě a vypil ze stříkačky. Zlepšoval se, po 2 týdnech kontrola a pokračování ATB další týden s tím, že už to bude O. K., že už vypadá dobře. Byl v pohodě, i povídal. Po dalších dvou dnech se ale začal horšit. I když během těch prvních 14 dnů dopelichal a už vypadal zase jako vymydlený, pelichá opět intenzivně znovu a je skleslý. I když trochu povídá, občas si hraje. Žere a pije normálně, trus o.k.. Mohlo by to být po těch atb? Pelichání ho sebere vždycky, ale už mi to přijde moc. Dá se něco dělat? Nerada bych o něj přišla, je to mazlík. Předem dík za pomoc.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jakože andulku veterinář neprohlédl - viz to "Ferda se nedá chytit" ?
Zkusili jste doplnit vitamíny? Klidně zkuste doplnit i probiotika, ta ATB mu mohla vymlátit správné bakterie.
Bublinka13
XXX.XXX.99.186
Ano, v ruce ho nedržel. Vzal si lupu a díval se na něj přes klec.... Stav je stále zhruba stejný. Už nepelichá, ale je "orvaný". Je unavený, ale z klece vylétne, trochu si pohraje, občas i popovídá. Ale zdaleka to není ten ptáček, co předtím. Dávám mu ptačí uhlí do zobání, citron do vody. Dnes jsem našla v trusu pár nestrávených zrníček. Můžu udělat ještě něco, aby mu bylo líp? Taky mě napadlo, že po ATB má pryč mikrofloru. Pořídila jsem i krmivo Psitacus micro, kde jsou údajně všechny potřebné vitamíny a další, ale velký úspěch to teda nemá. Je zvyklý na zobání z DM. Miluje klásky, těmi nepohrdne ani teď. Ale dřív s oblibou baštil i ovoce a zeleninu. Děkuji za každou dobrou radu.