Harmonizující pár

Prodám Korelu chocholatou - Samice lutino, samec šedý. Cena za oba. Par har...
1000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Je to samice či samec? Stáří? Jak dlouho ji máte? Těch info tu chybí fakt dost, aby se dalo poradit...
Nevím ani pohlaví těch korel, ale ta agresivní je myslím že samec. Kupovali jsme je v Super zoo a tam nám řekli že to jsou mladý korelky, ale mě se to nezdá. Obě se bojí a ani nechtějí jít ke mě. Akorát syčí. Kdyžtak přikládám foto korel
Uživatel s deaktivovaným účtem
Anna21
napsal(a):
Nevím ani pohlaví těch korel, ale ta agresivní je myslím že samec. Kupovali jsme je v Super zoo a tam nám řekli že to jsou mladý korelky, ale mě se to nezdá. Obě se bojí a ani nechtějí jít ke mě. Akorát syčí. Kdyžtak přikládám foto korel
Chtělo by to lepší foto, ale vypadá to na 2 samce.
No jo, nákup ve zverimexu... Tam věk ví málokdy. Asi kroužek nemají, že? Ale tam stejně zjistíte jen rok, ne měsíc líhnutí.
Na ochočení je ideální mládě 9-15 týdnů staré. Nejdřív ochočit jednoho papouška a až pak pořídit druhého. Jak jsou 2 najednou, ochočují se už o hodně hůř. Natožpak dospělé kusy..tam se to ochočení nemusí podařit nikdy. Ale to jste si mohli načíst ještě před pořízením...
Syčí ze strachu. Nechte jim čas si na vás zvyknout a pomalu nabízet mňamky (piškota, ovoce, senegalské proso v klasu, atd. ) z ruky. Může to trvat měsíc, dva...klidně půl roku. To vám u starších jedinců nikdo neřekne. Záleží na tom, co mají za sebou...
Krásný den, nechtěla se mi zakládat druhá diskuze, tak jsem se jen chtěla zeptat, kolik času mám zhruba tomu ochočování věnovat?
Mám doma zhruba 5ti měsíčního samečka. Na mě až tak moc nesyci, ale na manžela strašně. Jen projde kolem klece
Já to dělám tak, že když měním vodu, zrní, tak na něj mluvím, chválím ho. Už tak moc neutika, jen chodí co nejdál ode mě na bidlu. Ale jídlo si nevezme. Nabízím klas prosa vždycky. Včera si teda vzal, ale takovým stylem, že na mě zasyčel a ukousnul si
Máme ho doma teda asi kolem 14 dní. Vím, že to je strašně krátká doba, ale nevidím nějak extra žádný pokrok. Koukala jsem i různé videa a vždycky to udělali strašně jednoduše
Jinak teda umí už určité tóny zazpívat zpátky. Takže aspoň takhle
Ale zajímalo by mě, jak často mám ten klas nabízet. Je mi jasné, že každý den. Ale víckrát? Nebo na jak dlouho držet ten klas v kleci?
ssa
XXX.XXX.36.101
#mad
Anna21
napsal(a):
Zdravím mám dvě dospělé korely, ale jedna je strašně agresivní a ani ke mě nejde spíš se bojí.Nevíte za jak dlouho by se to mělo srovnat?
Který dobrák vám poradil kupovat v prodejnách kde o tom nemají ani páru?Myslím že to budou dvě samice a pokud se podaří je zklidnit nebo ochočit, tak to bude nějaký čas a aby vůbec byl.Ptáci k ochočení se kupují mladí, nejlépe přímo u chovatele.Nejlepší bude asi jejich prodej.