Prodám

Prodám Korelu chocholatou - Prodám ručně dokrmenou korelu. Je krotká a přít...
1500 KčDavid79
XXX.XXX.195.71
Ahoj, pořídil jsem si 2 korely, zkušenosti nějaké mám, ale vždy s jednou korelou, chovatel mě vnutil dvě že prý jedna zahyne zteskem, jsou z jednoho chovu a jsou na sebe zvyklé, mám je teprve druhý den ale od rána jančej po kleci a strašně řvou jako by byli nervózní, přikryl jsem klec osuškou a je naprostý klid, slyším jen spokojene vrzání zobačků, ale jakmile osušku sundam během chvilky zase řvou a jančej po kleci. Neví někdo z vás důvod proč jančej a proč řvou? Přece nemůžu mít osušku na kleci celý den. Předem děkuji za Vaše odpovědi
David79
napsal(a):
Ahoj, pořídil jsem si 2 korely, zkušenosti nějaké mám, ale vždy s jednou korelou, chovatel mě vnutil dvě že prý jedna zahyne zteskem, jsou z jednoho chovu a jsou na sebe zvyklé, mám je teprve druhý den ale od rána jančej po kleci a strašně řvou jako by byli nervózní, přikryl jsem klec osuškou a je naprostý klid, slyším jen spokojene vrzání zobačků, ale jakmile osušku sundam během chvilky zase řvou a jančej po kleci. Neví někdo z vás důvod proč jančej a proč řvou? Přece nemůžu mít osušku na kleci celý den. Předem děkuji za Vaše odpovědi
Z vašeho příspěvku jsem vydedukoval že jste chtěl společníka. A tady jsme u prvního problému!. Nezlobte se ale pokud chci společníka prvně si něco prostuduji, je toho plný internet. Kdyby jste studoval tak zjistíte že brát 2 ptáky na ochočení čili na společníka je už úplně špatně. Tím tuplem u ptáků co je těžké poznat pár měsíců pohlaví, což korely jsou. Pokud nemají test pohlaví tzv DNA. A pokud nemáte mládě ručně dokrmené či odebrané po výletu ihned z hnízda, co nejdřív aby přilnulo k parťákovi tak jse bere vždy jeden opeřenec. Když jsou dva tak utvoří tandem kamarádů mezi sebou a vůbec nezáleží jakého pohlaví jsou ☝🏻.
David79
XXX.XXX.195.71
Dobře, ale "pozdě bycha honit". Doufám že mám alespoň šanci, rozhodně to nevzdám. Všem děkuju za info. Chovu zdar!!!
Šanci určitě máte, z toho co píšete to vypadá, že vaše korelky budou potřebovat více času na zvyknutí a ochočení. Můžete ještě udělat to, že každou korelku dáte do sólo klece a jiné místnosti a každé se budete věnovat zvlášť. Samozřejmě můžete jednu z nich prodat a druhou už snáze ochočíte. Možná bych zavolala chovateli, kde jste je kupoval a zeptala se na stáří ptáků. Mě to připadá, že už budete mít starší jedince než vysloveně mláďata, vzhledem k tomu křiku. Jak kdyby byli zvyklý na voliéru a nic víc a teď se jim stísněný prostor nelíbí. Uvidíte po pár dnech, na noc klidně zakrývat klec můžete. Držím palce a vytrvejte. :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem
David79
napsal(a):
Stáří ptáků?
Jinak pan chovatel je vtipálek - korela by steskem neumřela. Ano, společníka ocení, ale na ochočení je vhodné vzít nejdřív jednu, tu ochočit a až poté pořídit další. Takhle to budete mít o to složitější, jak jsou dvě.
Zkuste je dát do klidného rohu místnosti, pokud jsou z voliéry musí si zvyknout na běžný ruch domácnosti. ;) Běžně novým majitelům našich odchovů říkám, ať je nechají aspoň 2-3 dny rozkoukat než začnou s ochočováním.
Jinak dodatek - na mazlíčka si stačí vzít mládě ideál 8-14 týdnů staré odchované pod rodiči. Vůbec není třeba ruční dokrmování či brát mládě těsně po výletu, ochočí se i tak velmi lehce.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Stačí použít zdravý rozum a tím pádem vědět jak na to.